icon

Je zlatý retriever náročný?

ada77794
26. aug 2025

Ahojte chcela by som do rodiny zaobstarať domáceho miláčika,konkrétne zlatého retrievera. Aké máte s ním skúsenosti? Plznu veľmi? A sú moc energický? Dakujem

Strana
z2
biba_18
26. aug 2025

do bytu?

ada77794
autor
26. aug 2025
@biba_18

do bytu?

@biba_18 nie, do rodinného domu 🙂

biba_18
26. aug 2025

a bude mať prístup aj do domu? je to nemotorný demolátor. bude chcieť byť s vami radšej dnu ako sám vonku. má rád deti. plzne. má rád frisbee a aporty loptičky. nie je to strážny pes. rád sa váľa v každej mláke a v blate. fakt plzne. a rád sa hrabe v koši, zožerie čo nezožerie jeho alebo čo nie je dobre skryté.

minenkaa
26. aug 2025
@ada77794

@biba_18 nie, do rodinného domu 🙂

@ada77794 uzasny pes,my sme mali fenku ,to bola pani pes ,strašný bordel ale z chpov ,ale zas nekonečnom lásky

ada77794
autor
26. aug 2025
@biba_18

a bude mať prístup aj do domu? je to nemotorný demolátor. bude chcieť byť s vami radšej dnu ako sám vonku. má rád deti. plzne. má rád frisbee a aporty loptičky. nie je to strážny pes. rád sa váľa v každej mláke a v blate. fakt plzne. a rád sa hrabe v koši, zožerie čo nezožerie jeho alebo čo nie je dobre skryté.

@biba_18 máte tohto psíka? No presne som aj toto o ňom čítala. Mala som labradora keď som bývala u rodičov, je mu podobný. Len on bol až moc energický, dokázal behať poriadne hore dole dvorom ... On bol vonka len keď bol šteniatko sme ho mali dnu.. a čo sa týka plznutia je to až príliš? Alebo sa to dá cesanim zredukovať?

ada77794
autor
26. aug 2025
@minenkaa

@ada77794 uzasny pes,my sme mali fenku ,to bola pani pes ,strašný bordel ale z chpov ,ale zas nekonečnom lásky

@minenkaa no tohto plznutia sa bojím.. či to bude až príliš.... 🙂 a myslíte si že tenký sú pokojnejšie ako psíky?

minenkaa
26. aug 2025
@ada77794

@minenkaa no tohto plznutia sa bojím.. či to bude až príliš.... 🙂 a myslíte si že tenký sú pokojnejšie ako psíky?

@ada77794 chlpy budú všade a bude ich veľa ,fenky sú všeobecne kľudnejšie ,ale podľa mňa všetko záleží od povahy psa

ada77794
autor
26. aug 2025
@minenkaa

@ada77794 chlpy budú všade a bude ich veľa ,fenky sú všeobecne kľudnejšie ,ale podľa mňa všetko záleží od povahy psa

@minenkaa áno to je pravda veľmi záleží od temperamentu psíka... A aj vonka to tak vidno to plznutie? Či len keď je psík vo vnútri 🙂

minenkaa
26. aug 2025
@ada77794

@minenkaa áno to je pravda veľmi záleží od temperamentu psíka... A aj vonka to tak vidno to plznutie? Či len keď je psík vo vnútri 🙂

@ada77794 všade a začiatkom leta to je des

kacenocka2
26. aug 2025

Máme..1.rok keď mu rástli zuby, hrýzol všetko čo našiel na zemi,potom kľud..plzne len po zime keď púšťa chlpy, ktoré naberá na zimu ale vyčesavame mu začiat.jari postupne,nieje to take strašné.Mame ho na dvore, spí vo voliere,v byte či dome si ho neviem predstaviť,cca 30 kiloveho psa..

dzulli1980
26. aug 2025

Každé srstnaté zviera plzne ... tak ako aj ľuďom vypadávajú vlasy ... a po zime je to divočina ... ak toto je pre Teba hlavné kritérium, srstnaté zviera si nezaobstarávaj, môžeš vyčesávať nonstop, no chlpov je proste veľa a všade.

leonie35
26. aug 2025

@ada77794 Mala som fenku 12.rokov a ine plemeno by som uz ani nechcela 🥰
Uzasna povaha, milovala deti, rada cestovala - autom, vlakom, busom 🙂 Milovala vodu, plavala by ozaj vzdy a vsade ak by sa dalo. Plzne skoro kazde plemeno (okrem "vlasatych" 🙂 2 x v roku, ked "meni" srst plzne viac, ale nic strasne.Vysavala som 2x do tyzdna, no nevadilo mi to.
Mali sme ju v byte, 2x denne dlha prechadzka 1- 2x kratsia.
Bola uzasna ❤️

biba_18
26. aug 2025

@leonie35 chrty nemajú vlasy. neplznú - lebo nemajú podsadu. je viac plemien psov bez podsady čo nemajú vlasy…

vkatush
26. aug 2025

Síce mám labradorského retrievera, ale áno. Mega plzne, češeš a stále z nej ide. Veľa energie, ktorá sa ukľudnila okolo 7. roka a potom sa znova vrátila po 10. 😂 Titul demolator má patentovaný, záhrada, terasa a trávnik by vedeli rozprávať. Celý život je vonku, má svoju volieru, úplne v pohode je s tým.
Ale je to ňuňo, miluje deti a fakt najlepší priateľ človeka. ❤️

lindayaaa
27. aug 2025

@ada77794 je to taky pes ze sa hodí ako k deťom tak k dôchodcom a aj k športovým typom. Prispôsobí sa ti. Ak sa budete kukať celý den na telku bude sa kukať s vami. Je to taká veľká milá guľa. Plzne a slintá. Ale to kazdy 2 pes.

cucoriedka97
27. aug 2025

Náš má 4 roky a absolútne ho zbožňujeme. Máme ho prevažne vonku, ale je to rodinný psík, určite nevydrží byť celý deň sám. Potrebuje pri sebe cítiť blízkosť ľudí, takže náš chodí aj dnu. Neviem si predstaviť, že by som ho nechala kňučať pri dverách. Vyberáš si člena rodiny, tak to treba zvážiť, aby neskončil zavretý vo voliére sám po celé dni. Pĺzne neskutočne, počas celého roka, samozrejme najhoršie je to po zime. Vysávať musím každý deň.. Ale za mňa je to úžasné plemeno, priateľský ku všetkým, ideálny k deťom, samozrejme žiadny strážny pes. Šteniatká sú ako deti, hryzie, narobí neplechu, ale od 3. roku už väčšinu dňa prespí. Vybrala by som si ho zas a znova, lásky má na rozdávanie.

jaga18
27. aug 2025

Mali sme zlatého retrievera, Odišiel pred rokom ako 14 ročný. Bol to náš prvý psík. Za mňa, v porovnaní s bernskym salasnikom, to bol úplne bezproblémový psík. Spával vnútri v dome, cez deň mal voľný výbeh na dvore a miloval dlhé vychádzky, turistku... Aj po mesiaci sucha si vedel nájsť kaluže s blatom, vždy bol špinavý 😄
Ako šteniatko demoloval čo sa dalo, hlavne okrasnu záhradku. Vnútri sa veľmi rýchlo naučil, čo smie a čo nie. Miloval deti, hry...Bol veľmi poslušný, nemal žiadny extra tréning, ale ovládal povely sadni ,ľahni ,k nohe, ostan. Nikdy s ním neboli žiadne problémy, čo sa správania týkalo.
Do 7 rokov bol úplne zdravý, k veterinárke chodil len na očkovania, potom začali chronické infekty, s ktorými sme 2-3x ročne bojovali. Kĺby mu napriek doplnkom odchádzali od 12. roka, kedy začal pokrivkavať, 13 ročný už veľmi krival, minimálne chodil von...

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
pulcinella
27. aug 2025

@ada77794 je náročný hlavne na množstvo lasky a pozornosti, ktore potrebuje. Je to uzasny pes, nadherny a inteligentny, hravy a je to take antidepresívum pre cloveka. Avsak pozor na to, potrebuje byt s človekom, nemozno ho odložiť do zahrady, dvakrat denne ho nakrmit a nechat tak, velmi bude trpiet. Susedia maju tak odlozeneho retrievera, neberú ho takmer ani na prechadzky, stale je von vo vybehu a sam, trha mi to srdce, je uplne nešťastny. Ak nemaju retrievery dost kontaktu a starostlivosti, zvyknu prejavovat nevhodne správanie, stekat, nicit veci, atd. Taktiež zvykne rozhrabat záhradku, takze by si si musela zabezpečiť pevne ohradky. Aj travnik trosku môže rozhrabkat- ale to asi hlavne vtedy ked je malo brany na prechádzky. Inak je to pan pes a ineho by som nechcela, verny priateľ a pumpa endorfinov do zil.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
kacenocka2
27. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 zaujímavé,my by sme chceli aby náš štekal aby ľudia mali rešpekt a šteka málo ,len na okoloidúcich psov..mali sme predtym zlateho s labrodorom kríženec,ten štekal a zbožňoval vodu...ten je pravý opak, bojí sa vody

jurka2907
27. aug 2025

Mame už druhého retrievera,obaja plný energie ,plznu neskutocne,nasi a to obaja radi utekajú, ked zbadajú otvorenú branicku😁
Prvý sa aj dosť bal,už len keď rozhlas na dedine začal hrať pesničky, búrky a petard sa bal neskutočne,musel byt vo vnútri ...
Inak úžasné plemeno 😍

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
ada77794
autor
27. aug 2025
@leonie35

@ada77794 Mala som fenku 12.rokov a ine plemeno by som uz ani nechcela 🥰
Uzasna povaha, milovala deti, rada cestovala - autom, vlakom, busom 🙂 Milovala vodu, plavala by ozaj vzdy a vsade ak by sa dalo. Plzne skoro kazde plemeno (okrem "vlasatych" 🙂 2 x v roku, ked "meni" srst plzne viac, ale nic strasne.Vysavala som 2x do tyzdna, no nevadilo mi to.
Mali sme ju v byte, 2x denne dlha prechadzka 1- 2x kratsia.
Bola uzasna ❤️

@leonie35 nádherná... A keď ste mali fenku ako to bolo s hraním? Aj moc spinila? Uvažujem nad ňou lebo sa mi zda kludnejsia ako psík 🙂

alusha
27. aug 2025

My mame fenku, ma 6 rokov a je to velmi dobry a kludny pes, miluje ludi...je prevazne vonku, len ked su burky sa pyta dnu, vtedy sa boji... miluje prechadzky, chodime s nou minimalne 2x denne, vtedy sa vyblazni a zvysok dna lezi, spi🙂 chlpy su z nej vsade po dvore, to je fakt... tazko znasa jedine, ked odideme na dovolenku a niekam ju dame alebo ked je dlhsie sama, to ma riadne separacnu uzkost, a chvilku potom trva ju dat do poriafku...

siegi
27. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 nesuhlasim absolutne s tym ze je to ustekany pes. Mame teraz uz 2heho a okrem neho aj nemeckeho ovciaka. Retriever steka iba vtedy ked chce ist dnu. Byvame v dome, mame ho dnuka, cez den su oba psy vonkua teda retriever stekne parx za den. Tak isto aj predosly. Ale my sme ich nikdy nemali samych cele dni vonku bez nasej spolocnosti. Susedia maju tiez, ten chudscik je cele dni len sam v koterci a ten teda steka. Cize zavisi ako maju naplnene potreby. Je to neskutocne spolocensky pes a nechce byt sam

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
leonie35
27. aug 2025
@ada77794

@leonie35 nádherná... A keď ste mali fenku ako to bolo s hraním? Aj moc spinila? Uvažujem nad ňou lebo sa mi zda kludnejsia ako psík 🙂

@ada77794 Dakujem 🙂 bola ozaj uzasna 🥰
Co sa harania tyka, uplne v pohodene.Mala aj take specialne "nohavicky" na slip.vlozku, ale malo sme ich vyuzivali 🙂 Citam, ze niektore majitelky retrieverov pisu, ze su ustekani...Nasa nestekala vobec.

mikasa_ackerman
9. sep 2025
@ada77794

@ada77794 po prvom háraní kastrácia a máte to vybavené😄

anouschka5
9. sep 2025
@ada77794

@ada77794 áno pĺzne veľmi, ale každodenným česaním to nebude také hrozné, sú to najláskavejšie psy na svete, najmä fenky sú pokojnejšie a milujú svojho pána či pani tak neskutočnou láskou, že sa to ani slovami nedá vypovedať

Strana
z2