icon

Je venčenie mačky normálne alebo trápne?

29. okt 2024

Dámy, prosím, čo si o tom myslíte? Pripadá vám to normálne, nenormálne, zlaté alebo trápne? Riešim dilemu, či do toho ísť 😁

pukina
29. okt 2024

neries druhych.. my sme skusili starsiu ked bola este maciatko ale vobec nechcela, len skrcena vyplasena sa tahala naspat dnu tak sme to nechali tak. teraz sa rada venci na balkone, ale vonkajsi ruch aut a premavky jej vobec nerobi dobre. ak byvas mimo premavku, pri parku ci lese, tak to skus, ale macicke sa to skor pacit nebude. zalezi aj, kolko ma rokov, ak uz zije vnutri x rokov, na vencenie ju nenaucis.

benimnadir
29. okt 2024

Nie je to trápne, naša má normálne svoj popruh a chodíme s ňou na výlety. Kratšie aj dlhšie, odmalička. Nauč ju odmalička na menšie prechádzky, ocení to. 🙂

autor
29. okt 2024

Má len rok a bývame pri rušnej ceste. Už niekoľko mačiek mi zrazilo, tak túto sa bojím púšťať.

renatik91
29. okt 2024

Ak to Tebe a mačke bude vyhovovať, nerieš druhých, ale ak je to výlučne vnútorná mačka, tak by som to neodporúčala. Čím viac jej rozšíriš priestor, tým viac bude chcieť chodiť von a môže byť nepokojná. Okrem toho, veľa vnútorných mačiek sa nakazí FIP práve pri venčení alebo teda príležitostnom pobyte vonku a to býva pre mačky smrteľné ochorenie.

benimnadir
29. okt 2024

Autorka tak jej kúp vodítko a choďte sa prejsť niekde na lúku, aby si vedela, či ju to vôbec bude baviť. Naša v zime ani len z radiátora nechce zísť, ale v lete sa sama pýta a keď vidí vodítko už čaká pri dverách.

modrava
29. okt 2024

mne bytova macka pripada “cista”.. taky “plysak” s minimalnym rizikom nakazy niecoho z vonku. macku co beha vonku by som nepustila k sebe na postel

autor
29. okt 2024

Ďakujem za odpovede, ste úžasné 🥰

missviolet
29. okt 2024

Och, ze niekolko zrazilo... :( to je nevyhnutny osud, ked sa pustaju von, mne by srdce puklo... moje 3 von ani nechcu ist, skusala som s voditkom, ale nie je to trapne, stratavam tak par maciek na voditku v parku

larrylurex
29. okt 2024

My máme mladého kocúra, v byte. Vždy som mala mačky tak, že chodili aj von, čiže tam si vybili energiu a boli spokojné. Tento má energie až až, nevie čo so sebou, tak ho zvyknem občas zobrať von alebo k našim za inými mačkami. Vždy je po tom spokojný 😄 lenže hrozí aj to, že ju to začne ťahať viac a viac von. 🤷🏼‍♀️
Dúfam, že sa ale po kastrácii tento náš ukľudní 😅 keby je kľudný, asi by som to chodenie von nesilila

liusa82
29. okt 2024

príde mi to normálne.Akurát tu u nás ludia na to nie sú zvyknutí.Toť vše.Mne keby mačka vydrží, tak idem s ňou aj ja na prechádzku takto🙂 ale my máme dom je aj vonku aj vnútri

rozculena
29. okt 2024

u nás jedna pani chodila venčiť mačky normálne pred panelák,púšťala ich navoľno,je tam veľká plocha trávnatá s kríkami a stromami,žiadna cesta.
Normálne si ju vezmi na vodítko,čo je koho do toho.

btus
29. okt 2024

@liusa82 aj naša tak. Keď prídeme z práce, príde aj ona domov. Pozná zvuk auta. Naje sa, pospí si a potom ešte ide na 3-ť hod. von. Večer už klope na obývačkové dvere labkami a pýta sa dnu. Do rána potom spí na gauči alebo v kukani alebo na jej dečke na mačacej veži. Čím je vonku chladnejšie, tým je viacej doma. Aj vonku má urobený taký zateplený domček s dekami. Žiaľ, máme teraz nového psíka a ten ju vonku naháňa. Dnu si ju ani nevšimne. Naše pôvodné dva psíky si ju ani nevšimnú.
@autorka. Keby naša chcela chodiť na vodítku tak ju rada vezmeme, lebo keď ideme venčiť psíky, tak ju musíme zavrieť, lebo ona chce ísť s nami a ja sa bojím, že ju zrazí auto.

erina102
29. okt 2024

My takto okolo bytovky a už si na nás zvykli 🤣

autor
29. okt 2024

@erina102 úžasná je, mám takú istú 🙂 je to pevné? Nevyvlecie sa z toho?

liusa82
29. okt 2024

@btus aj naša normálne buchne na klučku ak už nechce byť vonku🙂Na noc je vnútri,prespí.Cez deň behá po dvore.Akurát že naša behá rada po vonku aj za dažďa nerobí jej to problém alebo po snehu.Nechápem ju keď môže byť vnútri a v teple tak sa teperí von

lubkovaandrejka
29. okt 2024

Mne to pripada vtipne a mile zaroven :D jedna pani tak venci macku pri bytovke. Vsak co. Aspon jej neutecie 🙂

aandrea9
29. okt 2024

Tak v prvom rade by s tým mala byť OK mačka a až potom ty 😁 chce to kvalitný postroj v druhom rade. Skus a uvidíš. Možno zalezie pod prvé auto ako naša pri prvom venceni. A teda logicky aj poslednom venčení 😁 nebudem ju nútiť ak má z toho stres.

aandrea9
29. okt 2024

@renatik91 to nakazenie FIP pri venčení máš prosím ta odkiaľ???? Nestras autorku. Nákazu môže človek priniesť aj na topánkach takže to by sme my mačkomili asi ani von nechodili.

btus
29. okt 2024

@liusa82 jáj, tak tá naša keď prší, tak leží na psom pelechu pred dverami a čaká kedy prídeme domov. 🙂 A dnu spí aj s našou Máškou , niekedy, hlavne cez deň.

btus
29. okt 2024
renatik91
30. okt 2024

@aandrea9 Je omnoho väčšia pravdepodobnosť nákazy FIP pri venčení ako že si to zanesieš domov topánkami - isto, to sa tiež nevylučuje, ale priamy kontakt mačky s močom, resp. fekáliami od inej mačky je pravdepodobnejší vonku, keďže mačka môže vírus vdýchnuť. To nie je strašenie autorky, ale upozornenie na možnosť nákazy, ktorej sa dá predísť. Prednedávnom takto uhynul kocúr mojej známej - obrovský oranžový, taký typ Garfielda. Žil výlučne v dome aj napriek tomu, že majitelia majú záhradu (nepúšťali ho na záhradu), ale chodili s ním na venčenie každý večer. Veterinár im potvrdil, že takmer na 100% to chytil pri venčení/priamom vdýchnutí.

drobcek100
30. okt 2024

Áno, treba správny obojcek cez hrudník, vodítko a šup na prechádzku.Nech Vás nezaujímajú ľudia okolo.Prajem Vám pekné slnečné dni.😺😺😐

erina102
30. okt 2024

Z tohto nie aspoň zatiaľ 🤣

aandrea9
30. okt 2024

@renatik91 mam 8 feralnych miciek na záhrade, ktore sa fakt tárajú kade tade a sú OK. Pan veterinar má asi vesteckú guľu.

evansova
31. okt 2024

@liusa82 A ja som si myslela, ze to len nas Kocenko robi naopak. Lebo ked je vonku pekne slnecne, spi vnutri a ked sa vecer zozimi pyta sa von. Nevydrží tam do rana, medzi 3-4 hod. bucha po klucke a ideme mu otvorit.
A dazd mu tiez nevadi, chodi v dazdi von a dnu, ale to vadi mne, na umytej dlazbe mokré odtlacky labiek...
Keby mi boli robili deti, ked boli mala, napominala by som ich. Ale Kocenkovi sa vselico prepecie, asi ho rozmaznavame.

personality
2. nov 2024

Zlaté to je.

bielasovicka
2. nov 2024

Joooj, tak toto je pre mňa. Milujem mačky 🤗. Kľudne ju venci, je to normálne.