icon

Najlepšie plemeno psa do bytu

27. aug 2025

Aké plemeno psa by ste odporúčali do bytu? Obávame sa, že nebude mať dostatok priestoru na vybehanie sa. A nejaké tipy pre psíčkarov - začiatočníkov?

Strana
z5
anonym_3b8148
27. aug 2025

Ziadneho, je to tyranie psa a ten smrad a bordel od vykalov ani nevravim vonku.

anonym_e2dcd1
27. aug 2025

@anonym_autor Za mna ziaden.Lebo hygiena mi nieco hovori.

xena0
27. aug 2025
@anonym_3b8148

@anonym_3b8148 niektoré plemená sú vhodné len do bytu... Ty týranie psa 🫣

anonym_e2dcd1
27. aug 2025
@anonym_3b8148

@anonym_3b8148 kebyze len vykaly ale tie stanice co nastia vsade,hlavne ked panko si dovoli niekomu takto obstat auto,ci dom.

sevrin
27. aug 2025

Žiadneho. Ale v prípade ak by sa ti niekto vyhrážal, že pes v byte proste musí byť, tak yorkshire, shi-tzu, prípadne nejaká čivava.

misulka22
27. aug 2025

Mali sme v byte kokerspaniela a bulteriera uplne v pohode. Vybehali sa samozrejme vonku
K tym h.vnam sa nevyjadrujem. Ak si tu zenske s.ru v obyvacke na koberec to mi je luto,pes mi nikdy nic take neurobil.

22patricia22
27. aug 2025

Mali sme dlhé roky maltezáčika. A to rozhodne nie je pes na "vonok". Reči typu "mať v byte psa je týranie" môže povedať len ten, kto psa nikdy nemal. Týranie je zanedbávanie starostlivosti. A normálny človek po psovi vonku uprace. Nas*rané v hlave tu majú podaktoré ženy evidentne 😀

anonym_e2dcd1
27. aug 2025
@22patricia22

Mali sme dlhé roky maltezáčika. A to rozhodne nie je pes na "vonok". Reči typu "mať v byte psa je týranie" môže povedať len ten, kto psa nikdy nemal. Týranie je zanedbávanie starostlivosti. A normálny človek po psovi vonku uprace. Nas*rané v hlave tu majú podaktoré ženy evidentne 😀

@22patricia22 A to nastane si ako odpraces? Este som ziadneho psickara nevidela zeby pri venceni nosil vodu vo flasi! No hygiena myslim celkovo doma, pes a hygiena sa vylucuje a to nepise nikto ze ma ho*na v obyvacke. Najidealnejsie pre psa je zavriet donklietky v byte aby pocas nepritomnsti nezdemoloval byt.

mandzula
27. aug 2025
@anonym_e2dcd1

@22patricia22 A to nastane si ako odpraces? Este som ziadneho psickara nevidela zeby pri venceni nosil vodu vo flasi! No hygiena myslim celkovo doma, pes a hygiena sa vylucuje a to nepise nikto ze ma ho*na v obyvacke. Najidealnejsie pre psa je zavriet donklietky v byte aby pocas nepritomnsti nezdemoloval byt.

@anonym_e2dcd1 aspon netrep, nie kazdy pes demoluje byt. Mame psa v byte 13 rokov a neznicil ani jednu vec.

anonym_4d7567
27. aug 2025
@anonym_e2dcd1

@anonym_e2dcd1 tebe zrejme preskočilo. Ťuk ťuk?

maca1984
27. aug 2025

Na zlom mieste sa pýtaš, tu ti pod rúškom anonymity vyklopia všetky svoje nerváky a komplexy v komentoch.
Skús tu skupinu " psíčkari a psíčkarky "

anonym_43996e
27. aug 2025

Mali sme v byte staforda. Za mňa do bytu hocijaké plemeno, len mu musíš dopriať to čo potrebuje. Lepšie do bytu a starať sa poriadne ako vyhodiť na záhradu a mať v pi**

btus
27. aug 2025

keďže píšeš, že na neho nebudete mať veľa času, tak radšej žiadneho." Obávame sa, že nebude mať dostatok priestoru na vybehanie sa." Ak máš na psa čas, tak hocijakého ak mu dožičíš potrebný pohyb podľa plemena. Huskyho musíš vybehať, borderku cvičiť, čivava nie je vhodná k deťom......... Lebo pes aj keď je na dvore, tak len leží, nevybehá sa. Musíš sa venovať psovi, či je v byte alebo v dome. Ináč bude demolovať či už byt alebo dom, záhradu. My sme mali 4 roky v byte samojeda. Potom sme sa presťahovali do domu a máme dvoch samojedov, ktorí ale aj tak 80% času trávia dnu v dome. 🙂 Každý deň je potrebné s nimi ísť na vychádzku. A to máme pozemok 2700m2.Pes sa sám nevybehá.

selena_luna
27. aug 2025
@xena0

@anonym_3b8148 niektoré plemená sú vhodné len do bytu... Ty týranie psa 🫣

@xena0 presne! dokonca uplne kazde kratkosrste plamemo, aj obrovske, musi byt vnutri. Nechat dobermana, dogu, ci boxera vonku na mraze v zime je predsa tyranie. ♡♡♡

pribinak
27. aug 2025

Mame bisonika. Láska velka! Je to ale veľmi aktívny psík a treba sa s ním vonku poriadne vyšantiť

Neničí nám nič, nesmrdí, je čistotny, má vlasy, nie chlpy, čiže ani neplzne, ale treba ho pravidelne strihať

Je to inteligentne plemeno, ľahko sa učí a cvičí, veľmi tolerantný a priateľsky k deťom

Alw zas pes nechce byt sám. Ak nemáte čas tak radšej macicku

Do bytu odporúčam malé spoločenské plemena: York, maltezak, pudel, moslim, ratlík, Bison, možno estw civava a nejaký maly guláš

tinatitti
27. aug 2025
@anonym_e2dcd1

@anonym_autor Za mna ziaden.Lebo hygiena mi nieco hovori.

@anonym_e2dcd1 hygiena sa dá uplne v pohode dodržiavať,aj keď máš psa. Ja mam psa odjakživa a vždy je u mňa čisto, voňavo. Aj u psa je potrebné dodržiavať hygienu. Kazdy psickar, čo chova doma psíka, to vie a aj robi. A apropo ja po psovi vždy exkrementy vonku zbieram. Keďže môj pes žerie len granule, tak sú tie hovienka tvrdé a nezostane po nich na tráve nič. A neuveríš, raz keď mala hnačku, tak som sa domov veru vrátila po fľašu s vodou a tu trávu umyla. Takže prosím, netrep tu hlúposti. A ešte dodám, včera som bola s dcérou na detskom ihrisku. A prišlo mi zle. Nielenže sa tam valali po zemi obaly od keksikov, čokolád a nanukov, ale vedľa lavičky aj obal od kondómu a pod lavickou použitý kondóm. Bola som tam okolo 18tej večer. Matiek s deťmi tam je kopec celý deň, ale ani jedna sa nemala k tomu,aby čo len jeden kúsok hodila do koša. Ja som to tam večer zbierala,aby sa naše deti nehrali v smetisku. Toľko k tvojej hygiene.

tinatitti
27. aug 2025
@anonym_3b8148

@anonym_3b8148 ty musíš byť dosť zlý človek. Alebo prinajlepšom poriadne frustrovaný. Týranie psa je držať ho vonku na reťazí. Nie mat ho v byte. Pokiaľ má pes v byte všetko čo potrebuje a plus denne dostatok pohybu, je to šťastný pes. Ľudia čo nemajú radi psy (alebo iné zvierata) sú podľa mňa dosť nešťastní. Chápem,ak sa niekto psov boji. Ale tvoje komentáre sú plne nenávisti.

zuz0110
27. aug 2025

Kazdy pes, ktoremu sa poriadne venujes. Okrem straznych plemien samozrejme, tie by v byte trpeli, lebo potrebuju obchadzat svoje teritorium (pozemok). My sme mali zlateho retrivra, teraz mame borderku. Na sidlisku mame vela psov, od malych plemien ako yorkshire, maltipoo, maly bradac, pudel atd az po velke psy ako retrivry, madarska vyzla, irsky seter. Vsetko su to inteligentni ludia, ktori sa psom venuju. Vela z nich ma polovne skusky. Vsetko stastne vyrovnane psy. Takze za mna, vyber si psa podla svojich moznosti - aktivita, energia, lahkost vycviku, velkost atd.

7miriam77
27. aug 2025

Už 14 rokov nám robí len radosť v byte naša mix Jack Russell. Žiadne výkaly a ani smrad sme doteraz nezaznamenali😜. Keď bola menšia vyžadovala častejšie venčenie a blaznenie...no tak ako človek aj psík sa čím je starší, skludni. Je to naša láska, rodinný člen a neviem si predstaviť, aby takýto psík spával niekde vonku v bude 😔🤔

lizatko1009
27. aug 2025

nemame psa, ale jedine by som vzala toy pudla

ivik4
27. aug 2025

Joj ale sa bojite napisat to pod svojim nickom 😀.

Autorka, maltezacik 💙

jumama
27. aug 2025

Aj ja si myslim, ze porad sa radsej v psickarskej skupine 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/1998/

My mame psa v byte, mame ho uz 5 rokov a niekedy si poviem, ze veeelmi nam chyba zahrada. My ho vencime 3-5 krat denne, podla toho kolko krat sa vypyta, rano to je cca 40 min az 70 minut, podla toho, ako velmi chce prepatravat okolie, vecer sme cca 2 hodiny na dlhsej prechadke do lesa, ci k rieke, a potom uz len take mini prechadzky. On sa vypyta na balkon, ma tam pelech, ale to nie je uplne si v zahradke lezal. AJ toto si zvaz, pes co potrebuje vela pohybu a "prace" je velky pozierac casu.

Ludia si niekedy myslia, ze maly psik je lepsi ako stredny alebo velky, ale male psy su tie najustekanejsie 🙂 Takze ak mate susedov, ktorym by mohlo stekanie psa vadit, tak nad nejakym malym terierom nepremyslaj. Oni velmi hlasia kazdu znemu, kazdy such za dverami, maju vytrenovane usi - yorkshir napriklad bol potkaniar, cize naozaj ma silne vyvinuty sluch na kazde suchnutie a ide to hned nurat. Su psy ktore potrebuju vela chodit na cvicak, su psy ktore sa lahsie ucia a lahsie si pamataju veci. Nas je taky, ze niekedy lutujem, ze sa mu nedaju vysvelit veci. Je bystry, spolocensky, je to nas milacik, ale su aj psy, ktore su vycvicitelne lepsie - teriery vacsinou su tazko vycvicitelne, tvrdohlave.

A aka english nie je problem, pozr si tuto americku prirucku o psoch - podla mna dost pravdivo popisuje plemena a velmi dobre fam maju ich vlastosti, co ta ako panika mozu zaujimat podchytene - napriklad ci pes slinta, ci je to vesely hravy druh, ako vychadza s inymi psami, ako vychadza s detimi, ako vela prace potrebuje, ako lahko ci tazko je vycvicitelny... https://www.akc.org/ - popozeraj si rozne plemena.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
grandzero9
27. aug 2025

niektori psikovia su vhodni iba dovnutra, teda do bytu. kamaratka ma shih-tzu a je to neskutocny mojkacik, taka pritulna gulka. asi by som sa zamerala hlavne na mensich psikov, ktori maju vlasy, a teda vobec neplznu.

summer23456
27. aug 2025

Bože, keď si predstavím, ako nás havko musí neskutočne trpieť v našom byte, v teplučku, na gauči, s nami... Fakt týranie... Asi by mu bolo lepšie von na dvore, strcenemu v klietke alebo na reťazi, v zime a samému... To by mal isto lepší život ako v byte.

maminkadeticiek
27. aug 2025
@anonym_3b8148

@anonym_3b8148 Netrep somariny.

maminkadeticiek
27. aug 2025

Ja mam skvele skusenosti so Silky terierom.Je iba trosku vacsi ako yorksir,fenky su jemnejsie,nie su to ustekane psy,dobry partaci,maly a hlavne nema chlpy ale vlasy! To znamena ze naozaj nikdy neplzne,nezanechava chlpy ani take tie pichliaciky v ponozkach,fuj to neznasam na navsteve.

jumama
27. aug 2025

A este najlepsia rada, ktoru som pre vyber psicka videla - on musi sediet k dynamike vasej rodiny. Ak si napr. vyberiete psa, co potrebuje vela pohybu a hier - ale radsej sedite doma - to je prehra a trapenie pre obe strany. Alebo naopak, ak vy ste v jednom kuse v pohybe, aktivni a pes je druh, coby najracej spachtosil doma, nebude s vami behat po turach... cize noazj podla toho si vyberajte psika - ako najblizsich cca 15 rokov aktivne chcete kazdy bozi den zit.

sisska96
27. aug 2025

žiadne. Pes patrí na dvor

stanka_k
27. aug 2025

@anonym_autor hocijaký, ktorého dokážeš naučiť všetko, čo treba a socializuješ ho. Venovať sa musíš každému, či je veľký, malý.. nerozhoduje veľkosť , ale povaha, N.ovčiak je napr menej náročný na aktivity, ako borderka a tie malé York, Westík…, boli v minulosti využívané väčšinou ako lovci potkanov, tiež potrebujú naučiť, socializovať a aktivity, inak sú z toho zúrivé, uštekané beštie..
aktivity nie sú len fyzické, veľa urobia aj psychické (cviky, triky, hry… psa myslenie unaví)
Inak doma nemáme chliev, ani nechodíme ako prasce.. máme deky na gauči, posteliach… práčku, sušičku, vysávač, mopy…. Psa prečešem každé ráno a v období pĺznutia viackrát riadne vyčiesam+kúpanie (dá sa to riešiť aj v salóne)

Strana
z5