Ahojte ako by ste riešili túto situáciu?
Máme psíka, 6 mesiacov. Každý víkend sa s manželom striedame na návšteve u mojej rodiny ( bývam v 2 generačnom dome s ním - cháp tak, jeden víkend u mojich rodičov a ďalší “doma”)
No ale aby som sa dostala k pointe. Mojim rodičom nevadilo keď bol psík maličký aby bol v dome, v mojej izbe. No teraz je to už problem. Samozrejme to rešpektujem, nebudem ich presviedčať. No psíka doma nemôžeme nechávať. Navrhli nám, že môže bývať v zateplenej garáži, kde by dostal aj ohrievač a vyhrievaciu deku keby je moc zima. Je to útulná garáž, všetko upratané na mieste. Otec ešze navrhol, že by mu dať mohol dať ohrádku, aby nenašiel niečo nebezpečné, tak isto by som nosila so sebou indoor kameru.
Myslite, že je to dobré riešenie? Doma je psík naučený ka klietku, sám si do nej vojde a ani sa nemusí zatvárať, keď chce ísť na potrebu sadne si ku dverám. 90% času čo sme u mojej rodiny na návšteve sme väčšinou spolu na výletoch, takže by tam nebol stále sám. No príde mi to ľúto. Čo vy na to?
@modrykolibrik bývam s manželom u jeho rodičov. Chodíme na návštevu mojim. Celoročne by tam bol, keď budeme na návšteve ( 2 víkendy v mesiaci)
@domiklik prečo by som mala ist do garáže???
Dobermana ste mali predtým celý rok vonku na záhrade??? Tak to je záhul dpc 🙈 Je to krátkosrsté plemeno, takže mu musela byť zima, ako tebe na Aljaške! Niektorým ľuďom by som nezverila ani "psa plyšového"
Ja som v šoku. Ženy je to pes nie dieťa! Takýto veľkí psy bežne prespávajú vonku aj v zime, to nieje čivava čo sa trasie pri 15°
Zabudli ste napísať slovné spojenie respektujuca výchova, to by ste už úplne zabili 🤦
Autorka, SAMOZREJME že je to v poriadku ved to je luxus bude v suchu a teple. Rataj ale s tým že aj nieje zvyknutý byť sam bude štekať a knucat, časom si ale zvykne.
Kľudne ho tam nechaj, nič sa mu nestane, neviem si prestaviť, aby mi domov do bytu dcéra priviedla svojho psa, keďže mam silnú alergiu,ale teda vždy ho u niekoho dôvery horného nechá.
@mandarinka555 poznáš niečo také že vyhrievaná búda a prístup do vyhrievanej miestnosti vonku? Asi nie že. Skôr niektorým ľudom by som nedala prístup na internet
Ty musis poznat svojho psa najlepsie. Ja mam kavaliera takze viem ze ziadna garaz by nepripadala do uvahy. Ma strach z odlucenia a na navsteve u rodicov spi s nami alebo nimi v posteli, presuva sa. Nasim to nevadi, sami mali kavaliera teda aj ja ako dieta aj ked vtedy take privilegia nemala ako spat v posteli. Babka mala dobermana a spal v bude a v zime mal budu v garazi, tiez mi ho bolo luto lebo mne to pride zastarale vnimanie psa ze pes dovnutra nemoze. A ked vravis ze este je aj zvyknuty na klietku tak kde vidia problem? Ved prave stena skor aj urobi nehodu ze sa popisa alebo nieco rozkuse. Vychovany vacsi pes je uz mensia sanca
My sme mali dva brabantíky. A riešili sme podobný problém, keď sme išli na návštevu k sestre. Švagrova 90 ročná babka ani počuť nechcela, že by psíky išli dnu. Tak sme chodili len raz za čas a vždy sme si zobrali hotel poblízku.
Myslím si, že doberman v garáži pár noci z mesiaca prežije, ale ešte je zima a ešte je maličký. Ak chcete začať s takým tréningom, počkala by som aspoň do mája. Predsa len je to krátkosrstý pes, nauceny byt vnútri. A zrejme bude prvých par noci aj štekať a kňučať.
Keď je garáž zateplená. A bude mať pozornosť ako si písala tak si myslím že bude psík spokojný neubudne z neho 😊
@ace123 sú silný alergici, doteraz im ako keby tá šteniatkovská srsť nevadila. No začali mať v poslednej dobe tieto problémy.
Tak ak su si isti ze to je zo psa a nie z niecoho ineho tak asi jedine sa ubytovat inde ak ho nechces nechat v garazi alebo ho naucit aj na garaz
@ace123 je to zo psa, 100%. Oni ho majú praveze radi s chcú aby prišiel aj on. No bohužiaľ nemôže byt v dome.
Celé zle - v klietke ?????? Mala som v byte retrievera a keď som potrebovala švagriná povarovala - teraz som v dome a nikdy by som do klietky psíka nezatvorila, ani do voliery - čo ste to za ľudia ????? Načo ti bol psík ??????
@anouschka5 pane bože prosím naštuduj si niečo o prospešnosti klietok. Na tieto tvoje výlevy niesom vôbec zvedavá.
Tebe fakt ani plyšáka...Si okamžite útočná, ak s tebou niekto nesúhlasí, tak sa láskavo ukľudni🙈
@mandarinka555 ešte že ma poznáš 🤗 útočná som tu bola len raz a to na ten mimo komentár vyššie
Véd keď nemôže pes dnu, tak chod ty do garáže