icon

Môže pes patriť do detského kútiku?

3. feb 2025

Ahojte, patri pes (vychovany, maly, na voditku, mierumilovny, so srstou (nie s vlasom)) do detskeho kutika, kde je navyse koberec? Dakujem za nazory.

Strana
z3
viestta
3. feb 2025

Podla mna nie.

irusa
3. feb 2025

nie nepatrí...veď deti môžu mať alergiu
je to detský kútik... nie psí

guudy
3. feb 2025

Samozrejme, ze nie.

226lenka
3. feb 2025

Nie, nepatrí

1ryba
Odpoveď bola odstránená
226lenka
3. feb 2025

Je to detský kútik. Dieťa jednak môže mať alergiu a jednak keby tomu psovi dieťa niečo nedopatrením urobilo? A pes to dieťa pohryzie? Kto bude niesť následky? Majiteľ psa alebo prevádzkovateľ kútika? Ako ti dačo také môže napadnúť?

kaca222
3. feb 2025

Za mňa nie.

miriamzba
3. feb 2025

Chce skladat puzzle alebo kocky? 🙂 nie nepatri.

barka1
3. feb 2025

Nie, ako nepatri na ihrisko.

moonlight1210
3. feb 2025

Rozhodne nie.

vikusjk
3. feb 2025

Samozrejme, ze nie

sili82
3. feb 2025

Detský kútik je pre deti a nie pre zvieratá.

lucylaw
3. feb 2025

Samozrejme,že nie a čudujem sa,že niekomu taká sprostosť môže vôbec napadnúť 🤦🏻‍♀️ a to som odmalička psíčkar,ale zase odtiaľ - potiaľ..

lucia13022023
3. feb 2025

Nie, nepatrí. Súhlasím s komentármi vyššie, že deti môžu mať alergiu....A neurobila by som to aj kvôli tomu psovi. Ved v kútiku sa pisti, kričí, beha, skáče...chudak.

jesenzima
3. feb 2025

Mám rada zvieratá, aj psov. Ale NIE

nyphadora
3. feb 2025

Pes nepatri ani na detske ihrisko, do detskeho kutika nie 🙈

btus
3. feb 2025

nie

jana_eyre_2
3. feb 2025

Odpoveď al:

Pes zvyčajne nemôže ísť do detského kútika z viacerých dôvodov:

Hygiena a alergie – Psy môžu prenášať nečistoty, parazity alebo alergény, čo môže byť problém pre deti s alergiami alebo citlivým imunitným systémom.

Bezpečnosť – Aj keď je pes dobre vychovaný, môže nepredvídateľne reagovať na hlučné a rýchlo sa pohybujúce deti. Niektoré deti sa psov boja, čo môže vyvolať stresové situácie.

Pravidlá prevádzky – Väčšina detských kútikov má jasné hygienické a bezpečnostné pravidlá, ktoré neumožňujú vstup zvierat.

Možné infekcie – Aj keď je pes zdravý, môže na labkách prenášať baktérie alebo vírusy, ktoré môžu spôsobiť infekcie, najmä u malých detí, ktoré si často dávajú ruky do úst.

Výnimkou môžu byť asistenčné psy, ktoré majú špeciálne povolenia na vstup do určitých priestorov.

Podľa mňa fajn zhrnuté a nedá sa tomu nič vytknúť..

ejbyk
3. feb 2025

Máme psa, člena rodiny, ale teda mne psy vadia vo vnútorných priestoroch napr.v kaviarni, v obchode a pod.
V detskom kútiku obzvlášť....

cyberk
3. feb 2025

No fuj 🤢 to uz akeho sedliaka toto moze napadnut

kotricka
3. feb 2025

toto sa fakt niekto realne pyta? ved to je kutik pre deti nie pre psy. inam chodis so psom? obchod, kaviaren, nakupne centrum apod.?

jaskolka
3. feb 2025

Pes do detského kútika nepatrí a nechápem,že niekto vôbec môže sa toto pýtať..veď to je logika,že nepatrí,pes nie je dieťa,tak čo by tam mal robiť?
Aj keď teraz si kopec ľudí robí doslova zo zvieraťa "dieťa"čo je za mňa dosť prehnane,zviera je pre mňa vždy len zviera,môže to byť neviem aké rozkošné,proste to nie je na úrovni človeka
Takisto pes nemá čo robiť ani celkovo v obchodoch, nákupných centrách,jedálňach a podobne,jedine ak je to vodiaci pes,to je jediná výnimka

danica2711
3. feb 2025

ja som psíčkár, ale rozhodne nie. A rozmýšľam, ako ti taká otázka vôbec napadla? Videla si už niekedy psa v detskom kútiku? Lebo ja nie

blabla195
3. feb 2025

Môj manžel bol včera so synom v lezeckom centre a boli tam rovno 2 psy 🙈🤷‍♀️ a z toho 1 bez vôdzky.

evcagabi
3. feb 2025

Toto uz je fakt moc, pes do detskeho kutika? 🤦‍♀️🤦‍♀️ dost ze sa so psami tahate vsade este aj k cudzim detom, omg

januska12323
3. feb 2025

Samozrejme, že nie, je to detský kútik nie park pre psov. Okrem spomínanej alergie, deti tam chodia bosé, pes má špinavé labky, deti naňho môžu spadnúť alebo inak ublížiť a čo by tam vôbec robil?

tianna
3. feb 2025

Rozhodne nie a ani na detské ihrisko. Dieťa môže mať alergiu, báť sa, atď. Naozaj netuším koho vôbec toto môže napadnúť 🙄 my sme minule takto museli odísť z ihriska. Pán si pomýlil asi ihrisko s voľným vybehom pre psov a nechal sa na ňom naháňať 2 veľkých bojových psov 🙄 nech sú akokoľvek vychované mala som rešpekt aj ja a nevedela som si absolútne predstaviť že by coilen v hre narazili do detí. Ale takisto mi je nepríjemné aj keď nejaká mala čivava sa začne o nás otierat a potom všade chlpy. Ja mám psy rada, sama som mala dlhé roky psa, ale teda nikdy som s ním nešla na ihrisko ani do detského kútika. Dokonca mi to anilen nenapadlo 🙄

viestta
3. feb 2025

A teraz napis co ta viedlo k takej otazke

miskakyska
3. feb 2025

@viestta ..chce ho odložiť s dieťaťom do detského kútika?🤭

deedol
3. feb 2025

tipujem, ze to bude taky ten kabelkovy pes, s akymi chodia aj do kaviarni a pod.
aj tak vsak za mna nie, aj keby bol cely cas v tej kabelke. ako pisali vyssie, alergie (u deti mozu byt este nezistene alebo mat prudsi priebeh), hygiena, hluk (chudak pes)...

Strana
z3