icon

Kúpili by ste dieťaťu trpasličieho králika?

karolina553
7. feb 2025

Dobrý deň!
Minule sme boli v superzoo kúpiť nášmu 10 ročnému psíkovi krmivo, a dcérka išla obzerať papagáje, rybky, morčatá a zajačiky ako vždy. Zbadala tam trpasličie králiky. Boli naozaj veľmi milé, no stáli 50 eur. Dcérka hneď prosila aby som jej jedného kúpila no neprišlo mi to vhodné a okrem toho nemáme preňho ani výbavu. Celú cestu domov kričala že ho chce🫤🫤🫤. No neviem. Už sa týždeň rozprávame o tom že možno ho predsa len kúpime, že by ho dostala na narodeniny. Čo myslíte, kúpili by ste králika malému dieťaťu? A mohli by ste mi prosím napísať výhody a nevýhody pri kúpe takýchto zajačikov? Ďakujem

lubina
8. feb 2025

@karolina553 my sme mali takehoto zajacika, zial tym, ze su to take male zakrpene zvieratka, nie vsetky z nich maju dobru povahu. Nas bol zlatucky len ked bola maly, potom zacal velmi hryzt, neskor sa ho teda deti uz bali, takze ostal iba na mna, cela starostlivost. Treba si to preto dobre premysliet, urcite to nie je hracka.

karolina553
autor
8. feb 2025

@nicoletta98 mňa nikto urážať nebude a ani moje dieťa. Uzatváram túto diskusiu

dobryden
8. feb 2025

@karolina553 A to mas tolko casu mu cistit klietku,kazdy ,druhy den?Ved to je minimalne polhodina ked to chces urobit dôkladne ak nie viacej.Malu ak zacne hrýzť,ju prestane bavit a bude odložený,niekde v klietke akuraz ze starostlivost bude na tebe.Mne by sa toto nechcelo.Ved mate doma psa,nestaci?

biba_18
8. feb 2025

@kittykat22 máš králikov 10 rokov a nevieš že sa dajú vychovať?

barbie2023
8. feb 2025

A blba mačka je dosť zvláštne označenie na zviera..akože nemusíš mať mačky rada,ale popravde zajac tá bude stáť oveľa viac energie a teda poškriabat vie horšie. A aj uhryzne veľmi. Aj mini králik a najmä malé deti , oni deti nemusia. Nemajú radi to naťahovanie a potrebujú mať mentálne vyžitie. Dieťa by ho mali byť schopné cvičiť trocha a to 4 ročná asi ťažko.

h2
8. feb 2025

@karolina553 Vždy ma pobaví, keď niekto napíše "Uzatváram túto diskusiu". A ako konkrétne to chceš urobiť?

karolina553
autor
8. feb 2025

@h2 tak že už nebudem odpisovať. Od teraz. Toto je posledný komentár čo sem píšem

h2
8. feb 2025

@karolina553 Ale to neznamená, že sa tým uzatvára diskusia. Mimochodom, urážať si začala ty. Mňa, ako dlhoročnej chovateľky mačiek, sa tá "blbá mačka" dosť dotkla. Mačky sú úžasné zvieratá, ak ich rada nemáš, nikto ťa nenúti. Ale aspoň ich negatívne nekomentuj.

bessie12
8. feb 2025

@karolina553 nedostala si odpovede aké si chcela, tak sa urazas ako malé decko, ktoré nedostalo hračku.
Ako spomina @h2 mačky sú úžasné stvorenia na rozdiel od ľudí napr. ako si ty.

dobryden
8. feb 2025

@h2 teba urazí ked niekto napise blbá macka?No macky su pre vela ludi blbe a? Zaujimave ze to pises prave ty co tu uraza krížom,krazom

bessie12
8. feb 2025

@dobryden lenže mačky nie sú blbé, len sú nepochopene. Za to ľudia už blbí sú.

dobryden
8. feb 2025

@bessie12 Ale nebudem to brat ako osobnú urážku.A hlavne ked sa tu uraza neustále prave od tychto stamtgastiek😉

bessie12
8. feb 2025

@dobryden to nie je urážka konkrétnych osôb a ani teba. Je to myslene všeobecne. Stačí sa pozrieť okolo seba. Mám pocit, že niektorí jedinci majú hlavu len to, aby im nenapršalo do krku.

dobryden
8. feb 2025

@bessie12 ale vsetko sa da slusne odkomunikovať.

karolina553
autor
8. feb 2025

Ale ja som nepovedala že mačky sú blbé. Niekto to zrejme zle pochopil. Ja som napísala že určite neuznávam aby všeobecne mačky uškrabli moje dieťa
To slovo blbé bolo lem od hnevu

really8
8. feb 2025

@karolina553 nie je tato diskusia uzavreta?

h2
8. feb 2025

@really8 😂👍

karolina553
autor
8. feb 2025

@really8 je ale nemohla som sa pozerať na to ako ma tu niekto uráža neprávom

bessie12
8. feb 2025

@dobryden áno, všetko sa dá. Len treba chcieť. A treba aj chcieť pochopiť, že živý tvor, či už to je pes, rybička alebo aj ten králik, nie je hračka pre deti.

bessie12
8. feb 2025

@karolina553 rozumiem, že chceš potešiť svoju dcérku, ale na tvojom mieste by som počkala ešte pár rokov. Vtedy už bude schopná sa o to aspoň z časti aj sama starať. Teraz by to bolo všetko na tvojich pleciach. Hoci riziko, že by ju to po case prestalo baviť stale je, ale rozhodnutie je už na tebe. Vela šťastia nech sa už rozhodneš akokoľvek.

karolina553
autor
8. feb 2025

@bessie12 ďakujem ❤️

martinka13
8. feb 2025

@dobryden guláš zo psa mávajú na obed možno marginálne skypiny. Nie bežní ľudia. Tak ale dobrú chuť

martinka13
8. feb 2025

@kittykat22 podľa mňa som nedala žiadny hnusný komentár. Len čo si pamätám z detstva. Proti gustu žiadny dišputát

evansova
8. feb 2025

@karolina553 Cize si uz rozhodnuta. Potom sa skoda pytat, ked popieras skusenosti tych, co to zazili na vlastnej kozi. Jednoducho ho kup a staraj sa.

ysseba
8. feb 2025

@karolina553 Nie nekúpila by som jej ho. Už len kvôli tomu, že kričala, že ho chce 😨

zazka666
8. feb 2025

@karolina553 keď králik, tak pečený s rozmarínom 😃

karolina553
autor
8. feb 2025

@zazka666 🙄🤨

michal_dr
8. feb 2025

@karolina553

Všeobecne sa vyjadrim k veci...
poznamenám, že je to živý tvoj, ktorý má srdce, dušu, cit, je vnímavý a žiarlivý. Nám hopkajú po celom byte celý život, idu slobodne vsade okrem WC. Rozhodne nepatria do klietky, treba sa im venovať ako deťom a nie su to hračky na hranie. To, že dieťa niečo chce, neznamená kupiť a o par dní vyhodiť, pretože to nie je vec. Taktiež upozornojum, a zdoraznujem, ze zivy tvor tak ako clovek ma i on svoj vlastny rozum, cit, vnimanie, su teritorialne a ak dieta chce sa hrat, on prave v tom case nemusi mat chut, pretoze chce oddychovat, chce si pospať, chce si hopkať, chce ziť svoj slobodný život, moze byt podrazdeny agresívny. Nie je to plysak, ktoreho bude mojkat ked dieta chce, co si treba uvedomit.
Treba počítat s veterinou, možnými zdravotnými komplikáciami, možné operácie, možné urgenty i v noci, treba ich brat jednoducho ako členov domacnosti, ako deti. So psíkom je to jednoduhšiel...

Chcem povedať, že akekoľvek zvieratko nie je plysova hračka a keď dieťaťu "omrzí" rodič má mať čas a "lasku" ktoru tomu zvieratu treba dať, treba sa onho postarať.

Ak niekto považuje živého tvora za hračku na hranie, tak je to smutné a prajem mu život taky ako sa dostáva tomu živému tvorovi od neho samého...

Kupujeme si veci bez citu, ked sa pokazia, vyhodime, kupime nove... zvieratko ma vsak srdce a cit, tak ako i my ľudia...

maya_hi
9. feb 2025

@karolina553 skôr by som sa trápila nad tým, ako naučiť dieťa aby si nevynucovalo veci kričaním 🫤 a na zajačika v tom prípade zabudnite. Máš doma buď veľmi malé alebo veľmi rozmaznané dieťa, aby sa vedelo zodpovedne správať k živému tvorovi a starať sa o neho 🫤

maya_hi
9. feb 2025

@martinka13 aj na Morave bol pes, kôň, bežnou súčasťou jedálnička. Kedysi. Dnes už je to hádam lepšie 🫤 O niektorých ázijských krajinách ani nehovorím 🫤 tam fakt zjedia všetko, čo nezje ich