icon

Je povolené ísť so psom do lesa počas mimoriadnej situácie?

mmooly
26. mar 2025

Ahojte, je nejako obmedzené, či môžem ísť zo psom do lesa - okrem postihnutých okresov... keďže je mimoriadna situácia na celej SK. Popr. nejaký link...

sasa1310
26. mar 2025

čo má pes spoločné s krívačkou?

mmooly
autor
26. mar 2025

a čo má tvoja odpoveď spoločné s mojou otázkou

amonet
26. mar 2025

@sasa1310 v istych pripadoch sa moze nakazit aj pes
@mmooly zatial su obmedzenia na vstup do lesa iba na konkretne okresy

thereisabear
26. mar 2025

@sasa1310 napr. v DS okrese je na niektorých miestach zákaz chodiť do lesa, aj bez psa. Môže byť aj inde, to už neviem.

sasa1310
26. mar 2025

@amonet v akých?

melanta
26. mar 2025

Zákaz chodiť do lesov je v okrese DS a KN a platí od 21.3. do odvolania. Takže v týchto okresoch tam nejdeš ani ty, či máš alebo nemáš psa. Mimo týchto okresov zákaz chodenia verejnosti do lesov nie je.

https://www.mpsr.sk/zakaz-vyuzivania-lesov-vere...

Inak aktuálne nariadenia nájdeš tu:
https://www.mpsr.sk/aktualne-slintacka-a-krivac...

amonet
26. mar 2025

@sasa1310 daj si dobre rano sme, vcera o tom rozpraval veterinar

melanta
26. mar 2025

@sasa1310 Dunajská Streda a Komárno majú do odvolania zákaz verejnosti do lesov

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
26. mar 2025

@amonet no však čakám v akých. Kľudne pošli link

melanta
26. mar 2025

@sasa1310 od 21.3. platí zákaz chodenia lesov v okrese DS a KN, tak nechápem, prečo stále rýpeš do amonet, keď táto informácia tu odznela opakovane, aj bol pridaný link, mohla si si to prečítať viac krát a nie stále prudiť do amonet, je to trápne

sasa1310
26. mar 2025

@melanta ja nerýpem. Ja sa pýtam čo to má spoločné so psami. To, že je zakázané do lesa, na to neoponujem, ak si si nevšimla. Iba spojitosť so psom

melanta
26. mar 2025

@sasa1310 autorkyna otázka bola úplne v poriadku, na jej otázku si neodpovedala, len tu rýpeš. Daj si čaj alebo niečo iné na ukľudnenie, nech máš zvyšok dňa kľudnejší.

sasa1310
26. mar 2025

@melanta pýtala som sa, čo má pes spoločné s krívačkou. Zatiaľ som odpoveď nedostala.

mmooly
autor
26. mar 2025

no veď to, že v DS sa nemôže ísť ani do polí či lesov, ani som psom ani bez psa..

mmooly
autor
26. mar 2025

@sasa1310 ty si založ svoju tému pre inteligentov a neodpovedaj otázkou druhý raz

amonet
26. mar 2025

@sasa1310 poslala som ti rozhovor s veterinarom. mas moznost si to vypocut

sasa1310
26. mar 2025

@amonet super, ďakujem. Budem vedieť

doriiis
26. mar 2025

@mmooly ...psy ani ľudia sa slintackou a krivackou nemôžu nakaziť.Len ju môžu roznášať.Talm,kde to nie je zakázané môžeš ísť ale potom nechoď medzi dobytok.😂

anavixy
26. mar 2025

Ved ale podstata otazky bola, ci autorka moze ist do lesa. To ci ide so psom alebo bez je uplne jedno, to tam zrejme napisala len aby bolo jasne, ze do lesa sa chysta na prechadzku so psom, to iste ako keby napisala ci moze ist s kocikom 🤷🏻‍♀️ Nema vyznam sa toho chytat, kedze zamer otazky bol iny. Nazov temy, predpokladam, zmenil admin - ako zvycajne odveci.

amonet
26. mar 2025

@doriiis existuju pripady nakazy aj cloveka napr. pri poziti kontaminovaneho masa. tiez to vravel ten veterinar. v europe je malo takto potvrdenych pripadov avsak afrika je ich celkom plodna

viera27
26. mar 2025

@sasa1310 boze, vsak prenasac. To ti nedoslo? Preto su aj okolo fariem rozsypane dezinfekcie, to poroznasas aj na topankach, labach, vzduchom, dotykom

sasa1310
26. mar 2025

@viera27 pes. Riešim psa.

colsami
26. mar 2025

Preto so psom, pretoze samotny pes moze byt prenasac. A kedze sa potom moze dostat do lokalit/miest aj s dobytkom a vnimavymi skupinami, preto je zakaz vstupu konkretne aj pre psy ako take. Takze nie, nie je jedno ci autorka chce ist do lesa so psom alebo nie, tie nariadenia su vyslovene aj pre psy, rovnako ako sa niektore kynologicke akcie rusia alebo su ohrozene a cakame, ci sa rusit budu alebo nie (aj ked niekto nerouzmie preco, kedze je to akcia "psickarska" a nie"dobytkarska"). Jedna sa totiz o celkovy prenos vysoko infekcnej nakazy, co suvisi aj so samotnym pohybom a presunom prenasacov - tj psov.

lenkasarka
26. mar 2025

@colsami tak snáď tvoja odpoved bude dostačujúca a prestane zbytočne rypat.

marsmykkok
26. mar 2025

Hlavné že sa môžu nakazené kravy prenášať v odkrytom aute cez celé Slovensko a psov a ľudí idú obmedzovať. Choré celé.

zuzanaam
26. mar 2025

@doriiis ľuďia sa nakaziť môžu a majú príznaky presne ako u zvierat. Afty v ústach a lézie v medziprstových priestoroch.

viera27
26. mar 2025

@sasa1310 no ved pes je tiez prenasac, o tom hovorim 🤣.

lanstouran
27. mar 2025

Neviem kto tomu verí ale ja urcite nie je to to iste s koronou a teraz potrebujú zvieratá zničiť aby nikto nemal dobytok a vsetko sa aj tak priváža s krajin to aby ludia vsetko kupili a nemali vlastne ja som neverila ani vtedy a neverim ani teraz tak ze asi tolko k tomu a moze si mysliet hoci kto neviem co ale ja verim len jednemu a to je tam hore v nebi