icon

Je vhodné dávať šteniatku výživu na kĺby?

11. feb 2025

Ahojte je toto vhodne dávať stenatu na výboj kĺbov? https://www.habeo.cz/zbozi/hydrolyzovany-hovezi...

Alebo nájsť niečo lepšie?

nynia
11. feb 2025

Najprv si kukni zlozenie krmiva kvalitne krmiva obsahuju klbovu vyzivu (chondroitin, glukosamin, kolagen).

autor
11. feb 2025

@nynia nemá sa dávať kolagén aj tak? Aby sa dobre vyvíjal

modrykolibrik
11. feb 2025

@autor my sme našim psom dali na odporúčanie lekára a dosť to pomohlo

nynia
11. feb 2025

Nie, ak mas v krmive tie zlozky, ktore som pisala a davas predpisanu davku tak je to uplne zbytocne. Napr pri vysokych davkach chondroitinu moze zacat kostnatiet chrupavka, pri kolagene je to bezpecnejsie ale kolagen by som radila na posledne miesto co sa tyka klbovej vyzivy pretoze len ludia a opice od isteho veku prestavaju same tvorit kolagen. Ked psovi budes davat mozes narusit prirodzenu schopnost tvorby kolagenu a potom uz do konca zivota budes musiet davat. A vo vseobecnosti kolagen vo vyzive psov ak nema problem s tvorbou mi pride najma o komercii.

nynia
11. feb 2025

Ked tvoje krmivo neobsahuje klbovu vyzivu skor by som isla do chondroitinu a glukosaminu, to z hladiska vyvoja pomoze urcite viac ako kolagen.

autor
11. feb 2025

@nynia a čo sú prosím tie 2 spomenuté veci? Ako ich najdem

autor
11. feb 2025

@nynia nieje to aj v inej forme? Tablety doňho nedám

ukgirls
11. feb 2025

zalezi aj akeho psa mas a aku je aktivny .. vo vacsine ripadov pestra strava staci

autor
11. feb 2025

@ukgirls je aktívny dosť. Skôr až hyperaktívny

ukgirls
11. feb 2025

kazde stena je aktivne..ale elkost psa..kolko toho za den zvlada -stena je kolko-3m-6mesiacov... co vsetko za den robi .... co je to z aplemeno

autor
11. feb 2025

@ukgirls je to nemecky ovčiak, 4 mesiace

zojazoja
11. feb 2025

@autor mala som a mam Nemca...dôležité je dobre granule, ak krmis granulami. To ti už napísali aké. Nikdy som nedávala stenatam žiadny kolagen. Ja by som na tvojom mieste ale za pár mesiacov( veterinar ti presne povie kedy sa to robi) dala spraviť RTG kĺbov. Tuším v nejakých 8mych ci 9tich mesiacov sa to robievam psom. M, mame veterinara aj ortopédia a nikdy nám žiadnu klbovku len tak bez príčiny nedával.

nynia
11. feb 2025

Ja mam krizenca NO z utulku, ma uz 6 rokov krmena je Brit Cre Salmon, ktore obsahuju klnovu vyzivu okrem toho po vychadzke ako odmenu ma bud barf alebo kvalitnu konzrevu ani raz nekrivala ani nemala ziaden problem s klbmi. Zaklad je pohyb a strava. Ty pokial mas psika z Chs tak urcite ma aj zdravych predkov inak by sa jeho rodicia nemohli uchovnit. Dokonca moja aj v tychto 6 rokoch ma tolko energie ako za mlada.

lujza123
12. feb 2025

Ja som psovi dávala klbovu výživu kým bol šteňa a teraz ako ma 10 rokov plánujem zas . Veľké plemeno stále s nami aktívne behá ..

Ale striedala som tablety s “psiou huspeninou” - proste všetky prasačie laby, ňufáky, kuracie nohy skratka uvariť vo veľkom hrnci a potom rozmixovať, pripadne len rozsekat a zamraziť po porciach, stačí potom raz, dva krát do týždňa prihodiť k žrádlu. …