Najlepšie plemeno psa do bytu
Aké plemeno psa by ste odporúčali do bytu? Obávame sa, že nebude mať dostatok priestoru na vybehanie sa. A nejaké tipy pre psíčkarov - začiatočníkov?
Žiadneho
od malička sme mali doma psíky.. také zmesky😀 v byte... ako som sa osamostatnila mám 2 yorka... dcérka pri jednom vyrastala... keď on umrel kúpili sme druhého nakoľko dcérka za ním veľmi plakala a spávala s jeho fotkou... každý človek ktorý k nám príde prvý krát vraví že by ani nevedel že máme psa... žiadny smrad, chlp nič zničené... dokonca to nevydržíš ale náš pes spí s nami v posteli 🙂 keď je dcéra chorá ani sa od nej nepohne...pokiaľ je pravidelne doma upratované a pes je naučený tiež na hygienu( vonkajšie venčenie) nie je žiadny problém.. kúpanie, labky umývame po každom venčení, prostriedky na odčervenie a a pipety proti parazitom... bezdomovci nám štia okolo paneláku a s prepáčením serú naokolo a vyberajú smeti z kontajnerov a to ti nevadí? ich sa pýtaš či si šťanku po sebe opláchne vodou😅 strašne sa smejem ty si v živote veľmi nešťastný a zatrpknutý človek
@mimaapeto Nemusi byt hned nestastny a zatrpknuty clovek. Nie kazdy povysi zviera na uroven cloveka. Pre niekoho je pes zviera. Ja psa v byte neznesiem,vlastne ziadne zviera. Ale je to moj byt a moja vec. Kazdy nech si zariadi ako sam uzna za vhodne.
@anonym_autor ziadneho. Dost to zneprijemni a znehodnoti okolie obytoviek to ocikane a okakane co po nich ostava a ked clovek je na chodniku stava sa, ze narusaju osobnu zonu, ked chcu cloveka onuchavat, pripadne zaberu skoro cely chodnik na dlhom voditku, a vela psickarov to neriesi, su aj taki, co ignoruju tabule zakazu vstupu psa do nejakej zony a ked ich clovek upozorni urazia sa a porusuju zakaz dalej. Neprijemne je ist aj okolo vacsieho psa, ktory je pustiny navolno.
žiadne. Pes patrí na dvor
@sisska96 v tom prípade aj sisska96 patrí na dvor
@sisska96 v tom prípade aj sisska96 patrí na dvor
@mikasa_ackerman novodobá sprostosť aby pes trčal v spálni. Hlúpa žena
@mikasa_ackerman novodobá sprostosť aby pes trčal v spálni. Hlúpa žena
@sisska96 super, že si sa nám predstavila, teší ma Hlúpa žena, ja som Karolína.
@sisska96 super, že si sa nám predstavila, teší ma Hlúpa žena, ja som Karolína.
@mikasa_ackerman trapkoš
@anonym_285 a ty si myslis ze v konecniku e coli a ine bakterie nemas?🤣 to som sa pobavila. Pes v restauracii alebo obchode ta svojimi bakteriami nijako neotravuje, ci uz si videla psa oblizovat taniere alebo tvare inym ludom?
Inak divne, ak nemam psa v zivote by som sa nezamyslala nad tym ake len ma bakterie, nikto ta so svojim psom neotravuje, to ty mas nejaky nenavistny problem
Vípet! Nesmrdí, neplzne, nešteká, furt spí
@anonym_285 no, napísať niekomu, kto má dvoch jorkov, že sú to najškaredšie psy je akoby som ti povedala- tie tvoje deti sú riadne škaredé a hlúpe. Celá ty. Ale nepoviem to, ani keby som si to myslela. Nepatrí sa to 😏 A teraz trocha k veci. To, o čom píšeš sa volá "povaha psa/temperament". A to je presne to, čo treba poznať, naštudovať si. Jork je veľmi citlivý psík. Reaguje na to čo sa v rodine deje. A áno, jeden z najšťastnejších momentov je, keď sa všetci konečne usadia a on si k nim môže ľahnúť a driemať. Druhý moment je, keď idú všetci spolu von, a ideálne do prírody, kde nebude narážať na veľa rušivých podnetov- ľudia, psy... Zatečené očká sú často prejavom alergickej reakcie, nesprávnej stravy. Bežný sekrét treba ošetrovať- harmančekom, repíkom, alebo borovou vodou. Volá sa to starostlivosť o psa 😏 Ak chceš len hračku na baterky, ktorá nesmrdí, neprdí, nekaká, neciká, a je samozrejme krásna, odporúčam smer Dráčik, AllToys a pod. Bude to lepšie pre teba aj toho psa. A s tými nervami tiež niečo rob.
Necitala som diskusiu ale zalezi kolko priestoru na vencenie mate ja som zila v 3 bytoch na okraji mesta v kazdom (dokonca aj v BA) som mala minimalne jednu luku mimo bytoviek najdalej to bolo 8-10min od bytu alebo les kde sa mohol pes vybehat takze v takom pripade je vhodny skoro kazdy. Pokial byvate v zastavanom sidlisku tak tam by som zobrala asi len nejake male plemeno maltezak, yorkshire, bison... Mne do bytu sa najviac paci velky pudel pre mna je to ideal z viacerych dovodov 1.neplzne a je teda vhodny aj pre alergikov 2.nema typicku "psiu" vonu tym, ze ma "inu" srst 3.nemam rada malicke plemena a vacsina takych vacsich uz je plznucich a to pre mna do bytu je "no-go" jeden pes mi s podssdou stacil na cely zivot. Mozne nevyhody 1.potrebuje pohyb (co ako som uvidela v mojom pripade je realne) 2.vydavky na strihanie srsti v lete kazdych 8tyzdnov v zime 10-12 (toto by ti pri "plznucom" plemene odpadlo)
@anonym_285 pre mňa sú zasa psy oveľa milšie ako deti, väčšina detí mi príde meh. Ale nebudem to tým rodičom špliechať do xichtu, pretože mám predsa nejaké vychovanie, ktoré očividne vy nemáte.
@anonym_285 prečo sa to nepatrí sa spýtaj tých čo ťa vychovávali. Kapitola takt resp. prostorekosť a grobianstvo. 😏
Mame yorksira neplzne, nenici veci, necika ani nijake h.. ...a nemame po byte je to izbovy psik stacia mu prechadzky v ramci vencenia. A nesmrdi ani psik ani byt!!!!!! jak tu niektore pisu. Je to laska , milacik a ta radost ked prides domov to ti nikto neda. Uprimna cista laska, verny priatel v jednej psej dusicke. Nedala by som ho za nic na svete.
@sisska96 takto sa kludný a spokojný človek nevyjadruje, ľutujem veľmi tvojho psa
@mikasa_ackerman kto sa ťa pýtal?
@anonym_autor najlepšie plemeno je také, ktoré ti sadne - najmä povahovo, ale aj veľkosťou, srsťou, páči sa ti.. a také, ktorému vieš naplniť jeho potreby... to, či máš byt alebo dom nie je absolútne podstatné 🙂
S výberom ale aj celkovo (kedže si pýtaš aj tipy, rady) sa obráť na kompetentnejších ľudí - kynológovia, tréneri, chovatelia (kľudne zbehni na výstavu a pýtaj sa chovateľov všetko čo ťa zaujíma). MK nie je to správne miesto, kde by si dostala relevantnú radu (česť výnimkám).
@mikasa_ackerman kto sa ťa pýtal?
@sisska96 neviem si podľa tvojho vyjadrovania vybrať, či máš 16 rokov alebo 16 IQ😃

@anonym_autor Plysoveho