icon

Kríženec ovčiakov a ich vzťah s deťmi

20. júl 2025

Ahojte, mate tu niekto kríženca nemecky a belgicky ovciak? Znášajú sa s detmi ?

Strana
z2
dariaaa
26. júl 2025
@anonym_autor

@ukgirls prosím ta ... ja som nikde nenapisala, že sa mu nevenujem. Mne je jasne, ze ho to bolelo,píšem, že ma vystrašilo ako do nej zavrčal...

@anonym_autor to bola reakcia aon ju upozornil.Krizenec sa chova inak ako cista rasa.Ked sa take stane,zober ruku dietata a jej rukou ho pohladkaj a povedz,jooojprepac,nechcela som.Pes rozumie.Bude to jej rukaa pekným hlaskom pochopí ospravedlnenie.Nikdy takéto nechtiac veci neignoruj a neospravedlňuje sa ty za dieťa.Hlavne nedovol malej aby ho kmasala a to,čo sa vám zdá hranie,môže byť pre psa dominancia zo strany dieťaťa a ublizovanie.Niektore psy to nemajú radi.Hrajte sa so psom na leveli jeho vysky.Nikdy nie zhora.

dariaaa
26. júl 2025
@wolf_

Vyznáš sa do psov, mala si už psa - si si istá, že to "zúrenie" a štekanie nie je len prejav hry - vyzývanie do hry?
A veľké pozor na rady ako pes nemôže vrčať, potrestaj vrčanie atď. Naozaj veľké pozor... Aj vrčanie je komunikácia a zakazovaním, nebodaj trestaním vrčania si môžete zarobiť na pekný problém.
PS: reláciu neposlušní dôrazne neodporúčam (tak ako by ti ju neodporúčal v podstate nikto kto sa čo i len trochu pohybuje v kynológii).. a rovnako ani radiť sa zrovna na takýchto laických fórach ako je MK...

@wolf_ nikdy nesmies trestat a za vrcanie ked mu bolo ublizene.On si to zapamata,ze bol potrestany za dieta,ktore ublizilo jemu.A znovu mu bude ublizene potrestanim za to dieta.To je zle!!!Pes neurobil nic.Bolo mu stupene na labku a za to ma byt potrestany,lebo zareagoval trochu inak?Je novy,uci sa.Ale nie trestat.Treba mu ukazat,ze dietato urobilo nehtiac

dariaaa
26. júl 2025
@vkatush

Veľmi záleží aj na povahe psa, potom výchove a až tak na plemene.

Naša je kríženec a s mojím dvojročným sú najväčší parťáci, ten jej môže urobiť čokoľvek (a že to skúša 😅), nič mu neurobí. Aj keď niekedy až kňučí, keď to malý preženie pri hre, nikdy mu nič neurobí.

Zato sused má čistokrvného NO, vycvičeného, no neverím mu ani trochu, malý pri ňom nemôže byť, už viackrát zavrčal, nie je vôbec zvyknutý na deti. Skôr je to ten typ strážneho psa.

@vkatush to nie je na chvalu dovolit dietatu robit so psom vsetko az do stavu,ze pes zaknuci. Takymto ludom by sim psa zakazala.Je jedno,ze pes dovoli,respektuje,akceptuje.Ale pes nie je hracka pre dieta.Je to zivy tvor!!!Venujte sa dietatu,aby od nudy neublizovalo psovi!

vkatush
26. júl 2025
@dariaaa

@vkatush to nie je na chvalu dovolit dietatu robit so psom vsetko az do stavu,ze pes zaknuci. Takymto ludom by sim psa zakazala.Je jedno,ze pes dovoli,respektuje,akceptuje.Ale pes nie je hracka pre dieta.Je to zivy tvor!!!Venujte sa dietatu,aby od nudy neublizovalo psovi!

@dariaaa
Napísala som NIEKEDY v návale hry, keď to preženú, tak zakňučí. Napríklad sa "bijú" o loptu a malý sa o ňu potkne/stúpi jej omylom na labku.
Nikde nehovorím, že by ju týral, robil jej naschvál zle alebo nebodaj od nudy.

Trošku čítam s porozumením a rozlišujem.
A ďakujem za výkričníkové starosti o moje dieťa, venujem sa mu až až, netreba sa báť, žeby sa nudil 🙃

cecilia29
26. júl 2025

My mame skúsenosť s krížením kaukazkeho ovčiaka a husky. Mal veľmi ochranársky pud, dovolím si povedať ze nie výchovou ale plemenom. Jeho správanie bolo hlavne k zvieratam, deťom a ženám bolo veľmi opatrne. Nemecký ovčiaci boli vždy agresívnejší pri žraní,zavreli sliepky ....

Strana
z2