icon

Je potrebné mať psa na vodítku v parku?

lienka_9
4. apr 2024

Prosím vás povedzte mi, je taký problém mať psa vonku na voditku??? Konkrétne v parku na juhu?? A ešte konkrétnejšie páni dôchodci, ktorí vysedávajú pri detskom ihrisku žihadielko a úplne na drzáka majú pustených psov. Slušný ľudia so psami na voditku ich musia obchádzať okolo po tráve a ešte pán na nich vybehne a povie im že nemajú chodiť po tráve. Halooo to kde sme??? Mne môže donekonečna tvrdiť že ten pes nič nespraví ale vysedáva pri detskom ihrisku kde je neustále nejaké dieťa ako aj môj malý syn, nikdy nevie ako ten pes zareaguje keď sa nejaké dieťa k nemu rozbehne. Mne nevadí že tam s ním je na tej lavičke ale nech ho ma aspoň na vôdzke. Vďaka nemu môj syn už nechce nato ihrisko ani chodiť.
TAKŽE EŠTE RAZ TAM BUDE A VOLÁM POLICAJTOV, už ta drzosť že ho má pusteného pri detskom ihrisku a on sa ide ešte hádať och.

Strana
z2
wolf_
Autor odpoveď zmazal
kiki68
4. apr 2024

@lienka_9 ved zavolaj mestskych. Na tychto ludi plati jedine pokutovat. Nie nemaju tam byt takto bez voditka. A to som sama psickar.

egonsk
4. apr 2024

@lienka_9 cviceny pes bemusi byt na voditku 😉 mozno ich majy vycvicene a vedia to preukazat 🤣

lienka_9
autor
4. apr 2024

@egonsk to ťažko keď sa rozbehol za iným psom tak pán mohol na neho volať do aleluja

egonsk
4. apr 2024

@lienka_9 poznas slovo ironia? 😅

lienka_9
autor
4. apr 2024

@kiki68 presne o tomto vravím, som rada že ma niekto chápe. Nie som proti keď ho venčí aj bez vodítka ale nech ho nevenci pri detskom ihrisku keď už tak

kiki68
4. apr 2024

@wolf_ ale mozes to robit len tam, kde je to povolene, nie v blizkosti napr ihriska. Bezne su na to vyhradene zony, kde sa to da robit. Takto sa u nas psy porvali na ulici ( bez voditka samozrejme) a zial kolegyna sa ocitla uprostred. Maroduje 10 dni, vec je na policii, je mozne, ze jeden pes pojde na eutanaziu.

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

@lienka_9 tak to je vaše rozhodnutie tam neísť. Ostatní si to možno poriešia. Ináč, ja som nepochopila, prečo by mal byť na vôdzke? Bol na zakázanom mieste? Ohrozoval ostatných? Či len naháňal druhého psa? Veľa psíčkarov má volne pustených psov pri venčení. Veď ten pes potrebuje aj pobehať.

lienka_9
autor
4. apr 2024

@egonsk do smiechu mi teda nie je

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lienka_9
autor
4. apr 2024

@vyrovnanaosoba nech si pobeha pre mňa za mňa ale nie pri ihrisku

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

@lienka_9 ale bolo to tam označené, že je tam zákaz venčiť psov a púšťať ich?

lienka_9
autor
4. apr 2024

@vyrovnanaosoba kúsok vyššie ma lavičiek koľko len chce sú tam stromy môže ich veselo ocikavat a behať tam… ale on sa trepe radšej sem.. dohodvie prečo, normálny si tam pustia svojich havkáčov a nie v blízkosti deti, kde aj deti jedia pijú a pod… nikdy nevieš ako ten pes zareaguje a môže byt akokoľvek disciplínovaný

stvura
Autor odpoveď zmazal
lienka_9
autor
4. apr 2024

@vyrovnanaosoba bolo, nebolo keď ma človek charakter a nespráva sa ako hajzel tak tam nepôjde venčiť

lienka_9
autor
4. apr 2024

@stvura presne tak, na voditku by to ani mne nevadilo

kiki68
4. apr 2024

@wolf_ to je dost benevolentne oproti napr Bratislave. Tam toto pokutovali. Nakolko pes naozaj okolo ihriska navolno je zly napad. Hlavne keby sa tam dva psy porvu alebo nieco

wolf_
Autor odpoveď zmazal
gabrm
4. apr 2024

Napr v Púchove som si všimol, že je normálne označené miesto značkou "miesto pre voľný výbeh psov". Ale tak nie je to pri detskom ihrisku,ale je to pri rieke Váh. 👍

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

@lienka_9 a áno, ide o charakter. No nikomu nemôžeš zakázať, ani volať políciu, keď tam raz žiadna značka nebola, ani ten pes nikomu nič nespravil. Chápem, že sa bojíš o dieťa

lienka_9
autor
4. apr 2024

@vyrovnanaosoba ako povedala pani, môžem podať návrh mestu

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

@lienka_9 podať návrh mestu môžeš, políciu budeš volať zbytočne. Ako si to plánovala ty.

nika523
4. apr 2024

@wolf_ to som nevedela že pes môže byť na voľno, myslela som že len na vymedzených miestach, mám malého pudla a viac krát ny mňa útočil niekto že čo ho nemám na voditku, dobre vedieť že nemusím

terezka1947
5. apr 2024

My sme celý život mali psíkov a vždy mimo domu,záhrady boli na vôdzke.
A to boli cvičení psy. Čiže poslúchali.
Ale rešpektujem strach iných a deti okolo. Môže sa vždy niečo nepredvídané stať.
Mne tak na Hlavnej ulici v KE,kde boli vonku sedenia,voľné rozostavenie stoly malý pes skoro svacol 2r syna. Išli sme cca 2-3m okolo pani,kt.pila kávu,psík pod stoličkou sedel. Odrazu v periférií pozorujem niečo...a intuitívne sommchytila syna a dvihla ho,pes cbakol zubami,ešte som sa aj ja zľakla....a pani sa smiala,že veď on sa utekal iba hrať,on má deti rád.
A vtedy som ľutovala,že som políciu nezavolala....ale tak som sa zľakla,že mi to napadlo až doma.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
nika523
5. apr 2024

@wolf_ ja mám skôr v okolí až na tých pár prípadov ale to boli starší ľudia skúsenosť že deti sa tešia nášmu psovi a mamičky deťom že nesmieš, ja nášho psa podržím a môžu pohladiť a veľmi sa tešia aj náš pes lebo má rád deti, keď vidím že sa dieťa bojí tak ho pripnem, náš pes sa drží vždy pri mne a počúva ináč by som ho nenechala len tak

nika523
5. apr 2024

@nika523 mamičky povedia deťom že opatrne aby sa havko nebál, proste učia deti láske k zvieratám a nie že fuj pes alebo že pozor pes, to sa mi páči

monicatko20
5. apr 2024

@lienka_9 volať policajtov..u nás v meste memoze byť pes bez vodzky len na vyhradených miestach..nie raz som mala prednášku keďže mám 10m voditko a pes behal pre loptičku keďže mal dosah..hneď boli pri mne a to som bola za bytom, na trvanatej plôch, bez ihriska, laviciek..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2