icon

Kto je skutočný psíčkar?

20. aug 2024

Čo presne toto označenie určuje?

Strana
z2
h2
20. aug 2024

Tak pýtala si sa na to, kto je podľa nás psíčkar. Podľa mňa len a len majiteľ psa. Nevidím na tom nič také, ako písala @mimikarol.

katka700
20. aug 2024

Pre mňa slovo psickar nemá negatívny význam, je to proste majiteľ ci majiteľka psa. Mať psa je životný štýl ktorý nesadne každému (chlpy po byte/dome, venčenie, dovolenka prispôsobena aj potrebam psa) a neznamená to že pes je na prvom mieste.

autor
20. aug 2024

@h2 *pýtal. Každý ma na to teda iný názor

h2
20. aug 2024

Pardón, tak pýtal. Nemôžeš sa diviť, keď ťa na ženskom diskusnom fóre, kde založíš diskusiu, ako anonym, považujem za ženu.

autor
20. aug 2024

@h2 V komentároch píšem v mužskom rode. Ale v pohode. Myslím si že tu je dosť mužovi

wolf_
Autor odpoveď zmazal
buberova
20. aug 2024

Ja to beriem tak že je to niekto kto má psa alebo ich má veľmi veľmi rád aj keď možno momentálne žiadneho nevlastní..

h2
20. aug 2024

Áno, je tu aj dosť mužov, aj píšeš v mužskom rode, ale napríklad aj mne sa už stalo, že mi autocorrect opravil ženský rod na mužský.

autor
20. aug 2024

@wolf_ Pre mňa je psíčar niekto ako písala @mimikarol a s tým by som sa nikdy nestotožnil. Proste by som bol majiteľ psa.

autor
20. aug 2024

@h2 Jasne veď v pohodicke.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
20. aug 2024

@wolf_ Majiteľ psa vo mne nevzbudzuje to že by som mal brat psa ako dieťa a správať sa tak k nemu.

fineta
20. aug 2024

Poznám psíčkarov, ktorí sú hrdí na to aj si to o sebe tvrdia, že nimi sú. Ich znaky sú také, že dávajú psíkov na roveň ľudského života. Prispôsobujú im všetko - napr. dovolenky (radšej sedia celý rok doma so psíkom), čas Štedrej večere (nemôžu večerať o 18. lebo vtedy je čas na prechádzku), ponáhľajú sa z návštevy, aby nebol psík dlho sám atď.
...a o iných ľuďoch, ktorí majú k zvieratku normálny prístup často tvrdia, že u nich trpí.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
20. aug 2024

@wolf_ Vidím to tak ako
@fineta

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
20. aug 2024

@wolf_ Nemyslím si že to je až príliš rád , skôr to je nejaká prepnutosť človeka

wolf_
Autor odpoveď zmazal
macatt
20. aug 2024

Pre mňa je psíčkar ten, kto už mal viac psov a teda sa tomu aj rozumie a ovláda práva, povinnosti a príde mi to niečo ako chovateľ..

autor
20. aug 2024

@wolf_ 👍🏻

majlo1234
20. aug 2024

Pre mna je to clovek, ktory ma v psoch zalubu. Tak ako napriklad autickar. Ja momentalne psa nemam a za psickara sa povazujem. Svokra psa ma a pre mna psickarka nie je ani nahodou, nema k tomu absolutne ziadny vztah

fineta
20. aug 2024

@mimikarol presne. 😊

Mňa pri jednej psíčkarke zamrzí (neuráža, zamrzí), že dáva ešte aj rodine najavo, ako pre ňu pes znamená viac než oni.

basulaak
20. aug 2024

Ja mam psa a neznasam oznacenie psickar. Su to z mojho pozorovania taki ti hundrosi predovsetkym dochodcovia, ktorych psi su nedotknutelni a pod. Mudruju a na vsetko maju nazor a su otravni. 😆 svoje psy beru ako svoje deti. Varia im, obliekaju a obuvaju a pod. 🙈

rozculena
20. aug 2024

mať tvoje problémy......

autor
20. aug 2024

@rozculena 😀😀 Keď nemá človek nič na práci tak čo si začne

Strana
z2