Ktoré plemeno psa je vhodnejšie do bytu?
Dobry den. Uz sme doma zuzili vyber maleho psika do bytu. Ktory by bol vhodnejsi podla Vasich skusenosti? Dakujem za rady 😉
@biba_18 mam bisona a určite ho netreba cesat každý deň, ja dávam strihať každých 10 týždňov a je to v pohode
V susedstve mame aj maltézsky, sú to jedosky a mame aj maltipoo (pudel a maltezak) a je to veľký pohodak
Nás Bison je kamoš s každým, či už človek alebo pes, alebo iné zviera. Má fajn PK ani, veľmi tolerantný, ale energicky a temperamentný pes. Ovláda všetko mozne, ľahko sa cvičí, je inteligentný, hravý.
Za mna odporúčam ❤️❤️
Tak "maltipoo" je obycajny krizenec, takze necakaj, ze budes mat jedinca, ktory bude pasovat podla "standardu" (kedze ten u nich neexistuje), co sa tyka hocjakych predpokladov - aj tych dolezitych, povahovych. Orientuj sa na realne plemena a potom si vyber dobru chovatelsku stanicu. Vela stastia
"Maltipoo" si zabezpečila min.rok známa .
Nedala si povedať že také plemeno nie je, že je to kríženec.
" na nervy " je z toho psíka.
Nie je ten psík zlý.
Ale čakala iné povahové vlastnosti.
Hold...
Na tvoju otázku sa odpovedať nedá. Lebo vhodnejší na čo? Čo od psa očakávaš? Čo mu naopak ty vieš/chceš ponúknuť? Ako si napr. predstavuješ ideálny bežný deň so psom? Atď atď. Množstvo podstatných nezodpovedaných otázok.
@roselyn my sme v rodine aj maltezaka aj bisona. Maltezak nervozny, stekala, proste terier. Bisonik kľudný, viac naviazaný na majiteľku. Pri oboch sa treba starat o srst a chodit strihať. Cize s tymto výdavkom treba ratat + u oboch cesat aj doma. Nie su to male peniazky v podstatne raz za dva mesiace. Za mna bol z malych psikov top civavka a hlavne povahou. Ale ta plzne, Cize srst bola vsade, davali sme ju strihať, Cize k alergikom urcite nie.
@roselyn maltezaka sme mali krásnych 15rokov. Na "údržbu" super plemeno, dávali sme strihať. My sme mali temperamentného psíka - ale vyhovovalo nám to, bol aj veľký maznáčik, miloval sa hladkať a spať na nas
@roselyn to čo je " maltipoo"? Bazoš a podobne, dúfam že nie bazoš
Chovna stanica, PP, kúpa aspoň 1000... Alebo skúste útulok ak nemáte financie
@betulinka1 naša čivava-pes- úplne zlá povaha sme si s ním užili 15 rokov, máme teraz maltezáčku a super povaha a teda navyše nepĺzne
Ja by som z tychto isla do bisona, maltezaka mame v rodine teraz 18ty rok ale mne to plemeno hrozne nesadlo aj co sa tyka srsti je to hroza udrziavat rychlo sa zadreduje a povahovo tiez to nie je ideal. A maltipoo, doodle a podobne blbosti nie su standartne FCI plemena takze nemas z tych plemien uchovnenych rodicov, ziadne geneticke ani zdravotne testy ani garanciu povahy akoze ok kazdy jedinec aj s PP je iny ale nie az s takymi odchylkami ako to moze byt pri krizencoch.
Inak kebyze ja mam ist do akehokolvek bytoveho plemena idem do Pudla alebo Yorka ale skor Pudla... Tie 2 plemena su moji milacikovia ♡ poznam viacerych psov z tych plemien a kazdy je uzasny aj ked yorkovia zvyknu k cudzim byt nesmeli ale milujem ich. Ale aj bisonov 2 poznam a tiez su fajn len nie moja topka.
Dakujem Vam vsetkym velmi pekne za odpovede 😉😉😉
Odkial kupujete (mate) psikov bisonikov alebo maltezakov?
Aky je rozdiel pes s PP a bez PP. Okrem ceny.
Je pravda, ze pri kupe psa z chovnej stanice, nam daju podpisat kupno-predajnu zmluvu a mozu nas hocikedy kontaktovat (kontrolovat) ohladom psika?
My máme York biewer. 😊. Žiadne chlpy, vycviceny, poslušný na slovo

bišon ma total náročnú srsť - ale asi príjemnejšiu povahu ako maltezak. ale dá sa to obísť tak, že ho budeš buď fakt každý deň dôkladne česať, alebo ho vystriháte na krátko. takže za mňa bišon, ak by som si už mala vybrať z tých dvoch.
s maltipoo nemám skúsenosti, ale keďže je to kríženec, nikdy nevieš akú bude mať povahu alebo srsť ...
prečo práve tieto plemená?