icon

Manuál na výcvik psa

14. sep 2025

Ahojte existuje niekde nejaky manuál na výcvik povelov pre psa? Hľadám niečo kde bude všetko poriadne vysvetlené, aby som nechybovala. Napríklad moc nechápem ako naučiť psa odpočívať, akú techniku použiť 😄

anonym_d9ff0c
14. sep 2025

100 psov 100 techník. To je ako s výchovou dieťaťa ani k nemu nemáš manuál. Každý pes je iný a každý potrebuje inú techniku ty musíš vedieť akú povahu má tvoj pes a k tomu prispôsob štýl výcviku. Ja mám doma 3 (doberman, NO, kríženec) a ku každému pristupujem individuálne. Spomínaný odpočinok som každého naučila inou technikou.

autor
14. sep 2025
@anonym_d9ff0c

100 psov 100 techník. To je ako s výchovou dieťaťa ani k nemu nemáš manuál. Každý pes je iný a každý potrebuje inú techniku ty musíš vedieť akú povahu má tvoj pes a k tomu prispôsob štýl výcviku. Ja mám doma 3 (doberman, NO, kríženec) a ku každému pristupujem individuálne. Spomínaný odpočinok som každého naučila inou technikou.

@anonym_d9ff0c no ale aspoň nejaký manuál ako sa ma učiť ten povel( teda všetky) ? Netuším vôbec ani ako začať ( pri každom jednom). Netuším akú ma povahu, je to 3 m šteňa

tomika
14. sep 2025

Choďte do výcvikovej školy. Veľa vás naučia.Nelutujem že som do toho investovala.

anonym_d9ff0c
14. sep 2025

Povahu vidíš od prvých pár minút. Ja som informácie zbierala z viacerých zdrojov a vytvorila si podtupne vlastnú cestu. S prvým psom som chodila na výcvik takže ak nevieš vôbec ako začať najlepšie bude zaplatiť si nejaký kurz a tam ťa nasmerujú.

autor
14. sep 2025
@anonym_d9ff0c

Povahu vidíš od prvých pár minút. Ja som informácie zbierala z viacerých zdrojov a vytvorila si podtupne vlastnú cestu. S prvým psom som chodila na výcvik takže ak nevieš vôbec ako začať najlepšie bude zaplatiť si nejaký kurz a tam ťa nasmerujú.

@tomika
@anonym_d9ff0c na kurz nás ešte nechcú zobrať

tomika
14. sep 2025

Začali sme chodiť keď uz štena mal 5 mesiacov.

tomika
14. sep 2025

Dovtedy len hravo. Volali sme jeho meno a keď pribehol dostal granulku. Dali sme obojok,neskôr sme pripli voditko. Jedlo dostal keď si pekne sadol. A pritom sme hovorili sadni.

tomika
14. sep 2025

Ked ma hryzol,dala som mu hračku,keď nechcel a hryzol mňa tak som povedala fuj a ignorovala som ho.odstrčila.

wolf_
14. sep 2025

Máš viacero možností - osloviť trénera alebo zvoliť samoštúdium (a ideálne kombinácia oboch) - kam spadajú knihy (napr. Tréning je rozhovor od Šustu odporúčam), podcasty, videá, IG účty trénerov, rôzne online kurzy, a všeličo možné, dnes je možností naozaj veľmi veľa, čo je super 🙂
Techník ako čo naučiť/odučiť psa je veľa. Treba si vybrať to čo bude s tebou rezonovať a bude vyhovovať aj tvojmu psovi. Na taký základ je za mňa potrebné sa hlavne naučiť akými spôsobmi sa vlastne pes učí, najviac sa v cielenom tréningu využíva operantné podmieňovanie, ktoré má zas štyri rôzne kvadranty atď atď. A to si poriadne naštudovať... Je toho veľa, ale v podstate ak človek pochopí základné princípy, nastaví si so psom komunikáciu apod., tak potom je to už fajn...

anonym_a329a0
14. sep 2025

Ja som si psa cvičila sama, musím povedať zvláda všetko pekne počúva na slovo. Začínala som aby si zvykal na meno. To je úplne prvé nejaké tie prvé návyky ako sú venčenie. Neviem ja som všetko robila podľa seba lebo veľa krát to čo som videla na internete nefungovalo na ňom. Základ sed a ľah tiež myslim si že zvládneš a potom ak veľmi chceš dá sa chodiť na cvičiská.
Ja si myslím že teraz na internete je toho kvantum a lepšie sa učí z videá ako z knihy a hovorím na každého platí iné

jumama
14. sep 2025

Na youtube mas mnoho videi, pohladaj.

autumn1
15. sep 2025

Skús onlinepsiaskola.sk Na úplné začiatky pre prvopsíčkarov je to podľa mňa fajn. Majú kurzy aj pre šteniatka od 8týždňov do pol roka.