Koľko zaplatiť za stráženie mačky počas dovolenky?
Ahoj, ako riešite stráženie a opateru vášho kocúrika či mačičky počas vašej dovolenky? Nikdy sme toto nemuseli riešiť, ale tento rok budeme všetci naraz preč. O psa sa postará sused, ale kocúra nikto nechce, budem musieť cudzieho zháňať a neviem koľko ponúknuť za týždeň opatrovania . Je to mladý 7 mesačný kocúrik, nemôže von, máme ho len vnútri. Je kľudný, nenáročný, nič neničí, má svoje hračky.
tak spočítaj si cestu k tebe, od teba, plus budeš chcieť nejaký čas aby tam človek predpokladám bol, dal žrať, možno obriadil wc, pohral sa s mačkou a plus to, že musí si na toto napríklad hodinu a pol denne vyčleniť aj ked nebude mať čas v ten deň. Ja by som dala 100 eur na týždeň s tým že ti pošle fotky a bude tam pri ňom napríklad 45 minút denne.
A ani by nepomohlo keby som s ním zostala, kocúr sa jednoducho neukázal keď som tam bola…nakoniec tam chodil niekto z rodiny..
A mačka nie je pes, mačka má problémy keby zmení byt aj s tebou, nie aby išla k cudziemu, teda tak že ostane doma a niekto k nej bude chodiť postarať sa a pohrať sa.
Nam budu tento rok chodit znamy krmit psa,byvaju par domov od nas. Planujem im dat 100€. Tolko by som dala aj za chovanie macky v tvojom pripade.
@jaga18 Ó nášho sa chodí starať moja sestra. Ale vždy zostáva doma i pes a s tým je väčší problém. Nás kocur, keď nemá nás, nechce nikoho, čiže jeme stačí dat jesť.
Avšak dcéra naša má tak komplikovanehobkocura, že okrem dcéry neznesie nikoho iného. Mňa a druhu dcéru toleruje len so zaťatými zubami. Toto leto musím letieť strážiť kocúra na 2 týždne.
Mačky sú ťažké povahy.
@jaga18 ahoj, aj ja som z NZ a tiez by som potrebovala strazenie pre kocura. Ak by si bola za, mohli by sme si aj postrazit navzajom. Ja mam starsieho, ale kastrovsny, maznacik, velmi dobrucky
Tak s mackami je problem, ja by som tiez cudziu macku do cudzieho (mojho) prostredia nevzala, moze na to doplatit aj macka aj moje byvanie - darmo, ze doma je zlata mila pritulna a bezproblemova. Macky su uplne ine, staci ze doma presunies skrinu na ine miesto a niekedy spravia take psycho ze az.
A suhlasim pekne to napisala @marsmykkok
Ku nám chodila osoba, 10e za každý den,nakrmila, vymenila vodu, očistila záchod, vyvetrala, poliala kvety. Určite by som mačku nedavala nikomu , oni sú fixované na miesto a zmena miesta je pre nich šok. Raz sme ich zobrali s nami na prázdniny a tri dni cucali len pod gaucom.vyliezali žrať len v noci, nevraviac že už samotná cesta bol stres, hlavne teda pre jednu z nich
rataj 10-20€ za navstevu, zalezi ako dlho a co bude u vas robit. skus pozriet napr hlidacky.sk, ja som dala do googlu strazenie macky a hned mi vyhodilo plno stranok kde ludia chodia nakrmit, vycistit zachod, pohrat sa s mackou
Ďakujem všetkým. Nemám skúsenosti, veľmi si vážim vaše rady. Naozaj bude najlepšie nechať ho doma a zabezpečiť mu kŕmenie a čistenie wc.
@jaga18 ahoj, aj ja som z NZ a tiez by som potrebovala strazenie pre kocura. Ak by si bola za, mohli by sme si aj postrazit navzajom. Ja mam starsieho, ale kastrovsny, maznacik, velmi dobrucky
@lindusss2016 aj ten náš je už čerstvo kastrovany, ale až taký maznoš nie je 😀 on je pán urodzený, na ruky vôbec a hladkanie iba keď on chce (spravidla okolo 4,30 rano) . Nebudeme ho tak radšej zbytočne stresovať. Ohľadom tvojho Kľudne napíš do správy.
Toto je dost diskutabilná otazka.
Zalezi na viacero premennych:
-stráženie u vás doma, alebo u človeka čo opatruje?
-ak u vás doma, bude musieť každý den dochádzať , alebo bude mocť u vás bývať a bude tým pádom dozerať aj na domácnosť?
-je to clovek čo ponúka tieto služby celoročne na živnosť alebo je to niekto kto si chce len privyrobit tzv.načierno?
Pri Nových Zámkoch v Jasovej je aj hotel pre mačky. Pozrite stránku, možno Vás to osloví 🐈

Ja som mala chodiť opatrovať kocúra kamoške.. dať mu žrať, vodu, vysypať záchod.. oni to riešili takto, lebo v cudzom prostredí nechcel byť, zabavil sa sám(pozerali ho cez kameru), motal sa po dome, väčšinu len spal, ale už bol starší..
A ešte viem o jednom kocúrovi, kde to riešia rovnako..