Neprimeraná reakcia pri utratení psa?
Dala som utratiť svojho psa, bol už starý a nebolo inej cesty. Pri rodinnej návšteve sa ma spýtali na psa, tak som povedala čo sa stalo a použila som tam aj slovo *zomrieť* Jeden rodinný príslušník sa toho chytil a začal mi naštvano dávať prednášku o tom ako zviera nezomrie, ale zviera zdochne. Nie som z tých čo by mali psa za dieťa, jedli z jedného taniera a podobné nezmysly, ale dotklo sa ma to. Aj keď viem, že jazykovedne mal pravdu, prišlo mi to maximálne necitlivé. Čo si o tom myslíte?
@kikuska_wedge suhlasim, mne sa to za zivot vzdy len potvrdilo, cize takto uz bez hanby hned selektujem ludi a vychadza to super. Zivot je prilis kratky na to, aby sa kazdemu davala sanca 🙂
@colsami toto inak nezavidim, veterina je neskutocne tazke povolanie. To zvacsa nejde robit clovek, ktory nemiluje zvierata a hoci im potom pomaha, vzdy sa stretava aj s tym opakom, zvieratami v hroznych zanedbanych stavoch… ja by som to robit nedokazala, moj obrovsky obdiv patri kazdemu, kto sa na to da.
Nie nemal pravdu. A pravom sa ta to dotklo. Pes je najlepsi priatel cloveka, ako i x inych zvierat vie dat lasku a pochopenie. Tvoj pes zomrel a ze mas v rodine takeho hlupeho cloveka, ze posudzuje slova a ide sa natahovat, lebo ocividne sa mu nieco v zivote stalo a nespravilo mu to zviera to neries, odbiho a viac sa s nim nebav. Stoj si za svojim nazorom. Dotklo sa ta to spravne. Horsie by bolo, ak by si i ty bola ako z kamena.
Jasne, ze pre teba umrel, slovo "zdochol" sa ani neda vyslovit pri tvorovi, ktoreho clovek velmi lubi. Je blbec ten, kto do takehoto niecoho rype, je to nieco neskutocne necitlive.
@neviditelnypes to je naj atsia traposina ktoru som
anozaj pocula ,ludom uz tak hrabe ze este psom skladaju piesne a veria ze pojdu spolu do neba🤮Na smiech
@colsami Inak u nas na veterine nemaju ani gumenne rukavice,ja sa vzdy zhrozim ze ti pracovnici tam pri vhytani psov a maciek a kadecoho nevezmu si rukavice,uz len ore vlasntnu potrebu .Vzdy si na to pomyslim ked tam idem ze preco nepouzivaju rukavice.
Aj ja som raz dostala takúto prednášku, len jemnejšiu. Snažila som sa nebrať to osobne a nereagovala som, a bavili sme sa o inom. Keďže ma prekvapilo, že aj takéto názory majú ľudia, už som pripravená v prípade ďalšej prednášky aj naďalej rozprávať o úmrtí.
@ktochytavzite toto som ani nedočítala také je to primitívne
@ktochytavzite myslis pri agresivnych zvieratach ci zvieratach vyslovene s infektom atd?
Lebo bezne sa rukavice nepouzivaju preto, pretoze pri vysetreni nemas ziaden cit. To sa tyka vysetrenia hocico. A uz ani nehovorim o takych ukonoch ako odbery krvi a pod. Takze rukavice si bezne nedavame, ale vtedy, ked uzname za vhodne, to uz je na posudeni vet. Suhlasim ze sa treba chranit.
@simca789 bola si v situácii že bolo so psom zle ? Ale sú to len silné slová? Ja som psa musela dať utratiť bol chorí a ostal agresívny. Mala som malé dieťa a čakali sme druhé. Tak to bolo jasné. Deti sú dôležitejšie než pes.
Áno,je to veľmi necitlivé.Bol to člen rodiny.Urcite to nebolo jednoduché rozhodnutie.My sme v marci sa rozlúčili s kocurikom,mal 13 rokov.Nahle ochorel, nechcel papať.Zistili mu v brušku vodu, ktorá mu tlačila na vnútorné orgány
Veterinári robili čo mohli, ale nakoniec sme ho museli dať uspať
Pochovali sme ho na záhrade, ale veľmi chýba.Tbpj žiaľ pochopí len človek, ktorý si tým prešiel.
@ktochytavzite pre teba je to možno otrava, pre toho psa neskutočná láska voči tebe. Ja mám dvoch psov a kde sa pohnem sú mi v pätách , obzvlášť ak som doma sama. Vyjdem zo záchoda , sedia a čakajú ma, pohnem sa z jednej miestnosti do druhej mašírujú za mnou , sadím vonku , štepím stromy ležia kúsok odo mňa . Áno uznávam , občas je to na nervy a pripadám si ako vlastnou SBS , ale pes je svorkové zviera, inak to asi nevie.
@ktochytavzite pane bože ty si taká bezcitna až to pekne není, ten pes má len teba pre neho si stred vesmíru a on pre teba otrava? Ľudia ako ty by nemali mať psov
Dalsi troll, to je vsetko, netreba im proste davat plankton.
@colsami myslim vseobecne je to nehygienicke,aj pri ockovani,chytas psa,je spinavy,oblizany najskor si loze genitalie potom srt,celkovo je to ako ked si v nemocnici pri vysetreniach nedas rukavice.Ja som bola zhrozena normalne ze ani ti veterinari a ani sestry ori beznych osetreniach nepouzivaju rukavice.
@subartic No mne to lezie na nervy a aj detom lebo je bezohladny,vtieravy a ked sa mu nevenujeme lebo ved je oes a vyzaduje si to tak vie byt oyravnejsi stekanim.Ja to neznasam,neznasam ked chcem mat klud a on beha hruzie mi ruky ,steka lebo sa chce hrat.Mo smola su aj ine veci ako ptreby psa.Preto povazujem osa nie za najlepsieho priatela cloveka ale najotravnejsieho,to iz tie macky su naozaj lepsie a to aom vzdy mala radsej psov ako macky.
@natall113 Ale prosim Ta,to co ma ten oes u nas u teba asi nema.
@ktochytavzite tak to veľmi pochybujem 😃 som kynológ, moji psy majú kvalitnú stravu, dostatočný vybeh a zamestnanie mysle, kvalitný výcvik doplnky výživy, spoločnosť a sú braní ako členovia rodiny a nie ako nejaká otrava. Keď tebe vadí že pes sa chce hrať tak neviem načo ho máš, milujem takýchto ľudí a čo si čakala že bude ticho sedieť?
aj toto čo tu píšete ma presvedčilo o tom, že ľudí s takýmto uvažovaním v živote nepotrebujem. ďakujem
@natall113 ja mam psa na strazenie dvora,na to na co bol domestifikovany.Ak chces mat ty psy namiesto deti to je tvoja vec,ja nechaoem preco mas potrebu rypat do ludi,ktori maju psa ako zviera,nie plysaka ci maznaka.To ze ma otravuje a povazujem psy za naozaj otravne stvorenia neznamena ze je tyrany ale bo sa onho nestarame!Naopak ma viacej pohybu a volnosti ako vsetky tvoje psy dokopy.To ze sa odmietam zo psom nahanat na zahrade ako drbnuta alebo sa s nim hrat ako on chce neznamena ze psa tyram.Pre mna pes nikdy nebude na urovni cloveka ani clen domacnosti ale to neznamena ze je tyrany alebo zanesbavany.To si uz konecne vyhodte z hlavy, uz mam pocit ze tu vznika dalsia sekta psickarov.
@ktochytavzite keby si sa k nemu správala ako ku psovi a nie ako k inventaru na dvore tak by ta neotravoval. H...o vieš o psoch.
@zojazoja hahaha zda sa ze ty vies vsetko😉
@ktochytavzite Skúsim to napísať tak aby to pochopil aj človek ako ty aj keď silno pochybujem že si vezmeš tieto slová k srdcu keďže ľudia ako ty musia mať vždy pravdu, pes bol síce domestifikovany aj na stráženie (okrem iného) ale stále je to SPOLOČENSKÉ zviera, vieš čo toto slovo znamená? Ja nemám psa namiesto deti mám aj dieťa aj psov, ani ich nemám ako plysakov ale zato sa k nim nesprávam ako k otrave. Ty vieš koľko majú moje psy pohybu? No 100 krát viac ako tvoj, moji majú denne 10-15km prechádzku a celý deň výbeh...tebe ten pes slúži stráži a ty niesi schopná spraviť niečo pre neho? Zahrať sa chvíľu na dvore? Je to egoisticke, nehovorím že je týraný ale určite nemá naplnené všetky potreby a už len to že ťa otravuje to že sa chce hrať hovorí za všetko.
Načo si kupuješ zviera spoločenské keď ťa otravuje jeho spoločnosť? Ja mám skóre pocit že tu vzniká sekta ľudí, ktorí majú názory spred 40 rokov, nevedia sa posunúť vpred a dristaju do vetra totálne nezmysli
uhynul.... tvoj pribuzny je extra necitlivy, neempaticky a v najblizsej moznej chvili by som mu to splechla do tvare.
tiez som stala pred takymto rozhodnutim a bolo to velmi bolestive.
vobec by som to neriesila, su ludia co nemaju ziadnu empatiu, tvoj rodinny prislusnik ju nema. Pes, ktoreho ma clovek roky, je v podsate rodina. Citala som, ze to puto medzi rodinou a tym psikom je naozaj silne a ludia proste truchlia. Na niekoho, koho clovek mal roky pri sebe, nepovies,ze zdochol. U na sa pouziva, opustil nas.. take neutralne. Nevidim dovod objasnovat komukolvek ako, kedy, preco.. casto je to naozaj podla mna najhumannejsie nechat psika utratit ako trapit, a je to podla mna velmi bolestive toto rozhodnutie urobit. Tiez sme tym presli, aj po tazkej operacii psa, proste nedalo sa inak a bolo by to len trapenie pre neho aj s prihliadnutim na vek a komplikacie

@ninka297 a pisem ze je to vec zvierata? Jasne ze je to nedbalost a egoizmus ludi, zviera je v tomto celom len chúďa ktore doplaca na niekedy otrasnu ludsku starostlivost.