icon

Kúpili by ste dieťaťu trpasličieho králika?

karolina553
7. feb 2025

Dobrý deň!
Minule sme boli v superzoo kúpiť nášmu 10 ročnému psíkovi krmivo, a dcérka išla obzerať papagáje, rybky, morčatá a zajačiky ako vždy. Zbadala tam trpasličie králiky. Boli naozaj veľmi milé, no stáli 50 eur. Dcérka hneď prosila aby som jej jedného kúpila no neprišlo mi to vhodné a okrem toho nemáme preňho ani výbavu. Celú cestu domov kričala že ho chce🫤🫤🫤. No neviem. Už sa týždeň rozprávame o tom že možno ho predsa len kúpime, že by ho dostala na narodeniny. Čo myslíte, kúpili by ste králika malému dieťaťu? A mohli by ste mi prosím napísať výhody a nevýhody pri kúpe takýchto zajačikov? Ďakujem

Strana
z5
karolina553
autor
9. feb 2025

@maya_hi priznávam trošku sme ju rozmaznali, ale keď ja jej chcem dopriať čo najviac......nechcem aby bola smutná. Keď začne kričať snažím sa jej vysvetliť že tak nič nedosiahne, potom sa ukľudní a keď sa o tom normálne porozprávame sa o tom a zhodnotí či to kúpim

karolina553
autor
9. feb 2025

@karolina553 teda ja zhodnotím či to kúpime

dobryden
9. feb 2025

@karolina553 urob jej surodenca a zabijes dve muchy jednou ranou.

bessie12
9. feb 2025

@karolina553 som jedináčik a mamina sa mi snažila dat všetko čo mi na očiach videla. Lenze nie vzdy to bolo možné. Ale takto to v živote nechodí, že človek dostane všetko na čo si zmysli. Su veci, ktoré by som chcela, ale nikdy ich mat nebudem. Jedného dňa to pochopí aj tvoja dcérka.

barbie2023
9. feb 2025

@karolina553 vieš čo s tým dosiahnes,že nechceš aby bola smutná a doprajes jej všetko ? Ona sa v dospelosti bude tak trápiť ,že sa z toho môže aj zblázniť lebo bude rozmaznana a zvyknutá na to,že má všetko . Kto bude s takým človekom vôbec aj vo vzťahu ?? Ty chces z nej čo vychovať ? Veď to je normálne choré , nehnevaj sa. Normálne ľutujem to dieťa. Lebo rodič si na to,aby si jej dala výchovu nielen preto,aby poslúchala ,ale najmä preto,aby si z nej vychovala vyrovnanú odolnú osobnosť,ktorá sa nezosype pri problémoch.

barbie2023
9. feb 2025

@dobryden nevie si dať rady ani s jedným malým dieťaťom a ty jej radis,aby mala dve ? Veď pri takomto postoji ako ona má už jedno je dosť.

karolina553
autor
9. feb 2025

@barbie2023 mám dve deti a neurážaj, som zvedavá čo vychováš ty

barbie2023
9. feb 2025

@karolina553 ja ťa neurazam. Ty máš dieťa ,ktoré vrieska a nevieš si s ním rady.. xy ľudí ti napísalo názor ,na ktorý si sa pýtala a absolútne nikto tvoje správanie ,celkom logicky, ani neschvaľuje. A jedine ty sa tu urazas. 🤷 Akože fakt som si nemyslela,že existuju dospelí ľudia,ktorí si reálne myslia,že ak dieťa kričí a vynucuje si niečo revom tak je najlepšie mu vyhovieť. A tiež by mi v živote nenapadlo,že jeden rodič razí názor ,že dieťaťu treba dať všetko... No nie , netreba. A už vôbec nie živého tvora. Čo ste vy vlastne za ľudia ? Mačky nazývas sprosté ,urazas sa keď ti niekto dá relevantné názory a skúsenosti.. fakt ako ,nechápem.

barbie2023
9. feb 2025

Ja sama neviem ako vychovám moje tri deti,ale určite nie tak,že keď bude vrieskať tak mu dám všetko. Ja si s takym správaním viem úplne vyrovnane poradiť a pre mňa je prioritou,aby moje dcéry boli vyrovnané a duševne odolné a empaticke. Zatiaľ sa mi to darí a to máme aj zvieratká, ktoré neberieme ako sprosté a ani ako vec.

starlessbunny
9. feb 2025

@karolina553 dobrý deň, králiky chovam už cez 10 rokov a veľa je o charaktere. Napíšte mi ak chcete vedieť viac. Králiky milujem. Králiky žijúce v klietkach hryzú. Králik je korisť. Sú viac teritoriálne než sa zdá. Zoberte si samčeka a dajte ho vykastrovať. Vyhnete sa tak značkovaniu. Pre i zakrslého králika si kúpte ohradku alebo mu postavte viac poschodovú klietku. Nemôže byť malá králiky sa boja minimálne pol roka života odkedy si ho kúpite. Žiarlivý byť môžu, ale je to skôr o tom že chcú pozornosť a poškrabkať. Nie je to také hrozne tak chcú 10 minút pozornosti. Králik bude rešpektovať svoje prostredie ak ho má dosť. Napíšte mi ak máte záujem je toho veľa. Hlavne nekupujte napajačky a nimi odporúčané klietky v predajni. I tak sú predražené!

nynia
11. feb 2025

@karolina553 ja sice mam rada zvierata ale dietatu pokial sa onho nevie uplne same postarat ci uz casovo fullservis alebo aj financne (pomocou brigad) by som ziadne zviera nekupila. Nie je to hracka, nieco ine je kupit rodinne zviera, ktore chcu vsetci clenovia ale tak malemu dietatu ani nahodou. Veterinara budes ty platit, seno a dalsie krmivo, piliny tiez ty, zabezpecovat kto sa onho postara ked pojdete na dovolenku bude na tebe a dieta sa s nim maximalne pomojka alebo mozno vycisti klietku a vymeni vodu. 🤣 Takto sa moze hrat aj s plysakom a nie zivym zvieratom.

karolina553
autor
11. feb 2025

@nynia tak či tak. Aj keby to dieťa malo 12 rokov samé by si isto neplatilo pre králika seno a veterinára. Na to by nemalo financie

nynia
12. feb 2025

@karolina553 to je logicke ked 12 velmi tazko najde brigadu 🤣 v svojom prispevku som myslela skor pubertiakov, ktori uz mozu pracovat

mimik79
18. feb 2025

@karolina553 no by ste sa čudovali,mám pár pamiatok😁

mimik79
18. feb 2025

Zakrsli kralickovia....no možno na prvý pohľad veľmi jednoduché,čo sa týka chovu,no v skutočnosti a to idem hovoriť z vlastnej skúsenosti,zo skúseností iných ktorí ich chovajú,chovali...ako členka Občianskeho združenia OZ Zachráň zajka...je to celá,,maturita" v prvom rade ide o to,kde si zajka kúpite, uprednostniť treba registrované chovy,žiadne Superzoo, chovprodukty a pod kde predávajú zajačiky malinké, ktoré majú byť ešte pri máme, choré,čo nemusí byť vidno na prvy pohľad...atď...ďalšia vec že zajko nieje zvieratko do klietky,musi Mat svoju voľnosť, výbeh...v domácnosti myslím,vonku len na chvíľu keď je teplejšie, kvalitnú stravu, seno k dispozícii nonstop a prípadná veterinárna starostlivosť.Dieta nebude všetko vedieť ešte zastresiiť ,to nebude tak že mas zvieratko tak sa staraj, viacmenej celá starostlivosť,čistenie,...bude na rodičovi,s tým musí rátať,dieťa môže pomáhať a učiť sa.Kralicek keď je v dobrom zdraví,žije aj 10-12 rokov,takze je to zvieratko na dlho a na druhej strane, dokáže tak opätovať lásku a city,že kto nezažil , nepochopí.kazdy má inú povahu,niektori sú mojkaci,niektorí ani dotknúť, tvrdohlaví,betari, niektory može obhryzat čo mu príde do cesty, niektory nič...sú to ale poklady a treba si k nim vybudovať vzťah ako ku havkovi😁

angeliatko
18. feb 2025

@karolina553 dobry den my mame kralika a poviem vam ze je to inteligentne zviera a ma aj svoje city a povahu. Nas je vycviceny je pusteny ziadna klietka ma svoje wc kam chodi vie aj pribehnut ked ho zavolam hladkat sa da aj ked syn ked ide hrrr tak vrci vie si sam povedat ze nechce na ruky tym vrcanim da sa mu ale aj polubit podla nalady. Dovolim si povedat ze je vychovany a vycviceny chce to cas a venovat sa mu. ALE voditko nechce skusala som a nemienim ho nutit. Tak zas myslit si ze ho budete vencit plus vonku ak nemate zahradu rozne choroby moze dostat po mackach a psikoch. Treba ockovat. Pozrite si aj kraliciu pubertu tiez zaujmave obdobie. Bude potrebna asi aj kastracia ( nas stala 200e aj s liekmi tekute seno, probiotika a vsetko. Treba s nim aj veterinarovi chodit plus ockovanie, strihanie pazurikov. Kralik je dost financne narocne zviera aspon nas urcite. Domace seno mlsky kvalitne granule do wc asan tiez nie je lacna zalezitost. Potrebuje vybeh slobodu inak bude robit zlotu a bude nestastny. Mame ho pusteneho v novom dome ano obzral nam nieco kym sa naucil ale da sa naucit. Je to clen rodiny. Kazdy den treba cistit wc a ja ho aj kazdy den cesem kedze vsade beha plusbraz za tyzden davam probiotika. Ale nam vyhovuje ine zviera by som nechcela je to laska. Ano ziju dlho a dufam ze aj ten nas bude. Plus treba aj ratat ze ci vam ho ma aj kto postrazit kedze cez leto dovolenka a tak... Dobre si to rozmyslite je to zavazok na niekolko rokov.

mimik79
18. feb 2025

@angeliatko áno toto je reálna, správna odpoveď 👍

Strana
z5