Kto je skutočný psíčkar?
Čo presne toto označenie určuje?
Pre mňa slovo psickar nemá negatívny význam, je to proste majiteľ ci majiteľka psa. Mať psa je životný štýl ktorý nesadne každému (chlpy po byte/dome, venčenie, dovolenka prispôsobena aj potrebam psa) a neznamená to že pes je na prvom mieste.
@h2 *pýtal. Každý ma na to teda iný názor
Pardón, tak pýtal. Nemôžeš sa diviť, keď ťa na ženskom diskusnom fóre, kde založíš diskusiu, ako anonym, považujem za ženu.
@h2 V komentároch píšem v mužskom rode. Ale v pohode. Myslím si že tu je dosť mužovi
Ja to beriem tak že je to niekto kto má psa alebo ich má veľmi veľmi rád aj keď možno momentálne žiadneho nevlastní..
Áno, je tu aj dosť mužov, aj píšeš v mužskom rode, ale napríklad aj mne sa už stalo, že mi autocorrect opravil ženský rod na mužský.
@h2 Jasne veď v pohodicke.
@wolf_ Majiteľ psa vo mne nevzbudzuje to že by som mal brat psa ako dieťa a správať sa tak k nemu.
Poznám psíčkarov, ktorí sú hrdí na to aj si to o sebe tvrdia, že nimi sú. Ich znaky sú také, že dávajú psíkov na roveň ľudského života. Prispôsobujú im všetko - napr. dovolenky (radšej sedia celý rok doma so psíkom), čas Štedrej večere (nemôžu večerať o 18. lebo vtedy je čas na prechádzku), ponáhľajú sa z návštevy, aby nebol psík dlho sám atď.
...a o iných ľuďoch, ktorí majú k zvieratku normálny prístup často tvrdia, že u nich trpí.
@wolf_ Nemyslím si že to je až príliš rád , skôr to je nejaká prepnutosť človeka
Pre mňa je psíčkar ten, kto už mal viac psov a teda sa tomu aj rozumie a ovláda práva, povinnosti a príde mi to niečo ako chovateľ..
@wolf_ 👍🏻
Pre mna je to clovek, ktory ma v psoch zalubu. Tak ako napriklad autickar. Ja momentalne psa nemam a za psickara sa povazujem. Svokra psa ma a pre mna psickarka nie je ani nahodou, nema k tomu absolutne ziadny vztah
Ja mam psa a neznasam oznacenie psickar. Su to z mojho pozorovania taki ti hundrosi predovsetkym dochodcovia, ktorych psi su nedotknutelni a pod. Mudruju a na vsetko maju nazor a su otravni. 😆 svoje psy beru ako svoje deti. Varia im, obliekaju a obuvaju a pod. 🙈
mať tvoje problémy......
@rozculena 😀😀 Keď nemá človek nič na práci tak čo si začne

Tak pýtala si sa na to, kto je podľa nás psíčkar. Podľa mňa len a len majiteľ psa. Nevidím na tom nič také, ako písala @mimikarol.