Nechcem psa

iwka1992
19. okt 2016

Dobry vecer maminky. Mam priatela ktory je rozvedeny. Byvam snim v jeho dome. Ide o to ze on mal a aj ma psa jorksira....len ja ho nechcem lebo mi vadi ze je v nutri za ten rok co som tu som ai vobec ale vobec na neho nezvykla. Skusala som ho ze nech ho da do utulku a povedal mi ze v ziadno. Pripade. Ja som mu zas povedala ze nebudem sa o neho starat mam 2 rocne dieta o ktore sa hcem starat a o psa sa nechcem starat nemam k nemu vztah....mamicky neodcudzujte ma si fakt neviem najst k nemu cestu od malicka sme psa vobec nemali a teraz sa mam o neho starat ? Dufam ze sa tu najde niekto kto ma pochopi. Dakujem.

janinah
19. okt 2016

Nech sa o neho stará priateľ,ty ho len ticho toleruj,ale nie všade,napr. nie v obývačke či detskej izbe.A dúfam,že vám nelezie aj do postele....

ukulela
19. okt 2016

jeho dom, jeho pes ... pepac, ale akby dal psa do utulku kvoli zene, bol by teda "charakter". rovnako toto ziadat od partnera, ... sorry,hlava mi to neberie. chlap ma yorka, zrejme ako maznaka - a ty na neho vybalis, nech hoodprace do utulku.
dieta je vase spolocne? ak ma 2 roky a ty byvasupriatela rok, tak asi nie.
ty od neho chces, aby sa postaral o tvoje dieta, ak bude treba, ked sa ty nie ze nevies,ale nechces postarat o psa? hmmmmm

iwka1992
autor
19. okt 2016

Nema ho ako maznaka len ma ho od kedy postavil dom pred 8 rokmi. Byval tu so zenou....ona sa starala o neho cely cas....a teraz ked jej povedal ze nech si ho zoberie povedala ze ho nechce.. A dieta mame spolocne rok sme byvali v byte potom rok u jeho mami a teraz rok v dome.

janinah
19. okt 2016

@ukulela ty staviaš do jednej polohy dieťa a psa??????? tiež neradím útulok,skôr kompromis,ale tvoj príspevok ma dosť šokoval

iwka1992
autor
19. okt 2016

A nelezie nam do postele to by som ani ja ani on nedovolili! Na tom sme sa hned na zaciatku zhodli. Ze do postele v ziadnom pripade.

iwka1992
autor
19. okt 2016

@janinah a preco nie utulok ?

janinah
19. okt 2016

@iwka1992 útulok vtedy /alebo darovať niekomu/,keď na to príde aj priateľ,a na to príde vtedy,ak sa o psabude musieť starať sám a nebude mať nato čas,nervy,energiu...nie si ničia slúžka,stačí,že varíš,perieš a staráš sa o domácnosť,nedala by som si nanútiť prácu,ktorú neznášam a pritom nie je nutná

lintu
19. okt 2016

to, že nemáš vzťah ku psom sa dá pochopiť... niekedy naozaj záleží aj na tom, v akom prostredí človek vyrastal.... ale tvoje požiadavky na priateľa ohľadom psa sú trochu prehnané... najmä, ak on k nemu ten vzťah má... pes tu bol ďaleko pred tebou, kvázi si teda vedela do čoho ideš... bolo by fajn pouvažovať nad nejakým kompromisom namiesto tých radikálnych riešení... občas v takýchto prípadoch pomáha napr. tolerancia - ok, tolerujem, že máš nejaké zviera, vo výnimočných prípadoch sa ti oň postarám, ale inak zvyšná starostlivosť ostáva na tebe...

sissy27
19. okt 2016

@iwka1992 neviem si predstaviť, že by niekto po mne chcel, aby som "odpratala" domáce zviera, ktoré tam bolo skôr ako dotyčný...ale viem si predstaviť, kto by v takom prípade zostal... Keď si ho spoznala, tak ten pes tam už bol - takže si sa mala už vtedy poohliadnuť po niekom inom...
Ale zas na druhej strane by som od nikoho nežiadala, aby sa staral o moje zvieratá... A už vôbec nie od niekoho, kto ich nemá rád...

sissy27
19. okt 2016

@iwka1992 a čisto zo zvedavosti by ma zaujímalo, koľko starostlivosti vyžaduje 8ročný pes, malé spoločenské plemeno... Hygienické návyky zvládnuté, miska s vodou, raz za deň krmivo, vybehať sa môže na záhrade, vzhľadom k veku a rase väčšinu dňa prespí... Hm?

lalia87
19. okt 2016

Ziadat od neho aby dal prec psa,no ako tu bolo napisane,ten pes tu bol davno pred tebou a ma k nemu vytvoreny vztah. Ja mam tiez psa a priatelovi som povedala,ze keby mi ma dat niekto milion tak by som ju nikam nedala,bola tu davno pred nim a tolko ludi nam do zivota prislo a odislo a ona je tu vzdy. Nastastie on si ju nenormalne oblubil tiez. A york? Maly pes? Co by si robila keby mal stafforda,bernardina atd? Nech sa o neho stara on. A aka starostlivost? Dat mu rano zrat a cistu vodu,pustit na dvor? Nepoviem keby ste v byte ze musis s nim ist niekolkokrat za den vencit.

abbey1
19. okt 2016

Jasne, psa do útulku, starých rodičov do starobinca. Nemali by sme my ľudia trošku prevziať zodpovednosť za seba a svoje rozhodnutia? Psa hodíte na starosť dobrovoľníkom do útulku, ktorí žobronia o každý cent, aby sa starali o vyhodené, nechcené zvieratá. Keď si raz zaobstarám zviera, preberám za neho zodpovednosť. Chápem, že pes vyžaduje nejakú pozornosť a starostlivosť,ale zasa nie tak dramatickú,a by sa nedala zvládnuť popri 2 ročnom dieťatku. Aj ono by si malo budovať vzťah k zvieratám.
Ak je situácia naozaj neúnosná, treba skúsiť psíka darovať do dobrých rúk. Ale keďže ho už má 8 rokov, bol by to riadny šok i pre to zviera.
Doporučujem si niekedy s dieťatko zájsť do útulku, aby ste videli, aký život by tam psíka čakal. ☹

ukulela
19. okt 2016

@janinah nie, nestaviam to na jednu uroven, to urcite nie.
autorka viac vysvetlila neskor. neviem,ci jej vadi viac samotny pes, alebo to, ze cho priatel mal s ex.
a pes nie je vec, tiez ma vazby. hodit ho do utulku, lebo sa novej panicke nepaci ... toto opat bude pre tena scestne prirovnanie, ale rodinnych prislusnikov sa tiez nezbavujeme kvoli novym partnerom. chlap ho do utulku nechce, tak asi citi za toho tvora zodpovednost, ked si ho uz zaobstaral.
mam aj psa a aj dieta. 2r. mozempovedat, ze pritomnost zvierata je plus v jeho zivote.

iwka1992
autor
19. okt 2016

Hm..... ano granule mu dam. Ked sa pyta von ho pustim aj dnu ale spinavy vonku sa po trave súla...a potom dovnutra .... priatel ho neumyje ani labky... nic.... pretoze je od rana do vecera v praci. a ja to mam robit ? Nechcem....cez noc sa aj 5 krat pyta vonja mam tvrdy spanok a uz keby aj ja sa z postele nepostavim kvoli tomu nemu. niesom jeho ,,sluha'' ..... hladam nejake riesenie co s nim. A ked priatel tvrdo spi a jo nepocuje tak rano si pekne krasne najdeme mlacky utriem to a fungujeme dalej.....

stardust
19. okt 2016

chudak pes...

n0mi
19. okt 2016

Keby mi toto niekto povie,tak poslem dotycneho niekam a k tvojmu problemu. Ked ti pes vadi, nech sa stara priatel. Ci kto sa staral o psa ked si tam este nebola?

lalia87
19. okt 2016

@iwka1992 a ty si dopredu nevedela ze ma psa? Este predtym ked si si s nim dieta urobila? Ten pes je jeho sucast,patri k tvojmu drahemu a tak si to aj mala brat. Ci do domu sa nasackovat to hej,jak velka panicka ale budem si klast podmienky. Mate sa spolocne dohodnut na kompromise a nie ty mu ides kazat ako ho ma dat do utulku. Nozik sa mi otvara. Ja byt on a nemat s tebou dieta,tak letis ty a nie ten pes.

iwka1992
autor
19. okt 2016

@n0mi jeho byvala. A ona sa vyjadrila ze ho nechce.

iwka1992
autor
19. okt 2016

@lalia87 😁😁😁😁😁😁😁 ste ma pobavili a ked sa o neho on nestara tak co teraz ? Ja sa mam starat o jeho psa ? Co mi tu nikto nerozumie ?

ukulela
19. okt 2016

@iwka1992 je kastrovany? nepyta sa von, lebo sa okolo haraju nejake feny?mojmu staci ist na vybehanie 3 krat denne, v noci sa nepyta, je nauceny. vsetko sa da vyriesit menej radikalne,ako utulok. psovi sa da stanovit rezim. a umyt laby ozaj nie je problem, pre kristove rany. ale ty neches. videla si niekedy tie preplnene koterce? velke psie oci,co cakaju, kedy sa im niekto povenuje. ale ty si to nevies predstavit, rozumiem.
ked ho uz tak neznasas, nemoze si ho vziat svokra?

iwka1992
autor
19. okt 2016

@ukulela neni kastrovany. Vidis a svokry by som sa mohla opytat. Ale nejak nejavi zaujem o neho ked je u nas.

lalia87
19. okt 2016

@iwka1992 a neverim ze sa pes pyta 5x za noc von,to sa ani hadam stena tolko nepyta,tak neklam,si len proste leniva,lebo k tomu psovi nemas vztah tak ti je ukradnuty. A mas tvrdy spanok? Takze aj dieta ked ti place,nevstavas,lebo tvrdo spis? Len same bla bla bla,proste k nemu nemas vztah a snazis sa vsetko hodit len na psa. Tiezby ma zaujimalo ake zadzubane tie "dvojcentimetrove" labky moze mat tak maly pes. A kde byvate? Vam 365 dni v roku prsi tak je cely zabahneny?

ukulela
19. okt 2016

@iwka1992 dajte ho kastrovat. nebude behat za fenami.

iwka1992
autor
19. okt 2016

Ach jaj. Vsetci na mna utocite. Bodaj by nie ved pes je posvätné zviera. 😀 to mi povedal priatel ze ho 5x za noc zobudil mna vobec...a dieta ked mi place to pocujem hned lebo je s nami v spalni. Dobru noc ! Dakujem za rady a ,,mudre'' nazory !

ukulela
19. okt 2016

nauceny pes normalne vydrzi 8 hodin doma a nenacura.
ja nechapem - ste s chlapom 3 roky, byvali ste rok v byte, potom u svokry - kde bol pes? stale sex v dome? to bol chlap este zenaty, ci co? preco ste neboli v dome (so psom) od zaciatku? alebo sa nevedeli dohodnut, kto koho vyplati,ci co? a ex byvala v "jeho" dome. viem, ze to nie je predmetom diskusie, ale dotvara to celkom nazor ... ozaj si myslim, ze tebe vadi najma to, ze je to aj pes jeho ex. riesis len to, ako sa ho zbavit, kam ho odlifrovat. a pri tom by stacilo ho zrezimovat a daco malo naucit,popripade smyknut a bolo by po probleme.

lalia87
19. okt 2016

@ukulela a hlavne vsetko pise ako by to bolo pravidlo kazdy den,kazdu noc- spinave laby,5x za noc budenie. Ked uz maju taky problem v noci vstat a urcite to nie je kazdu noc 5x,tak nech si kupia tie podlozky a kdesi na odlahlej casti domu mu to daju,ked uz teda vraj mlaky nachadzaju.

winchestergirl
19. okt 2016

@iwka1992 my máme doma čivavu. Ale nehnevaj sa, čo píšeš sú čisté bludy. 5x za noc??? mám svojho 6 a pol roka a nikdy také čosi nechcel po nikom. Nepoviem, že raz za čas, keď ho bolí bruško, alebo mu niečo je, že nezašteká alebo sa nevypýta,, ale vieš on v noci normálne spí a vydrží aj do 7-8 podľa toho kto ako vstane, tak s ním ide. Tak isto vydrží aj cez deň niekoľko hodín keď nie je nikto doma. Takže láskavo netrep. To, že má špinavé packy, to je už iná vec. To naozaj treba poriešiť.

Chudák pes. Máš pravdu, nájdite mu nejaký slušný milujúci domov, kde prežije ešte pekný život. Lebo u vás taký mať nebude. On cíti, že ho nemáš rada.

Ale ten útulok ma vytočil, nehnevaj sa, ale si normálna? To ti vadí len teraz odrazu? si nevedela predtým, že existuje?

Nevyčítam, že nemáš vzťah k zvieratám. Ale aspoň sa ich snaž trocha rešpektovať. A hlavne, ak ten pes je tam oveľa dlhšie doma než ty.

oslo1
20. okt 2016

Este za mlada som mala kokerspaniela. Moj byvaly ho neznasal, az sa to vyhrotilo do jeho agresie voci mojmu hafkacovi. Hadaj, kto letel.
Tu nejdd o to povysovat zviera do ludskej podoby. Tu ide o to, ze ked si zaobstaravam psika, tak beriem na seba zavazok na najblizsich 15 rokov. K hafanovi mam urcite vazby, je to clen svorky a rodiny. Pes tam bol pred tebou, za tie roky si si k nemu mohla vybudovat aspon nejaky vlazny vztah. U mna by si letela ty. Tu treba hladat kompromisy. Nie hned vyhadzovat do utulku. Bola si sa vobec niekedy v takom utulku pozriet, ako to tam vyzera?
Sa nedivim, ze z dnesnej generacie deti vyrastaju narcisticki do seba zahladeni emocionalni trpaci ked ich vychovavaju ludia podobni tebe.
Dospely pes zaberie minimalnu starostlivost, 3 x denne von, raz denne miska s jedlom a vodou. Ten pes citi, ze ho neznasaz, tak sa ti ani nebude vnucovat svojou pozornostou.

sardinka336
20. okt 2016

@iwka1992 ja ta chapem ....koli psovi by som 5 x nevstavala ani ,,bohovi,,. ja by som ani 2x nevstala, v noci chcem spat a nie čokla riešiť. No čo som blázon uz naačisto? Nech si vstava priatel. Psovi daj raz denne najest - piatok moze mat post, misku s vodou a šup vonku nech beha. A to umytie labiek tiez zase nemoze byt take hrozne ved je to maly psik, nie nejake hebedo.
HUmanistky sa do teba pustili 😀 holt nie kazdy je stavany na psa a ty si ho ,,vyzenila,,. 😀 utulok je odveci, ked som ja bola decko pred milion rokmi 😀 vieš ako sa to robilo? Psa nalozili do kufra auta a vypustili kdesi v ,,rici,, a išli autom preč. Proste sprav len to najnutnejšie a inak ho nerieš. Osobne by som nikoho o hlade nenechala ale ja nie som typ na venčenie 3x denne takze u mna by to bolo smer dvor, zahrada a neriešila by som .

miku1
20. okt 2016

@iwka1992 Bývate v dome, takže ti stačí otvoriť dvere a pes sa vonku vyvenčí aj sám. Misku s vodou a jedlom mu hádam vieš raz denne položiť na zem. Problém je utrieť labky? Vážne? Máte jorkshira nie bernardína, vlčiaka alebo čo ja viem čo.....Ja už fakt nechápem, aké problémy tu poniektoré majú....