Máme nechať fenku po sterilizácii prvú noc spať vnútri?
Ahojte mamičky psíčkark, prvú noc po sterilizácii musí fenka spať vnútri? (Nemecký ovčiak)
Jasne. Na týždeň pelech na chodbu. Veď to je veľká operácia.
samozrejme, aj mačku som nechala, zima im určite neprospeje...
Jasne ze ano. My ked sme davali macky kazda jedna bola vnutri. Aj kocura mame v klietke chudak uz 2 mesiace 🤣
Moj pes po kastracii spal v dome tri dni. Fenka s "rozparanym" bruchom bola doma tyzden.
@anonym_autor samozrejme. Aspoň pár dní, najlepšie aspoň týždeň.
určite a nie 1 deň ale niekoľko. Tebe by sa chcelo po operácii spať na balkóne alebo v búde?
Nie som psíčkar ale určite by som nechala, je to operácia. Nám kázali mačky aj pozorovať 24hodin aby si náplasť nestiahli a stehy nerozhryzli
Samozrejme, ano 😵💫
Jasné týždeň určite dnu, chúďatko to je čo za otázku teba by som dala spať vonku, a pozorovať furt môže si štichy zničiť, ja by som spala v miestnosti zo psikom, nie každý by mal mať psa je moja teória, vyhodiť na záhradu a vybavené na roky 😥
@anonym_autor 1-2t nechať spať vo vnútri, podľa toho ako bude na tom rana. Určite jej budeš podávať ešte aj lieky od bolesti počas toho prvého týždňa (ak dostala od veterinárna). Kľudne jej vyhraďte len vstupnú chodbu, ale von v zime by mohla dostať aj zimnicu (a horúčku) v tomto stave, čo by zapríčinilo zhoršené hojenie rany a tým sa zvýši riziko zápalu,… až po smrť.
😲 to by si ju vazne v tejto zime nechala vonku? Telo po operacii je oslabene, potrebuje byt v teple. A tiez ak by sa nieco skomplikovalo, moze zvracat po narkoze a pod.. Ja by som s nou spala v jednej miestnosti, aby som ju mala pod kontrolou.. A nie jednu noc, ale aspon kym sa nezhoja stehy..
@anonym_autor chápem, že je to veľký pes a asi je exteriérová. Ale dosť sa ochladilo, potrebuje byť v teple, aby telo mohlo regenerovať. A samozrejme nie jeden deň, ale minimálne týždeň.
Pravdepodobne pes, čo je normálne vonku. Tiež mám také.
Prvých 24 hodín som ju mala vo vnútri v predsieni v klietke a zvyšok týždňa bola na terase. Ale zotavila sa rýchlo, na tretí deň už skákala.
Teraz, v tejto zime, by som ju dala na pár dní dnu (predsieň, technická, pivnica, alebo ak ti to nevadí, normálne v obývačke).
@anonym_autor S psíkom nemám skúsenosť, ale viem,ze mačička mojej p.svokry po sterilizácii bola ubolena a miestečko pri radiátore prvú noc využila,aj keď inak mala radšej miesta v byte, ktoré boli ďaleko od kúrenia vody.Bolo čistotne zviera, ale bola slabá a cikla vedľa svojej toalety, lebo predné labky vložila, zadné už nevládala .
@anonym_autor jasne, nechávame aj vonkajšie mačky aspoň 2-3 dni na chodbe. Je tam dlažba, čiže aj keby bola nehoda nevadí. To už aj uvidíš priamo na pacientke, že ako sa cíti. Niektoré fenky skákali už po dvoch dňoch a jedna sa aj týždeň tvárila, že zomiera. Mačky tie sa pýtali von na druhý deň. Stehy si mačky vybrali same.
Samozrejme. Daj ju do klietky nech má teplo a kľud. A preboha nie jednu noc ale aspoň týždeň.
Je to velka brusna operacia. Len tolko k tomu 🙃
To je tak smutne, ze tuto otazku myslis vazne...
A ty keby si po operácii bolo by ti lepšie vonku samej v zime??
naš je od narodenia vonku. Má búdku a hotovo
naš je od narodenia vonku. Má búdku a hotovo
@anonym_9c82a8 tu je reč o sterilizácii, nevšimla si si?
po kazdej operacii akejkolvek mam psa pri sebe vnutri, v teple, suchu, a trochu pod dozorom ak nema vyvadzat a lietat. Ja v podstate minimalne po dobu ked vet odporuci klud, alebo kym sa nevyberaju stehy ak je to nieco taketo
@anonym_9c82a8 tu je reč o sterilizácii, nevšimla si si?
@anonym_d54d7d však aj vtedy
Po narkoze nemá okej termoregulaciu, takze po akejkoľvek operácii by mala byt vo vnútri minimálne deň.
Na 100% !! Naša bola skoro týždeň , prvé dni v klietke aby hlavne v noci nebehala ...spali sme s ňou v obývačke
@anonym_9c82a8 to naozaj akoze nechat po operacii zviera vonku? Aj ked na budku tak si nvm predstavit nechat psa v bolesti, po operacii, aj ked samozrejme bude mat lieky. Ked sme davali sterilizovat nasu macku tak sme ju museli sledovst ci chodi cikat a kakat. Este aj po kocurovi co bol v narkoze sme v piesku 💩 hladali 😀. Aj sme ho polutovali (aj ked si za to mohol sam 🙄😀). Okrem toho predstav si seba po operacii ako lezis SAMA niekde.
@siska012
My mame vazna kocura 😀 len mensia klietka 🫣😀 a trz uz tam ma deku. Ked sme to fotili tak bolo horuco. Uz 2 mesiace tam "kysne" chudak
My sme nasu nechali vonku, ale bolo to v lete, bola zo zleho prostredia nezvyknuta byt zavreta a extremne doma za dverami vystrajala.
Prvu noc? Niekolko noci skor, aj tyzden

Určite by som ju vonku nenechávala. Je to operácia, potrebuje dohľad.