Mačka v byte. Aké sú výhody a nevýhody?
Rozmýšľame že by sme si zadovážili mačku, deti su už veľké, chápu potrebám zvieratka. Zatiaľ sme mali len také menšie zvieratká a mačka je dobrý spoločník ako aj pre deti aj pre nás. Viete mi povedať za a proti tomuto zvieratku v byte ? Ďakujem
Macku v byte som nikdy nemala. Byvame v rd pred rokmi k nam prisiel maly kocurik,mali sme ho 4 roky,bol kastrovany,mily,pritulny. Vlani zmizol,pricom nikdy nikam nechodieval,nevieme,ci ho zrazilo auto,ci nieco pojedol... vela x sa cez den zdrziaval vnutri v dome,nikdy nic neposkodil,neskakal po linke,posteli a pod. Prednedavnom k nam zacal chodievat kocurik od susedov,uplna kopia nasho strateneho. Aj ten chodieva dnu,je mily, protulny,chodi za nami ako psik. Aj ked nie je nas,mame ho radi a tesime sa,ze pride. Dnes je u nas od rana. Na foto nas byvaly kocur a sucasny navstevnik.
Mala som macku vnutri,ked som bola skolacka,ale nikdy viac by som to neurobila. Smrdi,ten kto tvrdi,ze nie,klame. Aj macka sama o sebe smrdi tak ako kazde ine zviera je to proste citit. Vsade chlpy z nej. Ak natrafis na macku,ktora nie je kludnej povahy tak sa priprav na zniceny nabytok,zaclony,zaluzie,vsetko. Macaci zachod kazdy den cistit plus vysavat a zametat bordel pred zachodom. Ja som v tom case moju macku zboznovala,ale dnes by som taku hlupost uz neurobila.
@snehovakralovna jejda a vyzerá takmer totožne. Je nádherný
Mame mačku na dome. Je taký polosamorast. Obcas pride cez noc spat dovnutra. Čo mne osobne vadí a nevidela som to spomenuté je, že keď je mimo dohľadu, vyskočí na stôl a kuch.linku, vezme jedlo. Stále musím byt v strehu. Toto pes nedokáže 😅
Veru a este aj povahovo je takmer rovnaky,dokonca by som povedala,ze pritulnejsi. A nie je nas.
Mala som psa 12 rokov....v byte....teraz mám mačku....na chalupe ...keď mi umrel pes,nechcela som ziadne zviera...ale zvieratá o tom nevedeli...nasťahovali sa k nám na chatu....mačky ..teraz máme jedného kocúra,ktorý žil v byte a vyhodili ho na dedinu....môj milovaný kocúr ...nechám ho späť u seba v posteli...kupujem mu sú ku a mäso....aj kapsicky....ale na wc chodí von...pýta sa...nezničí a neskriabe....víkendy je s nami a ešte 2 dni cez tyzden...lebo je to chalupa a my bývame 30 km od neho....nechcem ho brať do mesta...zvykol si tam....má tam kľud,auta tam moc nechodia a dokonca aj susedia čo tam bývajú ho poznajú....nechcela som zbiera a mám mpjkaca....tvrdohlaveho,svojského...kocúra....ktorého mám rada
Mame macky uz roky. Nam nesmrdia uz, maju WC zakryte uz su naucene.
Ako tu uz pisali niektore macky maju rozne povahy. Mali sme macku kt bola milacik, samozrejme chxela mat svoj pokoj ale ziadne maciatko neodmietla. My sme ju volali babka lebo sa postarala o kazdeho, nikdy neskakala na linku, pekne na zemi cakala. Za to Muro to je blazon 🤣 ten zje vsetko, nie raz sme ho nahanali lebo ukradol parok a zdrhol s nim 🤣 jednoducho pažravy je a malokoho prijme (nvm podla coho sa rozhoduje) a TOP je Oskar ten prosim pekne dokaze otvorit dvere takze zamykame 🤣
Zachod cistime kazdy den, vodu tiez kazdy den cerstva a granule podla potreby (ked zabudneme a je prazdna miska tak dokaze labkou do misky buchat ze halo na nieco si zabudla 🤣).
@gov a kam patria? My mame aj macky vonku ale v zime chodia dnu. Vnutri nechcu byt su zvyknuti byt von.
@tiika to robi aj náš 🤣
Napríklad my máme kocúra čo chodí aj dnu aj von a nič nikdy vnútri neznicil..ten predtým tiež nič
@huxy Srvrty rok mame v byte kocurika, kastrovaneho,takze si neznakuje svo priestor mocom. Na potrebu pouziva svoj zachod. Ziadny smrad, ani naznak. Skrabat skusal, ked bol malicy. Tak sa dozadoval pozornosti ci jedla. Naucili sme ho prist a ozvat sa, na prvy naznak sme reagovali ihned a uz nema dovod skriabat.
Problém len jediny. Naucili sme ho na kapsicy a konzervy, takže h obsuhujeme. Lepsie je podavat granule, tie moze matk dispozicii stale, samozrejme aj pitnu vodu.
Spava s nami, vedla postele ci na posteli. Sme jeho svorka, nemozeme pred nim zavriet dvere, trpel by.
Odkedy je u nas uprvil sa nam krvny tlak, sme pokojnejsi a spokojnejsi.
Ak sme na dovolenke krmia ho dcery, dva razy denne.
Ak sa mu domaci budu venovat, zvlast v prvych týždňoch, ziadne problemy mat nebudu.
Čo sa týka tých hovien keď dáš kryty záchod a pravidelne čistis není to cítiť. Ale čo problém viacerých je sú sedačky ja mám obrovskú a aj dosť dráhu koženú sedačku no poviem ti všade sú dierky aj napriek tomu že mali hračky skrabadla všetko, to isté kamarátka jej urobila dieru do sedačky normálne zo spodu gauča a tam spávala😂inak mačky sú super ale sedačka no neviem ...vraj je dobré keď chces mačku od niečoho nežiaduceho odnaucit ostriekas ju rozprašovačom na vodu je jej to nepríjemné.neviem ja som to neaplikovala
Negatíva - ničenie nábytku (je dobre mať pár škrabadiel, plus mi aj striekame citrusovym sprejom nábytok podľa potreby), všade chlpy, bordel. Pozitíva to ostatné.
@marca12 naši kocúri teda nesmrdia. Tak čistotné zvieratá som ešte nevidela.
@martinadomianova
@evansova ľudia, ktorí majú zvieratá, necítia ten pach,ktorí cítia ľudia, ktorí k nim prídu. Nie je to smrad, ale proste cítiť prítomnosť zvieraťa a nie každému to vyhovuje.
@huxy u nás to vôbec nie je cítiť. Akurát tak granule.
@martinadomianova ty to nevieš posúdiť, keď v tom žiješ. Ako píšem, ja cítim akékoľvek zviera v byte, teda okrem rybičiek
@huxy tak u nás max ako vravím cítia tie granule. Nič iné. Snažíme sa všetko udržovať v normálnom stave.
@martinadomianova ja tiež nehovorím kamarátke že u nej cítim mačku. Ale cítim. Ona nie, lebo v tom žije. Ja cítim každé zviera v byte. Ako to mám ešte napísať? Proste mám citlivý čuch na všetky pachy.
🙈 Prosím, mohli by sme debatu, aká tu prebieha v posledných cca 8 príspevkoch, uzavrieť tým, že niektorí ľudia zvieratá v byte necítia, alebo im to nevadí a iní zase cítia? Aký zmysel má dohadovanie "necítiš - cítim - necítiš - cítim"?
Komu otvorim dvere medzi dvermi ma napne ked kamoske a susede podám. Smrad a to len dvere otvorím. Citi to kazdy co macku nema. Maju persku tucnu sivu ma peknu srst vtom sa nevyznam druha je bytova inq nechodi von, smrad taky isty. Ked u nej sedim hocikde sa zavesí raz ma drapla nechtiac do gatí, sada si na kreslo,vsade kam ide hranice nema. Na dovolenku ked ide plače nasrata ze otca nahana deda lebo nema koho lebo by umreli hladom...alebo co. Umna strata to uz radsej potkana...
My sme mali a liezla nám po kazdej policke,zhadzovala veci,kvety. Uvedomili sme si,že potrebuje mat svoje vyvysene policky,najlepšie po celom byte,aby dala pokoj tým našim. Ale to už by bol jej byt,nie nas,takže za mňa, aj keď macky milujem, už by som nechcela.
Nevyhody: chlpy všade aj keď pravidelne vycesavas, WC čistím každý deň a zápach takmer žiadny, v noci spi s nami ale okolo 5tej začne vystrávat ale dám Kocúrovi zrat zavriem za dvere a je kľud, pár krát keď sa mi niečo nepáčilo sa nám vycural do postele alebo na gauc -oprala som,vytepovala žijeme kľudne ďalej....vyhody: je to mojkáčik, keď si na teba ľahne chce škrabkat q pradie 🤩, a nás kocur je cestovateľ chodí s nami cesty do 2h autom/vlakom zvláda bez problémov v klietke
A kvety a policky ignoruje :D...okey driape gauc, ale dostal pár krát po hlave :D...uz to robí menej