icon

Mačiatko k 2-ročnej mačke

michaellamm123
25. feb 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opytat aké máte skúsenosti so zaobstaraním si mačiatka k už 2 ročnej mačke. S priateľom sme celé dni v robote a tak rozmýšľame nad ďalšou aby jej nebolo smutno samej. Je na nás veľmi naviazaná a tak sa chcem poradiť že či to je dobrý nápad. Či to nemôže tej našej “zlomiť srdce” uškodiť alebo teba že by sa od nás odvrátila. Aké máte skúsenosti?
PS: prosím píšte len ti čo k tomu máte čo dodať a viete poradiť. Ďakujem sa všetky rady.

nicoletta98
25. feb 2025

Podľa mna to je veľmi individuálne. Skúste si vziať mačku do dočasnej opatery z nejakého OZtka, vyskúšate si to aj vy a pomôžete aj inej mačke 🙂

0silvia0
25. feb 2025

@michaellamm123 každá mačka má inú povahu, my sme k staršej mačke priniesli cca 2-ročnú mačku a zvykali si na seba cca 2 mesiace. Ale aj tak nie sú najkamošky, ale tolerujú sa. Tá staršia mačka viac inklinuje k nášmu psovi ako k tej druhej mačke.

ngl
25. feb 2025

Na jeseň sme takto priniesli k 2,5rocnej mačiatko a veľmi rýchlo si na seba zvykli.

kulumulu123
25. feb 2025

@michaellamm123 toto kým nevyskusas nevies....

lady511
25. feb 2025

Ahoj,my máme dokopy 3,bývame v dome,k 4britke a 2rocnemu kocurovi sme doniesli malé mačiatko ,zvykania hlavne Britky bolo ťažké cca 3mesiace lebo ona je taká PANI každý z nich ma svoju povahu ale tetaz je to už super neviem si bez nich predstaviť život sú členovia rodiny,ono to už vidíš akú povahu ma tá staršia mačka ktorú máte ,ak je taká samotarska taká akoby pani nepotrebuje spoločnosť inej mačky vystačí si sama,ono mačky na rozdiel od iných zvierat nepociťujú smútok za inými mačkami

colsami
25. feb 2025

Ahoj, a ma vasa macka nejake problemy? Ja teda sa pytam len na to, lebo jej smutno vobec byt nemusi. Bezne bytove zvierata aj po jednom cely den kym su majitelia v praci, spokojne doma prespia a preckaju. Ak je to totiz len vasa domnienka ze "urcite jej je smutno ked je tam sama", vobec si dalsim maciatkom k nej nemusite pomoct, ani sebe ani jej.

bambulka104
27. feb 2025

@michaellamm123 ahoj. My sme mali 2 ročnú mačku čisto len v byte. Mala dosť zvláštnu povahu. Pohľadkať sa nechala len keď ona chcela, inak dosť krvavo útočila😂 Aj tak sme ju milovali. Po 2rokoch som sa tiež rozhodla zaobstarať si mačiatko. Veľmi som sa bála či si na seba zvyknú. Ak by si nezvykli, bola som dohodnutá s mojimi rodičmi, že oni by si to mačiatko zobrali. Našťastie si na seba veľmi rýchlo zvykli, trvalo to tak 2 týždne. Teraz sa ľúbia najviac na svete a u staršej sa aj agresivita zmiernila 😊

liusa82
27. feb 2025

ja už by som viac ako jednu mačku nikdy doma nechcela.Ako vnútri myslím v byte alebo dome.Na dvore je to iné tam nech sa aj pozabíjajú medzi sebou 😀Nikdy nevieš ako si na seba zvyknú a to je potom iba bordel,hluk,bitky medzi sebou.Ja som bola takýto večný prichylovač mačiek aj od susedov aj jeho kocúra sme v dome mali hodnú chvilu.Lebo on o neho nejavil záujem tak zaparkoval u nás.A museli sme ho dať preč adoptovať cez ozetko.Lebo čo tí dvaja robili hrôza.On ju kopal,odstrkoval.Nemala som na nich nervy.Zlatá jedna mačka v dome bez starostí.Máloktorá je taká že si nestráži teritorium a prijme druhú.Nájdu sa aj také prípady že sa bez seba ani nenažerú a ochraňujú sa ale tých je pomenej.No šak vyskúšaj,len aby ste ju potom nevracali nazad.To je hop alebo trop ako sa povie

aandrea9
7. mar 2025

@michaellamm123 srdce jej to nezlomí. Príde narušiteľ jej kľudu a hlavne teritória. To len človek si mysli, ako straaaašne je im smutno bez nás. A keď sme doma tak...daj kapsičku a smer pelech. Toľko k smuteniu 😁 naša praktická skúsenosť....Britka a najdusik neprijali ani jednu z dalsich troch maciek. A poslední traja prinesenci si rozumejú. Je to naozaj veľmi individuálne.