icon

Koľko zaplatiť za stráženie mačky počas dovolenky?

jaga18
21. máj 2025

Ahoj, ako riešite stráženie a opateru vášho kocúrika či mačičky počas vašej dovolenky? Nikdy sme toto nemuseli riešiť, ale tento rok budeme všetci naraz preč. O psa sa postará sused, ale kocúra nikto nechce, budem musieť cudzieho zháňať a neviem koľko ponúknuť za týždeň opatrovania . Je to mladý 7 mesačný kocúrik, nemôže von, máme ho len vnútri. Je kľudný, nenáročný, nič neničí, má svoje hračky.

macatt
21. máj 2025

Ja som mala chodiť opatrovať kocúra kamoške.. dať mu žrať, vodu, vysypať záchod.. oni to riešili takto, lebo v cudzom prostredí nechcel byť, zabavil sa sám(pozerali ho cez kameru), motal sa po dome, väčšinu len spal, ale už bol starší..
A ešte viem o jednom kocúrovi, kde to riešia rovnako..

marsmykkok
21. máj 2025

tak spočítaj si cestu k tebe, od teba, plus budeš chcieť nejaký čas aby tam človek predpokladám bol, dal žrať, možno obriadil wc, pohral sa s mačkou a plus to, že musí si na toto napríklad hodinu a pol denne vyčleniť aj ked nebude mať čas v ten deň. Ja by som dala 100 eur na týždeň s tým že ti pošle fotky a bude tam pri ňom napríklad 45 minút denne.

macatt
21. máj 2025

A ani by nepomohlo keby som s ním zostala, kocúr sa jednoducho neukázal keď som tam bola…nakoniec tam chodil niekto z rodiny..

marsmykkok
21. máj 2025

A mačka nie je pes, mačka má problémy keby zmení byt aj s tebou, nie aby išla k cudziemu, teda tak že ostane doma a niekto k nej bude chodiť postarať sa a pohrať sa.

marca12
21. máj 2025

Nam budu tento rok chodit znamy krmit psa,byvaju par domov od nas. Planujem im dat 100€. Tolko by som dala aj za chovanie macky v tvojom pripade.

abbey1
21. máj 2025

@jaga18 Ó nášho sa chodí starať moja sestra. Ale vždy zostáva doma i pes a s tým je väčší problém. Nás kocur, keď nemá nás, nechce nikoho, čiže jeme stačí dat jesť.
Avšak dcéra naša má tak komplikovanehobkocura, že okrem dcéry neznesie nikoho iného. Mňa a druhu dcéru toleruje len so zaťatými zubami. Toto leto musím letieť strážiť kocúra na 2 týždne.
Mačky sú ťažké povahy.

lindusss2016
21. máj 2025

@jaga18 ahoj, aj ja som z NZ a tiez by som potrebovala strazenie pre kocura. Ak by si bola za, mohli by sme si aj postrazit navzajom. Ja mam starsieho, ale kastrovsny, maznacik, velmi dobrucky

colsami
21. máj 2025

Tak s mackami je problem, ja by som tiez cudziu macku do cudzieho (mojho) prostredia nevzala, moze na to doplatit aj macka aj moje byvanie - darmo, ze doma je zlata mila pritulna a bezproblemova. Macky su uplne ine, staci ze doma presunies skrinu na ine miesto a niekedy spravia take psycho ze az.

A suhlasim pekne to napisala @marsmykkok

sense
21. máj 2025

Ku nám chodila osoba, 10e za každý den,nakrmila, vymenila vodu, očistila záchod, vyvetrala, poliala kvety. Určite by som mačku nedavala nikomu , oni sú fixované na miesto a zmena miesta je pre nich šok. Raz sme ich zobrali s nami na prázdniny a tri dni cucali len pod gaucom.vyliezali žrať len v noci, nevraviac že už samotná cesta bol stres, hlavne teda pre jednu z nich

lauruska_sumienka
22. máj 2025

rataj 10-20€ za navstevu, zalezi ako dlho a co bude u vas robit. skus pozriet napr hlidacky.sk, ja som dala do googlu strazenie macky a hned mi vyhodilo plno stranok kde ludia chodia nakrmit, vycistit zachod, pohrat sa s mackou

jaga18
autor
22. máj 2025

Ďakujem všetkým. Nemám skúsenosti, veľmi si vážim vaše rady. Naozaj bude najlepšie nechať ho doma a zabezpečiť mu kŕmenie a čistenie wc.

jaga18
autor
22. máj 2025
@lindusss2016

@jaga18 ahoj, aj ja som z NZ a tiez by som potrebovala strazenie pre kocura. Ak by si bola za, mohli by sme si aj postrazit navzajom. Ja mam starsieho, ale kastrovsny, maznacik, velmi dobrucky

@lindusss2016 aj ten náš je už čerstvo kastrovany, ale až taký maznoš nie je 😀 on je pán urodzený, na ruky vôbec a hladkanie iba keď on chce (spravidla okolo 4,30 rano) . Nebudeme ho tak radšej zbytočne stresovať. Ohľadom tvojho Kľudne napíš do správy.

nebuska
10. jún 2025

Toto je dost diskutabilná otazka.
Zalezi na viacero premennych:
-stráženie u vás doma, alebo u človeka čo opatruje?
-ak u vás doma, bude musieť každý den dochádzať , alebo bude mocť u vás bývať a bude tým pádom dozerať aj na domácnosť?
-je to clovek čo ponúka tieto služby celoročne na živnosť alebo je to niekto kto si chce len privyrobit tzv.načierno?

januvia
6. sep 2025

Pri Nových Zámkoch v Jasovej je aj hotel pre mačky. Pozrite stránku, možno Vás to osloví 🐈