icon

Je toto normálne správanie pouličnej mačky?

gazpalm
17. feb 2025

V prvom rade , chcem povedat, ze macky som nikdy nemala v laske , mali sme jednu "kontajnerovu" v byte za mladi s muzom a ona po mne neustale startovala , akonahle bol muz v praci..potom deti, dom a mali sme tu asi 4 macky...1 zrazilo auto nakolko sme pri hlavnej ceste ..jedna mi vliezla do motora a nedopadlo to dobre .a dve zmizli po case, mala som z toho dost supy vtedy , ze ziadnu macku nech mi sem uz nikto nedotrepe , chudence ...no a tato...mame ju asi 2 roky , mala rok , ked sme si ju sem vzali( je to taktiez poulicna macka)...ja obavy , aby ju opat auto nezrazilo a tak... ale ona je ina... kuka po ceste do prava lava , aby mohla prejst...ked bolo chladno prvu zimu, dcere som dovolila si ju vziat do domu( je odcervena, ockovana , uz aj kastrovana ). Dostalo sa to do stadia , ze ju pustame tak 4 krat do tt do domu, ked sme doma. Tu macku nenapadne skakat na linku , stoly, ist nam do jedla ...ked na nu prehovorim a zrejme ma tucha , ze ju chcem dat von , v sekunde sa robi , ze spi ...je krmena kvalitnymi granulami a kapsickami a aj tak lovi( tak 3krat do tyzdna minimalne ju vidim )..mysi bezne , uz som ju videla aj vtakov a strop bol , ked dopratala rybu z potoka vacsiu ako ona ...a aj to skonzumuje ...pred tym som mala skusenost , ze nam to nechala macka pred dverami , ak uz nieco ulovila. Nemame doma macaci zachod , lebo sa pyta von ...normalne sedi pred dverami a dava na ne labku ...dnes sedim a ona zacala na mna mnaukat a volat ma az jej otvorim...pritom je kontakta , ale najma s dcerou pri nej je stale ...ale , keby ju chcem hladkat nema problem , ale sama za mnou nepride.mame aj psa a aj ine zvierata vnutri, nema s nimi problem...je toto normalne chovanie? Lebo ja uz mam z nej pocit , ze je nejaka prudko inteligentna alebo co 😂

Strana
z2
bebecko5432
17. feb 2025

@gazpalm mať tvoje problémy 🙏🙈🙈🙈 koľko máme rôčkov?

liusa82
17. feb 2025

no veď zvieratá nie sú blbé.Naša tiež klope na klučku ak chce isť dovnútra alebo von ani volať ju nemusím🙂 a to čo chytí naša nezožere len chytí a donesie ukázať a viac sa o to na dvore nezaujíma.Aspoň kdejaké mrciny nepožere.Niekedy si myslím, že tie zvieratá viac chápu a majú viac rozumu ako niektorí ludia😀

gazpalm
autor
17. feb 2025

@bebecko5432 vies co mam skoro 40 ...dzeci velke a akusi mudru macku 😊 prepac , ze si nesledujem ovulaciu a nehladam neviditelnych duchov 😉 temicka na odlahcenie a hlavne na tych , co maju macky ...videla som tu za tie roky temy uz o kadecom , tak ak ta nezaujima , verim , ze tu mas dost inych moznosti 😊

gazpalm
autor
17. feb 2025

@liusa82 no ved ano ...mame psov uz dlho , ale s mackou nemam az take skusenosti , vzdy som myslela , ze su svojske , ale vidim , ze sa daju naucit

mima86
17. feb 2025

Uplne normalne, aj macky sa co to dokazu naucit, ale vacsinou zalezi vsetko od povahy.

adka176
17. feb 2025

Máme podobnú cca 5 mesiacov....poslúcha, všetko rozumie...no také zlaté dieťa na staré kolená, neplače, neodvráva, keď spí je ako mimino...odporúčam každému...

angeli121212
17. feb 2025

@gazpalm ja mám veľmi rada mačky a ano vedia byť dosť inteligentné dajú sa aj vychovať ale je to iné ako pes.. mačka sa musí aj rozhodnúť že chce poslúchať mne príde že mačka to berie akože rešpektuje čo chceš keď ty rešpektuješ ju a akosi si spolu žijete

lucia147852
17. feb 2025

Mačky sú inteligentnejšie ako psy, ale nie tak poddajné. Preto si zo veľa ľudí neuvedomuje. Mačka robi čo chce a sny splnila príkaz musí byt veľmi silno motivovaná. A správanie samozrejme závisí od povahy.

sense
17. feb 2025

Máme tiež zachránený z ulice ale tiež keď chce otvoriť dvere tak "zaklopka", neskace po stole, nejde do jedla...mne sa nechá aj ponosit ako bábo, a máme ešte druhú ťa príde len keď táto spí zalezena inak ku mne nejde lebo tá mazla je hneď žiarliva. Zato dcére sa nechá nosiť ta druhá lebo naša pouličná má dcéru na salame
Čiže za mňa normálne správanie mačky, každá má.svoju povahu....

gazpalm
autor
17. feb 2025

@angeli121212 no ved toto, dcera cvici aj nasho psa a macka sa pridala 😁 ja som cely zivot voci ich povaham bola extrem skepticka a tato mi zmenila obzory

gazpalm
autor
17. feb 2025

@sense no parada , tak ja som asi cely zivot voci nim zadubena a zistujem , ze super zviera 😊

mondolina
17. feb 2025

@gazpalm
mali sme mačku dokonca v paneláku a chodila čavargovať po vonku. v lete bola celé noci mimo domu.
bývali sme na treťom poschodí a keď dole zamňaukala musela som jej ísť otvoriť, alebo ju pustili susedia🙈
pri kočíkovaní chodila vedľa nás ako psík.
miesto myší nosila domov mikroténové chrontavé sáčky😄

dagas
17. feb 2025

@gazpalm aj naša je taká. Vnútri síce záchod má ale nepoužíva ho,vždy sa vypýta von. Žijeme v jednom dome s našimi a tak sa samozrejme naučila chodiť aj ku nám a vie že keď dole nikto nieje tak mi ju vypustíme von.Na noc zatvárame dvere do obývačky a ráno keď nikto nieje dole a nevie sa dobúchať nám tak búcha labkou dcére po dverách aby ju vypustila von🫣 Môjho muža moc nemusí,ale keď je doma len on tak sa vytrepe aj ku nemu a spí vedla neho na gauči a tak isto ho večer čaká pri bráničke lebo vie že ju pustí dovnútra ☺️

janulik2008
17. feb 2025

My sme mali britsku macku a ta tiez neskakala po linke atd 😀 tie co su vonku tak chodia dovnutra ale pytaju sa von na zachod a ptm sa vratia.
Dokonca kocur sa naucil otvorit dvere 🤣 a jednu macku sme mali co ked sla dovnutra tak si labky "otrepala" 🤣 od snehu napr .
Nas kocur ten zozere vsetko on je jak kontajner 🤣🤣🤣 a ukradne aj z taniera a este s jedlom zdrhne 🤣

aandrea9
17. feb 2025

@gazpalm každá mačka je iná. V čom sa ti nezdá jej chovanie? My sme vzali 2 ročnú mačku zo zahrady do bytu a správa sa, ako keby tu bola odmalička. Nič neničí, von sa vobec nepýta, od prvého momentu vie, na čo je mačací zachodik. Do ostatných maciek v byte nerýpe, neútočí. S mladšími sa naháňa. A áno, tiež za nami sama nepríde. Ale to ani britka 😁 mačka je viazaná na miesto kde žije, nie na svojho sluhu 😁

abbey1
17. feb 2025

@gazpalm Úplne normálne chovanie mačky.

h2
17. feb 2025

Myslela som, že tento príspevok bude sťažnosť na nejakú neprispôsobivú mačku a pritom je to skôr naopak. Len ma mrzí, že si hneď začala tým, ako mačky nemáš v láske a skončila tým, že keď je mačka priam ideálna, tak s ňou niečo musí byť v neporiadku, lebo predsa nie je možné, aby sa jedna "kontajnerová" mačka tak dobre správala. Trochu ma to mrzí, lebo píšeš, že máte aj psa. Aj o ňom by si napísala, že psov nemáš v láske? Asi nie, však? Lebo nemať v láske psov je niečo hrozné, neprijateľné. Ale nemať rada mačky je úplne v pohodičke, na to sú ľudia priam až hrdí. 😒

gazpalm
autor
17. feb 2025

@abbey1 no ved uz vidim ze je , ja som len s mackami nemala nejake dobre skusenosti , nikdy som sa na ne moc neviazala a nemala ich odpozorovane , a teraz si vsimam , ze super zviera aj ste mi to potvrdili 😊

nika1971
17. feb 2025

Mačky sú inteligentné...len ti musia dôverovať...a vedia si všetko pamatat

dagas
17. feb 2025

@gazpalm tak ono asi aj záleží od mačky. Niektoré sú protivné,skáču, všetko ničia. Ku nám táto prišla aj s dvomi mačiatkami a tak sme si ich nechali aj keď sme nikdy neboli milovníci mačiek. Jedno mačiatko sme darovali,druhé zrazilo auto a zostala nám teda len táto mamina.Ale je perfektná naozaj. Malý sa pri nej tak rozbehol s lozením tak teraz už nemá chudera pokoj 🤭

bielasovicka
17. feb 2025

@gazpalm to je milé.... Áno, presne takúto mačku som mala aj ja. Mala 15,uz zomrela😔Málokto vie ze mačky sú múdre a inteligentné. Teším sa s tebou, milujem macky odmalička. Ako malá, som v kocariku mala vždy mačku namiesto babiky🤭🤭

gazpalm
autor
17. feb 2025

@h2 ako ano napisala som ako som to napisala , ale naozaj som vyrastala v rodine , kde nemali radi ziadne zvierata ...ja som milovala psov a od nasej rodiny som pocuvala na macky len same zle veci ...vies, ale mam mojho muza a ten ma naucil mat milion zvierat a nase deti maju to stastie , ze maju kadeco 😂 len ta nedovera v macky vo mne bola , este , ked som prichilila za mladi tu , co ma fakt nemusela 🫠 tak sa mi to tak potvrdilo ...a ano zmenila som nazor ..nikdy som zle neurobila , pomahala som utulkom , docaske -psom i mackam ...ale asi az teraz , ked nemam plny cas " malych deti" som sa uvedomila , ake su tie macky vlastne super ...tak kazdy dozrieva a pre vela ludi su toto sprostosti , ale ja som sa chcela len opytat , ci su macky taketo vseobecne , alebo mam doma nejaky exemplar ...a vidim , ze klasicke spravanie , ked budeme raz sami s muzom kupim si nejaku papierovu do domu 😊

h2
17. feb 2025

@gazpalm Tak to som rada. 😊 Ja mám mačky veľmi rada, sú to úžasné zvieratá. Každá je iná, ale každá je silná osobnosť. A tiež vedia dať lásku, hoci nie takým zjavným spôsobom, ako psi. ♥️

lindusss2016
17. feb 2025

@gazpalm mas uplne normalnu macku 🤷 predtym si mala nejaky cudny kus utociaci, ale na spravani tejto mi nepride absolutne nic ojedinele.

sense
18. feb 2025

@gazpalm mačky sú svojské ale aj dosť inteligentné a dokonca aj dve mačky rovnakej rasy môžu mať úplne odlišnú povahu

sense
18. feb 2025

@gazpalm ta naša "najduska" je také vďačne milé stvorenie. Donesie ti "myš" aj na vankúš do postele, do topánky, alebo keď idem do pracovne čaká pri klucoch.

mk1111111111
18. feb 2025

My sme mali dlhe roky psov, ale, odkedy mame macky, psika by sme uz nechceli. Tiez poulicky, su to mudre a kultivovane stvorenia.

maddie1711
18. feb 2025

Tiež mame takýchto dvoch vybitych kocúrov. To s rybami poznám veľmi dobre 😂. Mačky nie u sprosté. Moj jeden sa tiež pýta von. Záchody mame dve, starší chodí na záchod a až potom ide von. Úplne milujem keď mu tie záchody cistim, on mi doslova stoji za zadkom a potom si ich ide obe skontrolovať či sú vyčistené (nejde na toaletu, len sa poprehrabuje).

danica2711
18. feb 2025

my máme dosť otravného kocúra, ale často takto rozmýšľam nad naším psom, deti tvrdia, že to je najrozumnejší a najspoľahlivejší člen našej rodiny

hopeja
18. feb 2025

My máme presne takú istú vonkajšiu mačku - kocúra, keď chce ísť dnu stojí za dverami a pustíme ju. Ona hned ide na svoje miesto pri dverách a ani sa odtiaľ nehne, chce ísť von postaví sa ku dveram. Keď prídeme k nej je mega prítulna, nikdy nikoho ani neskrabla, nechá si sebou robiť hocico. Cudzích sa boji, od tých sa nenechá ani pohladkať. Viem si ju predstaviť ako domovu mačku s touto povahou ale myslím že ju to takto vyhovuje. Našťastie bývame na konci ulice, okolo len príroda, rada sa túla.

Strana
z2