Kúpili by ste dieťaťu trpasličieho králika?
Dobrý deň!
Minule sme boli v superzoo kúpiť nášmu 10 ročnému psíkovi krmivo, a dcérka išla obzerať papagáje, rybky, morčatá a zajačiky ako vždy. Zbadala tam trpasličie králiky. Boli naozaj veľmi milé, no stáli 50 eur. Dcérka hneď prosila aby som jej jedného kúpila no neprišlo mi to vhodné a okrem toho nemáme preňho ani výbavu. Celú cestu domov kričala že ho chce🫤🫤🫤. No neviem. Už sa týždeň rozprávame o tom že možno ho predsa len kúpime, že by ho dostala na narodeniny. Čo myslíte, kúpili by ste králika malému dieťaťu? A mohli by ste mi prosím napísať výhody a nevýhody pri kúpe takýchto zajačikov? Ďakujem
@kittykat22 sú to trpasličie králiky. Nemyslím že hryzú nejak veľmi
@kittykat22 no, takto to vyzera, ked niekto ide do predajne a uvidi zvieratko, ktore sa mu zapaci, bez toho aby dopredu zvazil vsetky dosledky...
jednak aby zvieratko bolo stastne, a jednak aby aj dotycny bol stastny a nezbavoval sa zvieratka pri prvej prilezitosti.
@karolina553 Mali sme zakrsleho králika, deti si z neho spravili miláčika, ktorého si aj do postele pustili. Bol cistotny, pekný, ale ako bolo vyššie spomenuté, pohrýzol kedy sa mu zachcelo. A to koľko káblov rozhryzol ani nehovorím.
@kittykat22 nie, nemyslím zakrsleho. V obchode bolo presne napísané Trpasličie králiky
@karolina553 TRPASLIČÍ KRÁLIK JE ZAKRSLÝ , otvor google a tam to máš čierne na bielom .
@kabinka11 ďakujem za odpoveď
Inak ja som si ich študovala no, keby ste si každé zvieratko kupovali kôli mýtusom tak nemáte žiadne. Mačka=škrabe,skáče
Pes=chodiť s ním von.......
Králik=hryzie,robí neporiadok. Atď,atď......
@simona1998 ok ale to je jedno ako sa volá teraz hovorím o jeho spravani
@karolina553 príprav sa na dosť bolestivé hryzenie a hryzenie káblov . Známa nerobí nič iné len barikaduje káble , pretože už by ich mohla rátať na tony. Za mňa zajaca tak malému dieťaťu určite nie.
@karolina553 Pozerám v profile, že tvoja dcéra má 4 roky a 5 mesiacov. Takže by som jej kúpila akurát tak plyšového králika. Ak ju bude držať túžba po králikoch aj do vyššieho veku, tak možno potom, najskôr tak o 4-5 rokov.
@karolina553 macka je svojska, ale zalezi od povahy,. psa vies vychovat. kralik - sorry, tam moc kognitivnych schopnosti necakaj. Operence su ucenlive a velmi bystre - ale tiez vedia bolestivo pokusat. Uz aj malinkata andulka - nieto velka ara. A ano, tiez uz padlo niekolko kablov za vlast 😀
@kittykat22 nemám facebook neuznávam to
@kittykat22 My sme chovali králiky a nemali sme problém sa ich zbaviť. 🍲🍽️😋🤤😁
Mali sme zakrsleho zajka, ešte keď bol syn malý- 2,5r, nechal sa hladkat aj krmit z ruky, bol perfektny. Akurát mi chodil kadit zasadne na gauč - na moj nádherný biely gauč, to mi teda vadilo. Ale bola to jediná nevýhoda. Často nanho spominame.
@karolina553 urcite na 1000% nie. kralika len pre skusenych chovatelov a s pevnymi nervami. uzasne zvierata, ale nie pre kazdeho. niektori su v pohode, niektori vsak tazke a neprijemne povahy. vacsina z nich sa rada hladka, ale nejake mojkanie, tulenie alebo nosenie na rukach oblubuje maloktory kralik. su narocni na priestor aj stravu. 100cm klietka prip. ohradka. bytove kraliky su casto cez den pustene na volno, musia sa vybehat, je potrebne ich naucit chodit na zachod a ten zachod aj kazdy den cistit. vsade lieta seno. kazdy den potrebuju zelenu cerstvu stravu. maju sklony k obhryzaniu a hrabaniu, a ako bolo spomenutr, vedia aj nepekne uhryznut. nemozete ho nechat sameho doma na dlhsie ako 1 den, potrebuje neustale doplnat seno a vodu. po pol roku prichadza puberta, zajacie vystrajanie a kastracia ci sterilizacia su nevyhnutne, a nie najlacnejsie. ak sa vam zda 50e vela, tak to ste s nim este neboli u veterinara. kazdy rok minimalne ockovanie. potrebne tiez pravidelne strihanie pazurikov. okrem toho plzne, ked vymiena srst, vsade to za nim lieta. najlepsie si nastudovat o nich co najviac a ist do kralicka, ktory hlada domov. na fb je viacero skupin pre chovatelov, a su tam aj clenovia, ktori maju zachranne stanice a hladaju novy domov pre opustene a vyhodene kraliky.
@karolina553 My sne mali a NIKDY viac aspoň nie do bytu. V lete tak príšerne smdel..ja som to cítila ešte veľmi dlho ako sme ho dali preč ...dohrýzol nám papasan keď išiel a narobil neplechu..Ako zlatý bol, ale isto nie do bytu.
@karolina553 mame dvoch a nehryzu, ALE! Kralik nie je zviera, ktore zatvoris do klietky a hotovo. Nasi su uplne navolno, oni potrebuju behat. A potrebuju pozornost, ale vtedy, kedy oni chcu. Niektore kraliky viac, niektore su velmi malo kontaktne. Treba si vediet ziskat ich naklonnost. Urcite to nie je hracka pre deti. Su velmi cistotne, ale trvalo nam dlho, kym sme zistili, ktora podstielka, ktore wcko je to spravne. Je to kopec prace okolo nich, oni sa nam za to odmenia, su uzasna dvojka, ale teda nie je to pre dieta.
@karolina553 nie, nekupuj králika. K nám pricestoval prvý, keď mal syn asi10 rokov. Králik napohľad pekný, ale. Žiadne hľadanie, kopa roboty s čistením klietky a keď bol na voľno, tak tých rozhryzenych káblov! Najhoršie boli noci, práve vtedy trieskal do klietky....Vycvičiť sa nedá a bordel, seno, piliny, ktoré boli všade, bol najmenší problém. A ty, pre tak malé dieťa, určite nie.
@mirro ale veď to bude spoločný králik a celá rodina sa o neho budeme starať
@karolina553 všetci ti tu píšu aby si to pre svoje dobro nerobila ale ty si zrejme rozhodnutá. Tak kúp no. Potom nebuď prekvapená aké sú náročné.
Je to o šťastí, môže to dopadnúť výborne, aj zle. Ešte dodám, že vie dosť nepríjemne dupať, keď je v strese. Náš to robil, keď u nás niekto prespal.
@karolina553 od malicka som chcela zakrsleho zajacika.. ked som dospela a zacala som byvat s partnerom, povedali sme si, ze si jedneho kupime. To ze mal byt zakrsly a vobec tomu tak neni, to je jedna vec, ale druha vec je ta co vam pisaly baby vyssie.. musi mat velku klietku, mame byt 3+1 cize pre nas to problem neni, ma klietku 180cm kde je cez noc a cez den si pobehuje vsade kde chce, naucili sme ho na zachod, biele tamponiky do neho davame (asan), tu ale nastva problem ze ked vidi niekde nieco biele, vykaka sa abo vycika lebo je tak nauceny.. kabely nikdy nekusal lebo k nim nemal pristup, ale v tej miestnosti kde je mame postel pre “hosti” a na nej plachtu, asi 3 plachty mam dokusane lebo sa mu asi nepacili.. ak sa mu dostatocne nevenujete dupe, a ziada si pozornost. Partner k nemu nerad chodi lebo ho uz pokusal, mna vsak nie, so mnou sa aj mazna, ale ja mu ten cas svoj davam a venujem sa mu.. pre male deti neni vhodny lebo mu robia stres, to je ako ked si kupite psa, aj ten pes tie male deti velmi nemusi lebo ho tahaju za usi, za chvost a tak je to isto aj s tym zajacikom.. a ten sa s detmi uz vonkoncom maznat nebude.. uvazujte dobre a nechajte si poradit.. na vasom mieste by som kupila tie morciatka minimalne dve teda, lebo inak “placu” a su smutne ked nemaju spolocnika a v ziadnom pripade nekupujte skrecka, tych sme tiez mali a to su teda riadne 🐷, k malym detom tiez nedoporucujem
@karolina553 Ak su toe zajace take,ze sa naucia hygiene preco nie,ale ak je to take ze kde položíš,tak sa vyčíta nikdy.A nekupila by som jej to hned ,ale neskor ked ju to prejde,ta rozkazovacnost.
Ja napíšem pozitivnu aj negatívnu skúsenosť ,záleží to LEN od povahy , mali sme zajacicu- to bol boj ,vrcala,hrýzla,wc bolo všade ....zajac presný opak - veľký parťák a mojkac,wc na jednom mieste ...takže je to buď alebo.

@karolina553 dcera kricala ze ho chce?
akoze pardon. Krikom si vynucovat zive zvieratko?
kupila som vtacika - dietatu, ktore odmalinkata milovalo vsetko operene. Vo veku takmer 12 rokov, kedy uz bolo schopne same sa o to zive zvieratko postarat. A teda bolo mi jasne, ze ak dieta zlyha, ten operenec mi na najblizich 10 rokov prischne a budem sa o neho starat ja.