icon

Koľko vydrží šteňa bez venčenia?

7. mar 2025

Ahojte. Prosím vás koľko by mal vydržať 3 a 4 mesačný psík po rannom venčení aby doma nevykonal potrebu?

colsami
7. mar 2025

3 a 4 mesiace vedia robit dost rozdiel. Ja mam steniatka naucene tak ze 3 mesacne cca 3 hodinky, 4 mesacne uz mi aj tych 5h vydrzi. Samozrejme, stena musi byt vyvencene unavene a spokojne.

autor
7. mar 2025

@colsami budeme mať na dočaske 3 a 4 mesačné tak si to nejako potrebujem rozhodiť a potom si určiť nejaký čas, kedy budem odbiehať z práce. Bola nám odporúčaná klietka. Tak chcem aby bolo všetko tip top

colsami
7. mar 2025

Klietka alebo ohradka je pre stena vyborna vec. Ale pozor, stena do "docasky" sa moze spravat uplne inak, tam to moze byt aj horsie co sa tyka hygieny. Ja hovorim o steniatkach ktore systematicky od narodenia vediem k hygiene, takze ak nejake stena do 3-4 mesiacov zilo "navolno", moze to byt ovela narocnejsie aj s vydrzou a pochopenim vencenia.

nynia
8. mar 2025

Ja by som s takými začala úple od nuly t.j. ako 2mesačné vonku každé 2 max 3hod resp. Po hre, po jedle, po spánku a postupne by som ten čas predlžovala, nech sa naučia hygienu poriadne. Nebrala by som prvé dni vôbec ohľad nato, že už majú 3 a 4mesiace. Po každej potrebe vonku odmeniť a po takom týždni-2 uvidíš ako budú natom, keď dobre tak by som intervaly začala predlžovať.