icon

Najlepšie granule pre polročného zlatého retrievera

Včera o 14:56

Ahojte, máme doma polročného zlatého retrievera, od chovateľky sme kúpili granule Reico vital, s ktorými sme aj pokračovali podľa jej rady. Ale celý čas mal z nich hnačky a občas hlien v stolici. Riešili sme to aj s veterinárom, urobil mu aj sono aj výter ale nič nenašiel, takže to bolo pravdepodobne granulami od Reico. Pred mesiacom sme prešli na granule Brit care hypoalergenne jahňa a ryža junior, hneď sa mu stolica upravila, lenže tu zas máme problém s tým, že je z nich rýchlo hladný a počas noci alebo nadránom ho nadrapuje. Skúsili sme zvýšiť aj dennú dávku, ale stále nadrapovanie pokračuje. Chovateľka sa k tomu vyjadriť nevie, preferuje a vnucuje len svoje granule Reico, lebo má s nimi spoluprácu a veterinár zas svoje Royal Canin,ale na tie som čítala dosť zlé recenzie. Za posledné mesiace sme nechali u veterinára 500€ a naozaj mi nikto nevie poradiť ktoré granule by mu mohli pasovať. Pozerala som granule Fitmin Purity pre šteňatá - jahňa, losos, ryža. Má niekto s týmito granulami skúsenosti? Alebo prosím o nejaké rady, už sme doma zúfalí :/ na cene nezáleží, hlavne nech je dobré zloženie.

zojazoja
Včera o 14:59

Ked to je strasne ťažké zistiť na dialku takto. A prečo ma hypoalergenne granule? Ma niečo alergiu? Ja som mala pre retrievera kedysi granule značky N&D a tie mu veľmi pasovali. Nebol hladný a žiadne hračky.

autor
Včera o 15:05
@zojazoja

Ked to je strasne ťažké zistiť na dialku takto. A prečo ma hypoalergenne granule? Ma niečo alergiu? Ja som mala pre retrievera kedysi granule značky N&D a tie mu veľmi pasovali. Nebol hladný a žiadne hračky.

@zojazoja hypo sme dali preto, lebo sme si mysleli, že má nejakú intoleranciu na nejakú potravinu, pretože keď mal Reico to bola katastrofa, mal až krv v stolici. V tých granuliach sa nachádza viac druhov bielkovín a kukurica. Tak sme skúsili brit care monoprotein. Veterinár porobil rôzne testy a nič, navrhol alergénne testy za ďalších 600€, ale akože to je už moc…

anonym_a3db48
Včera o 15:15

N&D alebo Carnilove ak už granule, inak by som radšej kŕmila čerstvou, pokojne aj varenou stravou.

zojazoja
Včera o 15:16
@anonym_autor

@zojazoja hypo sme dali preto, lebo sme si mysleli, že má nejakú intoleranciu na nejakú potravinu, pretože keď mal Reico to bola katastrofa, mal až krv v stolici. V tých granuliach sa nachádza viac druhov bielkovín a kukurica. Tak sme skúsili brit care monoprotein. Veterinár porobil rôzne testy a nič, navrhol alergénne testy za ďalších 600€, ale akože to je už moc…

Si na FB? Tam sú psickarske skupiny kde vedia dobre poradiť ohľadom tohto.

autor
Včera o 15:17
@anonym_a3db48

N&D alebo Carnilove ak už granule, inak by som radšej kŕmila čerstvou, pokojne aj varenou stravou.

@zojazoja
@anonym_a3db48
Prosim vás a tie granule N&D viete odporučiť ktoré konkrétne? Alebo aj tie Carnilove. Nemám sociálne siete.

zojazoja
Včera o 15:20
@anonym_autor

@zojazoja
@anonym_a3db48
Prosim vás a tie granule N&D viete odporučiť ktoré konkrétne? Alebo aj tie Carnilove. Nemám sociálne siete.

@anonym_autor len granule N D obsahujú kuraci tuk pokiaľ si dobre pamätám. A neviem teda ci vás psik ma na kuracinu alergiu alebo nie. Ak ano, tak mu to môže robiť problém.

anonym_a3db48
Včera o 15:30
@anonym_autor

@zojazoja
@anonym_a3db48

@anonym_autor mám viacero psob rôznych veľkostí a veku. Nie každému psovi sadne všetko. Ak už granule tak by som vybrala bez obilnín, tie sú ale dosť drahé. Carnilove som zvykla kupovať lososové, tie psom veľmi chutili, aj šteňatám a nebol žiadny problém. N&D je viac druhov, mali sme s obilninami aj bez, tie boli tiež fajn ale jeden z mojich psov mal príznaky alergie, riešili sme to aj s veterinárom, ten odporučil testy, kŕmiť granulami jahňa ryža a podobne ale jediné čo pomohlo bolo vyradiť granule úplne a kŕmiť psa ozajstným jedlom.

anonym_0495da
Včera o 15:34

@anonym_autor Fitmin určite nie.

marci9
Včera o 15:47

A prečo ho kŕmite granulami a nie zdravou prirodzenou stravou? Daj si do google BARF a preštuduj si, čím by sa mal kŕmiť pes. Granule sú to najhoršie, čo mu môžeš dať do misky. Sama vidíš, že mu granule nerobia dobre. Zapamätaj si: krmivo pre psa sa kupuje v mäsiarstve, nie v chovateľských potrebách.

danniiee8
Včera o 16:31

My máme síce iného psa ale napr. royal canin mu totálne sadli, nikdy sme s nimi neriešili žiadne problémy. Svokra vystriedala asi 4 značky kým našli tie z ktorých nemal problémy.
Ale počula som o tom, že sa dajú aj vyrábať granule na mieru, skús o tom niečo pozrieť. Bývalá kolegyňa si takto dávala na mieru vyrábať pre svojho psa a bola spokojná ale viac ti neporadím kde a ako.. cez internet našla nejakú firmu a odtiaľ objednávala, mala kóliu tak si navolila niečo na srsť a kĺby a jej vyrobili podľa toho a vždy dobre.

tundra
Včera o 16:52

Nas labrador zozerie vsetko,ale posledne cca.2-3 roky kupujem Joseru.
Pre tvojho pozri toto:
https://granule-pre-psov.heureka.sk/josera-juni...

kiki68
Včera o 20:33

ND nie, kamoske po nich pes zacal mat alergiu a riesia 2 mes problemy, pes si olysal tvar ako sa Suchaktion a to sa zapalilo. Tiez dnes dali dalsich 150 eur na vet.

kiki68
Včera o 20:34

Ja by som tiez skusila barf, vacsia kontrola nad tym, co davam psovi