Je v poriadku, keď pes žerie trávu?
Ahojte prosím vás všade čítam buď ano alebo nie tak teda ako to je ? Je v priadku keď pes zerie trávu alebo je to znakom že mu niečo chýba
Nezeru trávu keď im je zle? Môj pes keď to zral zakaždým sa pozvracal tak mi prišlo ze to robia preto ze im je ťažko na žalúdku a nevedia si zvracanie inak vyvolať
Mne to nepríde ok ale nie som vet. Veď ktovie koľko psov na nej pred tým urobilo potrebu... jednoducho fuj a potom ešte keď taký pes dáva majiteľovi pusinky. Ale áno zvyčajne sú za tým tráviace ťažkosti ale tráva nie je liek ani doplnok stravy.
@lebandulka7 je na to milion videi.. nech sa paci
https://www.youtube.com/watch?v=xcbuBVoxAt4Jasné, moji psi stále jedia trávu.
Nezeru trávu keď im je zle? Môj pes keď to zral zakaždým sa pozvracal tak mi prišlo ze to robia preto ze im je ťažko na žalúdku a nevedia si zvracanie inak vyvolať
@sszuzu8 Áno, presne tak. To isté robia moji psy. Tá tráva dráždi a pes môže hneď zvracať. Človek robí niečo podobné - len si dáva miesto trávy prsty do hrdla na vyvolanie zvracania. Buď má pes prázdny žalúdok a príliš veľa žalúdočných štiav (väčšinou ráno pred jedlom) alebo má pokazený žalúdok. Uľaví sa mu tým. Ak je to často, strava je nevhodná a treba skúsiť niečo iné.
Jedna fenka mi to robí, len keď jej je ťažko alebo mala málo vitamínov/živín.
Druhá je prevtelená koza a robí to vždy, keď vidí väčšiu trávu 😂
@lebandulka7 Môže mu chýbať vláknina v potrave či vitamíny. Podľa mňa to nemusí byť nutne zlé.
@lebandulka7 naprostom poriadku, potrebuje to k tráveniu.
Náš pes to robí často a veterinárka nám povedala , že je to ako keď má človek kyselinu. My si dáme tabletku alebo niečo a on trávu, dostal na to vtedy lieky a bol v pohode a nepotreboval ani trávu 🙂

Ano, je to ok. Nieco mu nesadlo. Nezerie travu, ale pyr a ten je liecivy.