Je surové mäso vhodné pre mačky?
Ahojte chcela by som sa spýtať či kŕmite vašu mačku surovým mäsom. Mám doma britskú krátkosrstú, bude mať 9 mesiacov a už dlhšiu dobu sa pohrávam s myšlienkou na spestrenie stravy surovým mäsom. Dočítala som sa že surové mäso je pre mačky veľmi dôležité čo sa týka výživových hodnôt. Zatiaľ kŕmime kapsičkami 3x denne a po mimo ma v miske aj granulky.
Na internete sú všelijaké pohľady, názory, štúdie tak ma napadlo že by som sa mohla spýtať aj na skúsenosti, aké druhy mäsa kombinovať, ako dlho nechať mäso v mrazáku aby sa zahubili baktérie, na čo si dať pozor…..atď
Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede 😊
@ktochytavzite a si vegetarianka keď píšeš že to je ľúto kuriek, zajačikov, či ty sa kľudne oješ mäsa ale pri mačke ti je tých zvierat ľúto? A máš ty mačku či len tak tu píšeš bludy o niečom o čom nič nevieš?
@ktochytavzite Trochu tej poznamke nerozumiem, aku skodu by sme komu robili? Tie macky tam proste zili, podaktore aj 10 rokov a viac, my sme ich nemnozili. Starali sme sa o tie, ktore tam niekto vyhodil alebo sa tam dostali inym sposobom a uz boli neubytovatelne, lebo po rokoch na ulici je aj ta povaha macky uplne ina, nez macky, ktora je domaca. A ano, s kastraciou dostali aj zakladne ockovania, pripadne ked bola niektora zranena, spravili sme odchyt, co bolo celkom narocne, a sli sme s nou na veterinu. Macka ked ide na toaletu, tak si predsa vyhrabe jamku a zahrabe si po sebe. Nerozumiem preto, co sme mali zbierat, ci sme mali ist nieco vykopavat alebo ako to myslis. Vacsiu skodu tam robili psickari, ktori neupratali po svojich zvieratach, nie tie macicky. A tiez si nemyslim, ze by bolo lepsie nestarat sa o ne a nechat ich vykapat. Plnili svoju ulohu maciek vyborne, na celom sidlisku nebola ani jedina mys, potkan, dokonca lovili aj svaby, tych sa tam na jar mnozilo neskutocne kol smetiakov. Cize naozaj neviem, komu sme tymto skodili.
@nika523 no zamysli sa co to znamena, ze priroda to tak zariadila. necitim sa ja zodpovedna za macky na ulici absolutne. To co si kto robi ako majitel zvierat, je na nom. Ja macku nemam, mame tu aj dive macky v mojej lokalite aj domace macky, ktore si pobehuju kade chcu a robia co chcu, a nemam vobec potrebu ich odchytavat a zachranovat, robia si svoju pracu vonku kam patria.
@simca06022011 Na jednej strane tvoj nazor chapem, macka je lovec a priroda je priroda, na druhej strane my ako ludia sme tym zvieratam v drvivom mnozstve zabrali zivotny priestor, prisposobili ho nasim potrebam, hubime skodcov, ktory su potravou aj pre tieto tvory, cim im vlastne berieme ich prirodzenu potravu. Nie si za tuto situaciu zodpovedna, ani nemyslim, ze by si mala mat potrebu niekoho zachranovat, ono to je kazdeho osobna vec, aky ma k tomu postoj. Myslim, ze nika523 tym chcela len povedat nieco v tom zmysle, co aj ja teraz, ze to nemyslela v zlom. Ako spominala, pomaha v utulku a pomaha presne tym, ktory si nevedia pomoct sami a za to ma moj velky respekt a uctu, lebo je to casovo, financne a psychicky narocna cinnost. Ja aj moja rodina sme pomohli mnohym zvieratam v nuzdi, zvieratam, ktorym bolo nehumanne ublizene len z nejakej cudnej uchylnej srandy a preto, ked sa clovek stretava prave s takymito pripadmi a ma k nim vztah, boli to a boli to velmi a vnima tuto situaciu ovela citlivejsie.
@majka36912 aj ty rovnako ako ona rozpravate o uplne inom ako som ja pisala :DDD ale nevadi. a mimochodom nie, mackam nikto priestor nezabral + problem hlodavcov roznych je vazny este stale, a je ich viac nez dost.
@simca06022011 Mozno sme ta teda obe zle pochopili. A neviem, nemam skusenost, ze by som mala v okoli premnozene hlodavce, s mackami vyrastala, vzdy sme ich mali v domacnosti a lovili, takze k tomu sa objektivne vyjadrit nedokazem.
@nika523 ale si vezmi sidlisko plne maciek,potom deti co sa hraju na tskom sidlisku,Ja by sim to proste zakazala,a macky vyhnala.Ako ked uz zachranuju ok ale poriadne odrevnia odparazituju,a zbieraju hovna.
Za to ze vy mate radi amcky moze trpiet okolie,
ja by si ich odchytila a dala do utulku,tam by ich niekto skor adoptoval nie takto sa tulat medzi panelakmi a s prepacenim onsravat okolie.Nie ej pravda ze si vzdy zahrebe,nam chodila macka normalne kadit na chodnik.Na tvrdu zem,ziadna hlina nic.A to zradlo tiez zaschnute v miskach plne much no hygiena ako aˇ byt ,naozaj.Ale ked to nevqdilo vasim susedem,u mna by ste s tymto pochopenie nenasli.
@nika523 jasne ze som.Ja mam slipeky na zahrade a su to nasi milacikovia,nevhapem preco taketo pekne zbiera musi trpiet kvoli macke,pritom ani nie je jeho prirodzenou potravou.Ved ich tolko nerozmaznavajte,nechajte ich lovit mysi,ved od toho su tie macky,nie?
@ktochytavzite Nemali sme sidlisko plne maciek, ostali tam 3 kastrovane a jeden kocur. Utulky ti bezne macky neprijmaju, nemaju na to kapacity, preto vela OZtiek funguje tak, ze hlada mackam docasne ubytovania u dobrovolnikov a tych je tiez malo. A nie, susedom to neprekazalo, preberali sme to aj na schodzi vlastnikov. Skor boli radi, ze sme sa na to podujali a regulovali sme pocet maciek na sidlisku.
Momentalne uz zijeme v novom byte, pod bytovkou ziju 2 macky, maju tam svoje jedlo a aj pelechy a staraju sa o ne viacere mlade maminy na materskej a tiez sme s tym vsetci ok, je tam pieskovisko pre deti a to sa zakryva plachtou po pouziti, aby tam micky nechodili a to je vsetko.
@sabina230 Viem, že mačka nejaké mäso (surové) nemôže. Treba si zistiť. Ja dávam svojej kuracie a pečienku, nevie sa nabažiť😀
@majka36912 to je krásne, tak by to malo byť 🥰
@majka36912 si super !
@majka36912 si super Majka!

@ktochytavzite a čo by si na sídlisku nezniesla a čo
@majka36912 na jednej strane robili druhým zle? Že nakrmili a vykastrovali mačky? Veď oni ich tam nepriniesli tie mačky tam boli a keby ich nekastrovali tak by ich bolo ešte viac tak prečo sa pýtaš či si po nich zbierali hovienka veď to neboli ich mačky tie mačky tam boli tak či tak a keď ich dali kastrovat tak určite aj veterinárne ošetriť veterinár nebude kastrovat chorú alebo neodcervenu mačku