icon

Je vhodné pridávať vodu a mäsko do granúl pre psov?

21. feb 2025

Ahojte. Myslite že je ok dávať psovi do granúl so suplementami vodu? A na to nejaké mäsko?

michaela789
21. feb 2025

Ja to robím úplne bežne.

gejb
21. feb 2025

S tým maskom opatrne, lebo potom bude pravdepodobne odmietať granule

pribinak
21. feb 2025

Ja napr zalievať granule vývarom, priadam aj varenú zeleninu
Nás havkac to má veľmi rad. Vodou by ohrdol.
Masko zbašti len taky fukot

simca06022011
21. feb 2025

od malicka mu davam vodu na granule, bez toho to uz ani nechce. maso a granule velmi nemiesam, dal by si.. ale nie.. vyvar vynimocke, podla mna je to pre psa slane. Ale dostava aj to, zlikviduje to raz dva a varenu zeleninu = to je asi jedina ktoru zje.

zic
21. feb 2025

Teoreticky sa to neodporuca, lebo v priruckach pisu, ze ma mat bud varenu stravu alebo granule (nemiesat / nemixovat / nemenit)... lebo ze zaludok si zvykne a potom moze mat pri zmene traviace tazkosti. Tak isto granule by mali byt vyvazena strava a dodatkom to "zmenis"...
V praxi - obcas to oblejeme mastou alebo tam hodime aj nieco ine tak ako ostatni a pes zije 🙂 🙂

deti95060810
21. feb 2025

granule dávame do konzervy... teda zmiešame spolu. vodu má osobitne.

pribinak
21. feb 2025

@simca06022011 vývar dosolim až potom čo odoberiem dávku pre psa

simonahra
21. feb 2025

my sme zase tak navyknutí, že jedlo a voda je zakaždým zvlášť. mäsko dávam do granúl, aj zeleninu, ak je vývar, tak to zalejem. ale zakaždým má vodu ešte zvlášť.

kikahub
21. feb 2025

my sme mu to takto zamiesavali ozaj len obcasne, aby si nezvykol na to, ze tie granule bude jest len ochutene. 😇 a casto sa to vlastne asi ani neodporuca. ale mam susedu, ktora svojmu psovi pravidelne vari kuracie kridelka a podobne 😀 😀

autor
21. feb 2025

Takže pridávať vodu napr. Za každým kŕmením je ok? Mäso potom dávať zvlášť? Že nie s granulami

danielahamar
21. feb 2025

My dávame všetko dokopy, a vodu má ešte zvlášť

tundra
21. feb 2025

10:35 pes by mal mat dostatok cerstvej vody pocas celeho dna.Je to velmi dôlezite,nakolko granule stiahnu vsetku vodu v traviacom systeme a pokial ju pes nevie doplnit,tak trpi.

autor
21. feb 2025

@tundra veď vodu má k dispozícii stále. Ja sa pýtam na pridanie vody do granúl.

hankab
21. feb 2025

Nezalievame granule vodou. Aky to ma vlastne zmysel? Chut to neprida ziadnu, akurat sa v nej rozmacaju.
Pridavam ku granuliam 2 polievkove lyzice konzervy a poriadne zamiesam, ciste granule mi casto nechceli jest (mam 2 psov, krmim 2x denne). Povodne som ich chcela krmit cisto konzervami, kedze zvysky granul sa im usadzaju na zuboch a kazia sa. Ale financne je to nakladne.

tundra
21. feb 2025

Vyskusaj,ako to bude psovi vyhovovat.My sme davali najskôr suche,potom sme zalievali vodou a aj sme pritom zostali.

ivanakal
21. feb 2025

My davame granule zvlast a vodu ma zvlast pocas celeho dna. Varene nedavame.

bielasovicka
21. feb 2025

Ja by som do granúl nedávala vodu. Nie je to vhodné, povedal to aj veterinár

sandra49
21. feb 2025

Ja som dávala do 8 mesiacov štenatu vodu do granul do misky proti hltaniu, lebo strasne hltavo jedla a pomohlo to. Teraz už papa normálne a ma granule bez vody iba suché. Ak jej dávam mäso tak zvlášť nie s dennou dávkou granul. Starý pes mi papa suché granule celý život ale ak mam vývar a mäso tak jej dávam do granul, este necham aj napucat..nema tráviace problémy ani nikdy nemala.. niektorí psi sú ale špekulanti, keď mu začneš zalievať suché už potom nebude chcieť. Ale to je individuálne.

betulinka1
21. feb 2025

My miešame spolu. Lebo inak by zjedla maso a na granule by sa vykaslala. Dávame aj trošku vody ale nie sú cele zaliate. Keďže je to vonkajší pes, tak aby to mal trosku teplé prihrejeme maso alebo konzervu, čo máme v ponuke. Zamiešame a dávame. Ono sama uvidis co psovi chutí a aké kombinácie, dá ti to najavo nezjedenou miskou.

autor
21. feb 2025

@tundra a nemá žiadne problémy keď zalievate vodou?

tundra
21. feb 2025

Nie,je to labrador,nie je tak smädny, oproti tomu,ked ich dostaval suche.On zozerie vsetko,len aby bolo😂.

tramtada31
21. feb 2025

Ja by som to nerobila, keď nie je na to dôvod. Pes si chrúmanie granul cisti aj zubný kamen. Zalievanim vodou si sj zašpinis misku a musis ju stále drhnut, zle sa to umyva, keď to prischne.

autor
21. feb 2025

@tundra super ! Ďakuejm. Tiež máme labradora. 😄

autor
21. feb 2025

@tramtada31 kameň mu čistí vet. A misku mu beriem hneď po dojedeni, kedy ju aj hneď umývam.

tramtada31
21. feb 2025

Len možno by vet nemusel potom cistit tak casto. A keď bude starší, nebudeš ho kvôli tomu dávať uspavat, aby mu ho ocidtil

nynia
22. feb 2025

Ja granule vodou zalievam vzdy a podla mna aj kazdy by mal pretoze dehydruju organizmus ale "neprelievam" granule ani nenecham nabobtnat len pridam primerane vodu a hned krmim. A maso nepridavam ale krmim zvlast 2x denne granule 1x denne konzerva alebo barf.