Môže pes patriť do detského kútiku?
Ahojte, patri pes (vychovany, maly, na voditku, mierumilovny, so srstou (nie s vlasom)) do detskeho kutika, kde je navyse koberec? Dakujem za nazory.
A teraz si polož otázku a skús pri tom rozmýšľať. Je to psí, či detský kútik? 🤷 Z toho detského by si letela rovno od dverí. To sa vážne potrebuješ na niečo také pýtať? 🤦🏻♀️
No možno svojho psíka berie ako jej dieťatko.
Myslíš domáci detský kútik, doma, hej? A nie niekde v centre, v hoteli a pod.?
Dievčence, ja si myslím, že aj autorke to vadí. Podľa toho, ako je položená otázka, si myslím, že nie ona je majiteľka psíka.
Mnohí psickari su uz uplne debilni. Zato ze oni si s nim pokojne dávajú francuzaky a jedia z jedného taniera, myslia ze ostatny sa z ich psa tiez po... .
Nie nepatrí!
Ja som človek, ktorému nevadí vychovaný pes v podstate nikde, resp. si myslím, že "patrí" skoro všade. Dokonca si myslím, že by bolo fajn aj keby napr. na jedno detské ihrisko v každom meste môže (na ostatné zákaz, resp. nech je na výber). Ale detský kútik? To by mi fakt nenapadlo a rozhodne za mňa nie.
@wolf_ Tak to mozme deti nosit rovno na druzstvo nech sa tam hraju. Zbytocne vyhodene peniaze za ihriska. Ja tiez nechodim s detmi do vybehu pre psov. A ani ked som sam,tak tam nejdem nasrat
@martin96321 bol by si prekvapený koľko ľudí berie deti do výbehu pre psov 🤷♀️ Denne chodím okolo takého výbehu a pomaly denne tam vidím mamičky s deťmi klábosiť a ich pes si tam len tak bezprízorne chodí. Alebo deti chodiace po "kladine" (agility prekážka) atď...
A ja som nemyslela chodiť psa na ihrisko venčiť 🤦♀️ Myslela som spojiť prechádzku so psom aj s dieťaťom aj s ihriskom - pes v odložení ležať na boku ihriska, napr. Robia to tak, žiaľ, mnohí aj teraz. Žiaľ lebo tam ten pes nemá čo robiť, zákaz je proste zákaz, a nie že niektorí ho takto porušujú. Preto by som vytvorila kompromis, a niekde povolila, niekde zakázala, nech majú ľudia na výber. Ale je to len môj názor a môžeš byť pokojný ja ani ty o tom nerozhodujeme 🙂
To by ma ani len nenapadlo....asi akoby si sa pytala, co mozes na ihrisku fajcit
Nic proti psom, chodime aj vencit do utulku, ale toto je fakt moc
@martin96321 mimochodom, napr. trenčín pre jedno ihrisko (také "prírodnejšie" by som to ja nazvala) tú výnimku má a pes tam môže. Takže zas až také scifi to nie je 🙂
Dakujem za odpovede. Snazila som sa otazku postavit neutralne, ale moj nazor je jasny - zvierata nepatria do detskych kutikov. Ide o to, ze cez vikend sme boli v BA vo Fresh markete (kto nie je z BA, povedzme je to modernejsia “indoor” trznica s moznostou stravovania, su tu rozne restiky formou food courtu, specializovane predajne s potravinami, masom, syrmi atd) kde urobili aj maly jednoduchy uzavrety detsky kutik. Detom sa tam paci, je tam aj par stolov na zjedenie obedu a teda tuto sobotu tam dosli jedni rodicia aj s jazvecikom. Niektori rodicia po nich pozerali, deti boli vytesene. Nikto im nic nepovedal, asi nikto ani nevedel, aky je prevadzkovy poriadok tohto miesta. Ale ked vidim jednoznacnost nazorov vyssie, tak mi to je o to cudnejsie, ze si niekto pride so psom do detskeho kutika, ked aj vonkajsie ihriska zakazuju vstup so psom….
Ako sa toto moze niekto opytat
@minenkaa vysvetlila som to vyssie. Tiez som mala za to, ze odpoved je jednoznacna, a prax ukazala opak…
Jazvečíka ??? Toho radšej mohli zobrať do lesa na brloharenie ☺️
Nie nepatri tam ja ako zamestnamec by som ta nepustila ako.majitel by som zavesila velky napis na dvere aby to milovnoci psov mali cierne na bielom ked ich to samych nenapadne.. ani do kutika ani na detske ihrisko pes nepatri.. za prve mozne alergie deti za druhe reakcie deti na zvieratko nemusia byt primerane a moze sa psik zacat branit neadekvatne a problem je na svete.. mna do detskeho kutika nepustia ani s kocarom musim odkliknut vanicku a dieta si v nej preniest a ani bez ponoziek kvoli hygiene..
tebe ohladuplnost a hygiena asi nic nehovori vsak???
@purple_wolf komu?
@purple_wolf komu? Ak myslis mne, ja som tam so psom nebola, bola som tam s detmi, vysvetlujem to par komentov vyssie.
Čudujem sa že ani jeden z rodičov vrátane teba sa neozval. Zbytočne teraz písať na koníka. Nabudúce sa treba ozvať. 🤷
@wolf_ tak ak si mozem vybrat,pojdem s detmi do kontaktnej zoo😀 som fajciar a nefajcim na detskom ihrisku......hoci je to vonku na vzduchu. Vyjdem mimo a tam si zapalim. Mozno tym niekoho urazim,ale pre mna je pes zviera. Nebolo nieje a nikdy nebude clenom rodiny. Nevidim rozdiel medzi prasatom,sliepkou a psom......iba ze tie dve prve mi chutia)))))
@martin96321 súhlasím skoro vo všetkom, až na to, že pes JE členom rodiny. Tak to vnímam ja a väčšina. Inak by neboli obchody s rôznymi hračkami, doplnkami, oblečením …atd pre psy. Tie ostatne zvieratá čo ti chutia sú hospodárske zvieratá. Trochu rozdiel.
To nemyslíte vážne? A to mám dvoch yorkov, len pre upresnenie pre niektorých....
@gabrielkaa Prepac,ale vyrastal som na dedine a mali sme zvierata a aj psa. Pes bol vonku . Nemam nic proti zvieratam ani proti psom. A stavat zviera na uroven cloveka je podla mna mimo. To ze su obchody a predavaju doplnky pre psy......no su aj obchody,kde predavaju veci pre rybycky.........Kazdy clen aspon monej rodiny chodi do skolky,skoly,prace......aj pes bol pomocnik pri hospodarstve,len clovek si ho doteperil domov,nechal ho valat sa na gauci a spat v posteli s nim........ale to v podstate robia aj s prasiatkami,mackami,fretkami,potkanmi.........
@gabrielkaa A rozdiel je len v tom,ako sa na to pozeras Ty a aku vaznost tomu pripisujes.....su ludia co maju psy a na macky nadavaju,su ludia co maju macky a nezniesli by psa.........obchody budu fungovat,pokial budu LUDIA kupovat..........takze to neznamena ze pes je nieco viac,iba ze sa da kupit nieco
@martin96321 Nie nesuhlasim. Pes je zviera, ale nie hospodarske. Takze davat na tu istu uroven psa a ovcu, alebo kravu je od veci. Pes bol historicky nasim sprievodcom, pomahal nam pri hladani potravy, chranil nase obydlia pred nepriatelom, chranil nase stada.....
Najprv by odtial letel pes a potom majitel🤣🤣🤣
@majorek ked to nie je take jednoduche. Nebol tam ani prevadzkovy poriadok a neviem ani o dakom predpise, ktory by toto upravoval.

Určite nie