icon

Môže pes dočasne bývať v pivnici?

23. mar 2025

Dobrý deň. Vopred vás prosím aby ste si odpustili agresívne a vulgárne poznámky na moju adresu. Z rodinných dôvodov sa sťahujeme do bytu (sťahujeme sa od svokrovcov). A rodinných dôvodov psík nemôže ísť so mnou do bytu. Hľadám nejaké riešenie, ako ho si ho nechať, aby som ho nemusela dať do útulku napríklad. Mohol by z teoretického hľadiska bývať dočasne v pivnici ? K bytu mame samostatnú pivničnu miestnosť, nemyslím tým spoločne priestory. S tým, že by normálne bol 3-4x denne venčeny ako v byte, vetrané priestory, vlastná búda, hračky. Je to šialený nápad, ale už fakt neviem nájsť riešenie :(. Nechcem sa ho vzdať. Manžel je alergik.

Strana
z2
betulinka1
23. mar 2025

Pivnica naozaj nie, to je hrozne prostredie aby tam zil sam zatvoreny. To venčenie 3-4x do dna mu nepomoze.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
renesance80
23. mar 2025

pes mozw zmenit spravanie aj ked je vychovany, bude to pre neho sok, tak ze moze zacat tam stekat , sebaposkodzovat, alebo zacne napadat vas , ci zostane naopak letargicky ,byt vami hladam mu novy domov , kam ho mozete chodit z casu nacas navštevovať , urcite nie utulok

pietra
23. mar 2025

Mne príde zvláštne, že niekto založí diskusiu, prvé odpovede prídu takmer okamžite, ale autorka sa už vôbec neozve

zuzanita1609
23. mar 2025

@pietra mne ani nie, pretože autorka sama vie,že to nie je správne,ale oponovať už nechce.

pietra
23. mar 2025

@zuzanita1609 však nemusela oponovať. Padli tu otázky, napr. čo to znamená dočasne, či nemôže ostať u svokrovcov a podobne.

zuzanita1609
23. mar 2025

@pietra ona sa hneď pýtala,či bude niekomu vadiť pes zavretý v pivnici (myslené,či to niekto zistí a bude to vadiť ľuďom okolo). Nepýtala sa,ako vyriešiť túto situáciu. Asi tak.

pietra
23. mar 2025

@zuzanita1609 to som si v úvodnom príspevku nevšimla a čítala som ho viackrát. Sama tam píše, že je to šialený nápad, ale nevie nájsť iné riešenie. Zároveň tam je spomenuté "dočasné" bývanie. A pod týmto neviem, čo si predstaviť. Lebo však človek sa asi do bytu nesťahuje na týždeň alebo dva.

katarinka315
23. mar 2025

Darovala by som ho dobrým ľuďom, to by bolo najlepšie riešenie. Psík je predpokladám už starší, relatívne už aj socializovany už dosť.

nynia
24. mar 2025

Teoreticky nikde nie je to zakazane ale pokial ti aspon trochu zalezi na psychike psa tak jednoznacne nie.

3009
24. mar 2025

Ty sa presťahuj do pivnice. Dúfam že susedia hneď budú volať policajtov.

mimikarol
24. mar 2025

A teraz je pes kde? Na dvore? A čo znamená "dočasne v pivnici"? Po skončení toho "dočasného stavu" už muž alergiu na psa mať nebude? Ešte by ma zaujímalo aké je to plemeno? Aj keď na tom v podstate nezáleží. Každý pes keby je zatvorený celý deň bude skučať a štekať. Je to cudzie prostredie, budú tam chodiť aj cedzí ľudia, pes sa bude báť. Ja byť tou susedou tak ťa kôli tomu nahlásim
A to teda nie som žiadna udavačka čo má potrebu starať sa do cudzích

kikusahoj
24. mar 2025

Mam lepsi napad. Psa zober do bytu a manzela zavri do pivnice. Autorka,cim rozmyslas prosim ta? Skus sa popytat znamych,kamaratov,rodiny. Ci by ti nevedeli pomoct a vziat psa ku sebe na dvor. A ak by si ho chcela darovat,tak prosim ta nedaj ho barskomu. Riesila by som to darovanie v spolupraci s utulkom. Aby chudak pes neskoncil niekde vyhodeny alebo uviazany v lese.

katusik456
24. mar 2025

Chorý nápad toto … treba mu riešiť nový domov, sle aspoň si daj tu námahu, nech sa jedna o adopcnu zmluvu a hľadaj mu TY majiteľa, nie strkať psíka chudáka do útulku. Majú dosť veľa práce aj bez toho aby si im ty naložila ďalšiu. Zodpovedne riešiť a nie strčiť hlavu to piesku. Muž nech si začne dávať lieky na alergiu, liečiť sa proste hocičo ja na jeho mieste by som si klopala po cele pri tvojom napade. Alebo ho nechaj u svokrovcov. To je ta zodpovednosť majiteľa a určite by som ta nahlásila okamžite keby som videla že si strcila psa do pivnice.. bože ľudia spamätajte sa

kiki68
24. mar 2025

Nie, mozes ked tak riesit docasnu opateru

kiki68
24. mar 2025

@kikusahoj Toto je taky rakusky styl manzelstva, to schvalujeme 😂 po 20 rokoch ho mozno niekto najde 😂😂😂

dobryden
24. mar 2025

Ale treba si položiť otazku ,kto uz bude mat zaujem o cudzieho a mozno stareho psa?Ved su oreplnene utulk a tu ma pani darovat,ale kto by sa obetoval?Ja naprikld co ma viacej zrazilo som bola u klienta a rodina ho mala v pivnici,stary pan kt mal izbu v pivnici.Ako niekedy sa naskytnú v zivote take situacie ktore sa nedaju predvídať.Takze ten pes si asi bude musiet zvyknut,ale aspon ho budes vencit.
A tuto uzivatelky sa mozu same ponúknuť ze si tvojho doma vezmu,je ich tu celkom dost.

done
24. mar 2025

@dobryden v ktorom to bolo paneláku, že starý pán mal izbu v pivnici? V tej k bytu 1x1,5 metra? Ak bola väčšia tak to bola prerobená z práčovne alebo sušiarne a to sú spoločné priestory bytového domu.Treba to nahlásiť správcovi bytového domu a na sociálku.

dobryden
24. mar 2025

@done Tak som tam bola raz a uz tam nepojdem,rodina sa zdala ze sa stara,mozno lepsie ako ho dat do domova dochodcov,ak sa dohodli takto a pánovi to nevadi,mozno cez den byva u nich alebo vyjde aspon vonku.ale ja mam pracu ze robim s ludmi a ludia všelijak ziju.

katusik456
24. mar 2025

@dobryden strašne nechať takto človeka či psa žiť v pivnici. Skoro v každej čo som bola mali otravu na potkany či myši 😁 a ja mám svojho psa, o ktorého sa príkladne staráme, keďže je člen rodiny a do pivnice by som ho nedala. Ďalšieho psa po tomto neplánujem mať v blízkej dobe, keďže máme male dieťa budeme viac cestovať a chcem byt zodpovedná, nie potom rozmýšľať čo so psíkom

terezkaarthuramax
24. mar 2025

@done no moja kamoska byva v panelaku a normalne su v prizemii byty.

done
24. mar 2025

@terezkaarthuramax tu sa nepíše o byte na prízemí, ale o pivnici prislúchajúcej k bytu

zuzanita1609
24. mar 2025

@done to vážne ešte ideš ukazovať meter krát možno 3.... boha,ľuďom jebe fest. Kto normálny dá svojho miláčika do pivnice??? Radšej by som ho vypustila , šibe už naozaj ľuďom?

done
24. mar 2025

@zuzanita1609 to bolo pre terezkaarthuramax, aby si nemýlila pivnicu s bytom na prízemí tak neviem prečo reaguješ na niečo, čo bolo adresované konkrétnej osobe.

dobryden
25. mar 2025

@katusik456 no to mas pravdu,ja uz tiez sa som povedala ze ziadneho psa nechcem, s tymto to este nejako vydrzime.

Strana
z2