icon

Malé bublinky v akváriu

ruskamasa
14. apr 2025

Bojovnica červená
máme rybku po naplnení akvária vodou máme malé bublinky je to v pohode? Ďakujem 🌞

Malé bublinky v akváriu
andrejka2424
14. apr 2025

Voda je v pohode. Čo nie je v pohode sú tie umelé atrapy rastlín, o ktoré si môže potrhať plutvy a majú radi teplú vodu, preto sa chovajú v aspoň 15- 20 l s ohrievačom a malým filtrom, lebo sú náchylné aj na bakteriálny rozpad plutiev a vďaka studenej vode bude menej aktívna a sfarbenie tiež nebude dlho takéto výrazné. V Zmerimexe ti vďačne predajú tieto plastové pľuvátka a rybka zvyčajne aspoń pár mesiacov prežije. Však postupne kúpiš ďalšiu a potom ďalšiu. U nás doma sa vždy viac darilo škrečkom ako týmto rybkám a to som sa naozaj veľmi snažila ,aby mala všetko tip top. Nikomu požije aj 2, 3 roky. U mňa rekord asi rok. Už ďalšie rybky netrápim svojimi pokusmi o chov.

ruskamasa
autor
Autor odpoveď zmazal
andrejka2424
14. apr 2025

@ruskamasa Lebo poriadne akvárko s výbavou je drahé a takto si to viac ľudí kúpi. No a bojovnica to proste dá . Väčšina chradne a predčasne skape ,ale možno budeš mať šťastie a tá tvoja bude odolná a čo to požije. Skutoční chovatelia rybiek by o to ani nezakopli.

jankalukasova
14. apr 2025

Nevolá sa bojovnica červená ale bojovnica pestrá... A ten kelímok, v ktorom ju chováte je pomalá ale istá smrť.

kittykat22
14. apr 2025

skvely zivot ste jej pripravili, len co je pravda 🫠 ta ryba v minulom zivote musela niekoho minimalne zavrazdit, ze si zasluzi tak fajnu zivotnu etapu u vas doma

ruskamasa
autor
14. apr 2025

😭

jankalukasova
14. apr 2025

@ruskamasa toto nepomôže
Choď do obchodu, kúp nejaký akvariovy set so svetlom a filtrom (alebo pozri nejaký cez bazár), stačí aj malý (okolo 20-30l) a zariaď jej normálne akvárium, s rastlinkami, nejakým kúskom drievka.. dá sa to spáchať za pár €

rybanasuchu
15. apr 2025

Rybka potrebuje ohrievač a 26 stupňov a slabý prúd vody. Nejaké to svetlo a nejakú dekoráciu alebo niečo ktorá bude končiť pri hladine aby mala kde oddychovať. Je to labyrintka takže dýcha normálne ako my ľudia vzduch.

ruskamasa
autor
15. apr 2025

Môžete niekto pridať Vaše fotky bojovníc v akváriu?

andrejka2424
15. apr 2025

@ruskamasa ja som mala 12 l akvárko,asi treba naozaj ešte väčšie.Daj si to ale v obchode poriadne vysvetliť ,alebo si naštuduj ako často meniť vodu,ako odkaĺovať dno.Mňa tá údržba nebavila, rybke sa aj tak nedarilo.tak asi po 3 rokoch som akvárko predala.

jankalukasova
15. apr 2025

@andrejka2424 žiaľ práve v obchode Ti často povedia úplne blbosti a s radosťou Ti predajú henten plastový kelímok, ktorý dobrý akurát tak pre riasovú guličku. Čím skôr Ti rybka skape, tým lepšie, lebo prídeš kúpiť druhú. A v snahe zachrániť tú prvú kúpiš ešte milión prípravkov len aby si ju zachránila. Keď človek kúpi balenie aquasafe, eshu, nitrifikačné baktérie, výluh z listov mandľovníka... A nakoniec novú rybku. Môže si rovno kúpiť ten 20-30l akvariovy set.

rybanasuchu
15. apr 2025

@ruskamasa možno pre inšpiráciu pomôže aj takéto Bettu nemám v mobile môžem poslať večer. Betta je najmenej náročná rybka tam netreba nič hrotit.

frflos_nespokojny
15. apr 2025

nerobim nikomu reklamu, ale najdi si na nete invitalshop. nie len ja nakupujem odtial a radi ti poradia. mozes tam volat, alebo mailova komunikacia tiez funguje. oni ti poradia co potrebus, alebo nie. osobne ja nie som zastanca malych akvarii. aspon 50 litrove koli stabilite teploty....

ruskamasa
autor
15. apr 2025

Je to lepšie rastlinky vymením keď kúpim

andrejka2424
16. apr 2025

@ruskamasa aj malý ohrievač. Z rastliniek mi najviac vydržali riasogule a anubiasy- predávajú ich aj uviazené na drievku,alebo na kokosovom orechu- ten má spredu otvor a betta ho využíva aj ako skrýšu.

frflos_nespokojny
16. apr 2025

chudera sama v akvariu. kup jej kamosov

bessie12
16. apr 2025

@ruskamasa ta nádoba na uvide nie je akvárium. To druhe už je lepšie. Ale radšej by som aspoň na začiatok kúpila poriadne akva ( minimálne 30l, ale čím väčšie, tým lepšie ). Akva substrát, jemnejší tmavsi štrk a hlavne veľa rastlín. Osvetlenie, filter a ohrievač. A CO2, ale to nie je potrebné ak by si kúpila nenáročné rastliny. Nechať poriadne zabehnúť a medzitým niekoľko krát vymeniť vodu. Hnojivo pre rastliny a chémia na úpravu vody. Ale to tiwz nie je potrebné v tak malom akváriu.
Veľa sa dočítaš na stránke www.rybicky.net a dobre nakúpiš v eshope vyššie spomenutom invital shop.

Odkalovač je tiež dobrý pomocník pri cisteni akvária.

bessie12
16. apr 2025

@frflos_nespokojny akých kamošov? Však to je pidi akvárium. Viac rýb by som tam nedávala. Inak bude mať z toho akurát tak "rybiu polievku".

ruskamasa
autor
16. apr 2025

@frflos_nespokojny je to samček bojovnica nebolo by asi dobre aby bola s inými rybami

bessie12
16. apr 2025

@ruskamasa mohla by si tam pridať samičky bojovnice, ale na to potrebuješ o dosť väčšie akvárium a veľa veľa rastlín a ukrytov, aby sa samičky mohli ukryť pred ním ukryť. Inak by ich mohol ušvať.

blueshew
21. apr 2025

@ruskamasa časom keď sa akvárko zabehne môžeš pridať krevetky. Tie bojovnici nebudú prekážať a sú v cajku v malom akváriu, len je fajn im dať aj miesto na úkryt aby sa im darilo. Tie budú na 100% v pohode coexistovať. Keby máš väčšie akvárko, môžeš uvažovať aj o ďalších rybkách. Malé rybky, ktoré nemajú také plutvy podobné bojovnici budú s ňou fajn. Čiže žiadne gupky, daniá,... neonky by mohli byť fajn. Zase záleží na priestore plus aj na tej rybe. Raz som mal v akvárku bojovničiara kedysi dávno, ten bol v pohode so všetkým. Keď som si potom zadovážil náhradného, ten sa pobil aj s prísavníkom. Musíš proste vyberať rybky s ktorými sa znesie a dať im priestor. Najlepšie sú vo všeobecnosti krevetky len ako pri každej rybe: ak sa mu to zmestí do papule, zožere to. Preto tie úkryty.

Toto je alespoň moja skúsenosť/znalosť.

Plus k samičkám. Pár sa ti ľahko namnoží čo narovinu nechceš v takom akváriu. Ak prežijú a vyrastú, začnú sa ti biť a ver mi, ťažko sa zbaviť haldy bojovníc. Hlavne čo sa samíc týka lebo tie nie sú také pekné takže tažko idú na odbyt a samcov by si musela oddeliť komplet čo je J priestorovo náročné... Plus si teraz nie som istý, ale myslím že samice bojovnice bijú samcov takže zbytočne poškodíš rybku... Alebo to bolo u iných, teraz si nie som istý lebo som ich dlho nemal 😅 snáď trochu pomohlo, prípadne ma opravte