icon

Je mykóza u psa nebezpečná pre deti?

23. júl 2024

Ahojte 🙂 máme labradorku, ktorá mala problém s mykózou kože. Liečilo sa to niekoľko mesiacov. Vtedy nám naša veterinárka povedala, že kontakt s deťmi je úplne ok. Teraz sa to vrátilo.
Máte s tým skúsenosti? Naozaj nič nehrozí deťom (1, 4 a 6 rokov) keď sú s ňou v kontakte, hladkajú ju, hrajú sa spolu, líže im ruky.. mám z toho strašný stres. Takže keď sa jej to deje, snažím sa ich držať od seba.. ale na stopercent to nedokážem ustrážiť.

majkakvet
23. júl 2024

Podla druhu mykozy. Ja docaskujem macky a za 10 rokov a cez stovku oddocaskovanych som 2 x chytila plesen. Ale ja som ich osetrovala atd. A masticka rychle pomohla. Cize riziko minimalne. Urcite neublizi obmedzit sladke. Btw ked psik ma mykozu opytajte sa veta na ockovanie proti plesni. Pre macky zabera super. Aj lieci aj predchadza.

autor
23. júl 2024

@majkakvet aj u nás pomáha mastička. Berie aj lieky a zaberajú. Len to trvá dlho a ten kontakt medzi psíkom a deťmi je každodenný, celodenný. Volala som našej vet, lebo o očkovaní, ako píšete, som nevedela. Tak to budeme riešiť.
Proste ma zaujímalo, či má niekto malé deti v kontakte s psíkom s myko.
Najstaršie dieťaťa má plesne v tráviacom trakte cca od decembra (od novembra to mal aj náš pes). Možno je to náhoda, ale príde mi to minimálne zaujímavé..

autor
23. júl 2024

Je možné, aby to chytil človek od psa?

colsami
23. júl 2024

Ako bolo spomenute, doporucujem vakcinku (vyborna vec). Je totiz vysoko pravdepodobne ze sa to bude psikovi vracat...

A na Tvoju otazku: podla toho o ake plesne ide a o aky kontakt. Moze aj clovek od psa ale aj pes od cloveka.

autor
23. júl 2024

@colsami ďakujem! ❤️

autor
23. júl 2024

@majkakvet aj tebe ❤️ info o vakcíne je nová a skvelá.

belasy_motylik
23. júl 2024

Ako sa, prosím ťa, zistili tie plesne v tráviacom trakte u dieťatka? Čo sa týka prenosu, neviem ako u psa, mám skúsenosti len s hlodavcami a tam je prenos na človeka pomerne častý.

autor
23. júl 2024

@belasy_motylik zo stolice. Po mesiacoch bolestí bruška začali už aj kožné prejavy. Šli sme k dermatologičke, odtiaľ na testy vrátane testovania stolice.