Môže pes dočasne bývať v pivnici?
Dobrý deň. Vopred vás prosím aby ste si odpustili agresívne a vulgárne poznámky na moju adresu. Z rodinných dôvodov sa sťahujeme do bytu (sťahujeme sa od svokrovcov). A rodinných dôvodov psík nemôže ísť so mnou do bytu. Hľadám nejaké riešenie, ako ho si ho nechať, aby som ho nemusela dať do útulku napríklad. Mohol by z teoretického hľadiska bývať dočasne v pivnici ? K bytu mame samostatnú pivničnu miestnosť, nemyslím tým spoločne priestory. S tým, že by normálne bol 3-4x denne venčeny ako v byte, vetrané priestory, vlastná búda, hračky. Je to šialený nápad, ale už fakt neviem nájsť riešenie :(. Nechcem sa ho vzdať. Manžel je alergik.
Vulgárna nebudem ale PROSIM mysli na dobro toho psa a nie na to ze sa ho nevieš vzdať… pes je spoločensky tvor to dobre vieš a predstava žeby bol celý deň (mimo venčenia) zavretý v pivnici :(
Fuha, no neviem ci sa nebude bat sam (ked bol zvyknuty na spolocnost) a ci mu tam nebude zima. My ked ideme na dovolenku a strazia nasu andulku svokrovci kazdy rok (3 roky po sebe) je na nas zduty a asi tyzden sa s nami nerozprava, otaca sa nam chrbtom a hra drama queen. A myslite na susedov ci Vas niekde nenahlasia (ak to takto kazdemu nevysvetlite co je vo veci)
najdi mu laskaveho noveho majitela
Nie, psíka daruj dobrým ľuďom. Boa,pes v pivnici...🤐
Skús nájsť iné riešenie, no do pivnice by som psíka nedávala. Píšeš, že by tam bol dočasne, to znamená čo? Planujete kúpu domu? Nemôže ti ho dočasne strážiť kamarátka alebo rodina?
Pes je spoločenské zviera a bude tam trpieť.
Ty by si šla bývať do pivnice?
Neverím.. neverím absolútne tomuto prispevku. Že by sa niekto takto "verejne" priznal, že rozmýšľa dat psa do pivnice v bytovke....proste neverim
Prečo ho nenecháš u svokrovcov, kde je zvyknutý? Snáď Ti nezakážu navštevovať ho.
@stellarstar Samozrejme že nie. Ľudia zabudli ,že keby sa niektorí prevelili do kože ich "miláčikov" mala by polka sveta problém 😏. Veď kto by žil rád v pivnici?
Nie pes nemôže žiť v pivnici v paneláku.
V žiadnom prípade. Keď si ho chceš nechať, tak si ho nechaj a nezatváraj ho do pivnice. To tam má byť do konca života? Stále sám, bez spoločnosti? Či sa niečo za týždeň zmení a bude môcť byť s vami v byte?
Toto ako môže človeku co i len napadnúť?
"Pes musí mať možnosť vidieť a počuť, čo sa deje v jeho chovnom zariadení a v jeho okolitom prostredí, a musí mať možnosť komunikovať s okolitým prostredím."
Ak mas psa rada, najdi mu milujuci novy domov a nebude mu nic chybat. Neries co TY chces alebo nechces, ale to, co je dobre pre psa a Tvoju rodinu.
@lucia13022023 tiež neviem, iba na zvýšenie krvného tlaku a riešiť to s "orgánmi".…
Chudak pes, zavrety v pivnici cele dni. Stekotom by rusil vsetkych v bytovke. Ty asi nemas rada psov, ked toto by si dokazala urobit. A plus domovy poriadok to tiez urcite nepovoluje. To ako ta toto mohlo napadnut?
Urcite nie, psik by tam trpel aj keby si mu tam dala vsetky hracky sveta a vencila ho 10x denne. Potrebuje podnety. Ci uz vo vnutri so svojimi panmi, alebo niekde na dvore domu.
"Všeobecnými požiadavkami na ochranu spoločenských zvierat sa rozumie zabezpečenie umiestnenia zvieraťa v podmienkach, ktoré umožňujú vzhľadom na druh, kategóriu, stupeň vývoja a stupeň adaptácie zabezpečiť dobrý zdravotný stav a uspokojovanie fyziologických, etologických a sociálnych potrieb zvieraťa;"
Daj sa liečiť ty pivnica.
Ak je manzel alergik a píšeš ze docasne by bol psik v pivnici? A to sa ako da? Z tej alergie sa muž nevyrieši a nie je to dobre pre psika.. jedine darovat.
ako alergicky je muz? vsetko by som poriesila v byte - na eliminaciu alergenov. je to troska potom aj imunoterapia. dospely clovek sa aj lepsie vie branit, nebozkava, nepojde do postele, plochy umyvacie...
Toto je tá sebecké láska. Ja ho musím mať, nedokážem sa ho vzdať, takže pôjde do pivnice .
A o tom že ťa susedia nahlasia kedže su tam asi spoločne priestory si neuvažovala že môžu prisť s veterinarnej kontroli.A enviro polícia.To bude poriadný pruser.A sloboda zvierat ti ho môže odobrať.
Žiadna láska. Psa odpratať do pivnice,keď sa nedá ináč... sú alé ešte horšie prípady, ktoré riešim. Ľudia,keď sa stávajú zvieratá a zvieratá,keď sa stávajú *ľuďmi"...
Pes do pivnice nepatrí. No ale zaujíma ma, nakoľko to má byť iba dočasné ubytovanie, ako ďalej?
Skús mu na tú dočasnú dobu radšej pozrieť psí hotel.
Alergiu má muž, tak nech ide bývať do pivnice on.
A teraz vážne. Píšeš, že dočasne by v pivnici býval. Čo je to dočasne? Budete sa znovu sťahovať? Za aký dlhý čas? Nemohol by pes dovtedy bývať u svokrovcov? Už ste skúsili bývanie v byte s tým psom? Môj muž má všetky možné alergie. Psy v byte však zvláda (mačku ale nie). Všetky sme sa do teba pustili ako supy. Ja si tú pivnicu viem predstaviť na deň, max. dva. Ale musel by byť pes zvyknutý byť aj sám. Ak má tvoj muž alergiu, a preto byt nie, tak asi ani u svokrovcov nebol dnu. Takže ten pes nemá šancu to zvládnuť. Predstav si seba - beháš po dvore a odrazu ťa niekto zatvorí do neznámeho priestoru a nechá ťa tam samu. Naozaj hlúpy nápad, veľmi hlúpy.
@pietra no pustili sme sa ako supy, ale podla mna pochopila, ze je to fakt zly napad. Nikto ani naznakom nepovedal,ze je to riesenie. Takze podla mna bude vymyslat plan B co je pre psika lepsie (hociaky plan je lepsi ako pobyt na samotke)
Urcite nie pivnica..bude sa bat je to maly priestor. Plus bude zavijat. Ludia hned zistia ze je tam pes. Ak by aj nezavijal tak ked ho budes chodit vencit myslis ze si nikto nevsimne ze tam davas psa. To si neviem ani predstavit

Byt susedom volám na teba 158 a televíziu