Nevhodná alebo nepopulárna téma medzi psíčkarmi?
To ako sa správa pes zavisi najma od toho ake to je plemeno a gény, aki boli rodicia atd., nie len od vychovy/vycviku.
- polovneho psa budu zaujimat pachy zvery, bude hladat a nahanat zver
- border kolia bude pásť
- bull plemená komunikuju s inymi psami tvrdsie, pripadne naozaj su ostrejsie/mozu napadnut aj ked k tomu nie su vedene
- malinu naozaj nechces len preto ako vyzerá lebo sa zblaznis
- civava bude ustekana lebo v minulosti boli vyuzivane na to aby ohlasovali navstevy stekotom
A tak dalej 🙂 samozrejme su aj vynimky ale gro sedí a nikto ma nepresvedci o opaku 🙂 spravnym vycvikom len vies korigovat dané pudy.. nie eliminovat ci zmenit psa.
@babulkomale Čomu nerozumieš?
@andrejkap123 Na toto mám podobný názor
A tak isto s cim sa stretavam poslednu dobu. Je jedno velmi modne plemeno polovneho psa momentalne alebo uz dlhsiu dobu a vsimla som si že vela psov prejde do chovu s tym že su vyslovene agresivni a bitkari. V poriadku sa pise ze pes nema prejavovat znamky agresivity ani voci ludom ani psom a totalne to je ignorované. Tym chcem povedat ze aj potomkovia maju predispoziciu zdedit tuto povahu po rodicoch…
@janai1 Som myslela že podľa tej šípky sa to dá pochopiť tak ako že píšte dolu
@andrejkap123 preco neuvedies nazov?
@andrejkap123 mam x maliny a sme vcelku ok 🙂 .-)
Pes má byť na vodítku vždy a všade.
Máme dvoch psov, obaja vycvičení dala by som za nich ruku do ohňa ale človek nikdy nevie. Naša fenka sa V LESE zľakla nejakého motocrosistu. Keby nebola na vodítku už ju nemáme.
Chytanie cudzích psov je jedno veľké nie. Neviem kde sme pobrali to, že každý pes na ulici sa môže hladkať. Jednak môže niekto psa cvičiť a neželá si to a za druhé človek nevie akú má pes starostlivosť, kedy bol kúpaný atď atď. Obzvlášť to nechápem pri mamičkách malých detí, ktoré nerozumejú keď povieme, že si neželáme aby nám ich ratolesti hladkali psov.
@aweramina ale urcite sa svojej maline extremne venujes a aka je stara? 🙂
@ms_green S nechytanim psov suhlasim. Minule sme sedeli na káve na terase. Cvicim svojho psa ze na terase sa sedí v klude a čaká sa. A ZO ZADU pride k nej nejake 3 rocne dieta (za ktorym idu rodicia) a zacalo ju hladkat po chrbte!!! To akoze co je??? Ti rodicia sa fakt neboja co moze cudzi pes urobit ich dietatu? 🙈 nastastie mam super psa ktory je mierumilovny ALE velmi ju to rozjaší takze sa zacala velmi tesit. Neznasam to 🙈
@andrejkap123 Nám sa stalo niečo podobné a ešte keď slušne upozorníme tak gulaju očami
@ms_green nám sa to stáva vo vlaku. Máme NO, nie moc priateľského k cudzím, nosí náhubok a postroj s nápismi Nechytať a nehľadkať. No vždy sa nejde či už dieťa alebo dospelý čo sa ho bez súhlasu dotkne a môj pes ide vyskočiť z kože. Cele zle
A predpokladám, že ešte ty si zlá, že to ako sa správa tvoj pes. Nechápem toto fakt. Bežné hladkáme cudzích ľudí a očakávame, že s tým budú ok?
@andrejkap123 ano venujem sa jej ako vsetkym psom predtym a ako potrebuje, ma 9 rockov
ked sa riadim googlom ergo" Nepopulárny názor v populárnej kultúre je názor alebo tvrdenie, s ktorým väčšina ľudí pravdepodobne nesúhlasí a ktoré sa pravdepodobne ukáže ako kontroverzné. Nejde len o to, že je nepopulárny v tom zmysle, že takýto názor má málo ľudí: dôležitou súčasťou je vyvolanie hádky alebo konverzácie. " tak za mna urcite LUDIA A ZVIERATA SU SI ROVNOCENNE A KAZDE MA SVOJE POSLANIE NA PLANETE, AKO JE ROVNAKO DOLEZITE PRE SVET.
@ms_green samozrejme, že stretla som sa aj s takým že ho máme dať utratiť kvôli tomu alebo že načo je taký pes. My sa pomaličky učíme odbúravať reaktivitu, no je to beh na dlhú trať.
@andrejkap123 prezradis ake plemeno polovneho psa si myslela ?

Prosím?