Pšíčkari pozor

6. apr 2023

Ahojte..chcela by som len rozšíriť menšiu osvetu ohľadom voľne pustených psov… sestra sa rozhodla zlepšiť život psíkovi z útulku.. mladá slečna má len 5 mesiacov, je to také hravé šteniatko, ktoré však 2x bojovalo o svoj život nakoľko bola vyhodená von v mrazoch keď bolo -9 stupňov (zápal pľúc+svrab 3 mesiace dozadu
) dali ju maximálne dokopy,ale….sestra išla s ňou týždeň dozadu von, bola len vonku pred domom a vybehol po nich Stafford…maličká má kusanec v krku a je šťastie že to prežila, bola to sekunda, bola poctivo na vôdzke a sestra má kusance tiež….majiteľka Stafforda si obhajovala situáciu že toto sa jej ešte nikdy nestalo ale ja len prosím, dávajte pozor na svojich psíkov, majte ich na vôdzke ak viete že v okolím sú inú ľudia/psíci a rešpektujte druhých ❤️

jamimo
6. apr 2023

opakovanie matka múdrosti.... škoda že niekomu nedocvakne za celý život 😏

syslik81
6. apr 2023

mou babu takto zakusol staff .. mala vytrhnuty sval na nohe od zadku -2 operacie a nastastie je ok .. tiez sa obhajoval majitel ze pes ok zije s mackami etc .. moja na voditku jeho nie ... ja osm to nechala tak mala som co robit behat po veterine davat ju dokopy .. neskor mi vravel jeden co tam byva ze ten zlaty staff napadol dalsieho psa a celeho ho dotrhal .. vtedy ho uz museli dat utratit .. zial stava sa to stale vravim ze psy za to nemozu-majitelia vychovavaju ..

mk1111111111
6. apr 2023

No, psickari su kategoria sama o sebe. Samozrejme cest vynimkam. Psika aj sestry mi je luto, dufam, ze sa skoro uzdravia a nebudu mat traumu.

jamimo
6. apr 2023

@mk1111111111 to máš v každej skupine ľudí... nie každý je uvedomelý majiteľ psa, pes je zodpovednosť, záväzok...

lilyianka
6. apr 2023

No žiaľ niektorým to nevysvetlis. Tiež máme 2 menších psov a jedného mi 2x napadla labradorka (nechápem prečo keďže sú to mierumilovní psi,ale Budiš) naša skončila na pohotovosti a majiteľ ma mal silno v riti. Aj po mnohých upozornenia ch nech si ju dava ja voditko proste nič. Stále s ňou chodu bez. Raz sa nám stalo,že šla zaútočiť na kočík kde bol vtedy náš malý syn. To som už chytila nervy a vynadala im. A oni si vykracovali ani ich nenapadlo pridať do kroku a brať psa. Primitivi.
Ďalšíkrát náš napadol SAO. Rýchlo sme utekali k švagrovi za bránu,lenže ten pes zacítil iného psa (švagor má labradora) a skoro ju zadusil. Majiteľka SAO,že to je iba šteniatko hralo sa. "Krásna hra".

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mk1111111111
6. apr 2023

@jamimo ja to viem. Ale "psickari" na stvu, sama som mala psa a po zazitku, ako je hore opisany, som uz ineho radsej nezaobstarala.

bloger
6. apr 2023

To ma mrzí. Takéto útoky sú dosť časté. Sestre skoré uzdravenie.

jamimo
6. apr 2023

@mk1111111111 úplne chápem, my sme mali psa vyše 16 rokov, milujem psov, a tiež si klepkám na čelo nad niektorými majiteľmi..

marsmykkok
6. apr 2023

Je to tak. moja predošlá fena mala zlú skúsenosť s fenou, kedy skoro umrela a nemala rada veľké feny. Ale zbytočne som prosila majiteľov, nech si ked pôjdú okolo dajú fenu svoju tiež na vôdzku, až ked začali ísť do seba to riešili. A zase teraz mám plne socializovaného psa a iritujú ma tie malé blbé psy, čo voľne behajú a skáču do neho ak je na vôdzke a čakám, kedy ho zaškrabnú zubami. Majitelia sa tvária, že nič nevidia. Ak raz sa rozhodne brániť, bude na vine samozrejme on, nie tie malé obludy.
Ja chodím na miesta kde je menej ľudí a psov a je na voľno, ale ak ide neznámy pes, okamžite beriem na vôdzku. Nechám ho pusteného iba pri psoch ktorých pozná a kde nemá s tým problém ani druhý majiteľ psa.

simca06022011
6. apr 2023

no to su tie "mierumilovne" plemena.. nic v zlom. INak stava sa, su to psy.. kazdy majitel by sa mal uvedomit. Ja mam maznaka, ktory zase skace na ludi lebo proste "kontaktny pes", ale nikdy ho nepustam na ulici, ani u nas kde chodci nie su casti, doslova ho pustim na luke, v lese... proste viem co psy dokazu, hlavne ak sa stretnu dva, jeden sa chce hrat, druhy nechce a hned je ohen na streche, zuby v kozuchu. Tiez som toho mo jho mala xkrat dohryzeneho "od milacika", "ktory to nikdy neurobil", a ved "len sa pohraju" a kolkokrat som utekala rychlo za branu pred takymito "pustenymi" maznacikmi (aj s mojim 25kg psom, ktory samozrejme bol ineho nazoru ako ja)... ani prepacte, ani mu ani bu a uz vobec nie, ci netreba prispiet na veterinara :DDD Po takomto zazitku sa ledva pozdravia... hviezdni majitelia "milych" psov...

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
6. apr 2023

@estrella5 iank toto by ma zaujimalo, pouziijem to na niekoho psa, nemozem mat z toho problem? :D napr rozbehne sa na nas susedov pes, bezne tu lieta po ulici a napada ked ma naladu okoloiducich, pouzijem na neho, nebodaj mu ublizim a co? :D zavola na mna policajtov ze som urobila nieco jeho milacikovi...

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamimo
6. apr 2023

@marsmykkok nezvládnutá čivava dokáže niekedy urobiť väčsie peklo ako vychovaný rotvajler. (sem tam som sa starala kamošom o psov, rotvajler, vlčiak, staford, poslúchali ma ako známu z videnia na slovo, boli proste riadne vychované) Taká jedna čivavka sa zahryzla "svokre" do prsníka, že musela bežať na pohotovosť a lekárka na sone nechápala! Zašívali a dodnes tam má škaredú jazvu. 🙄

lenkakravcova
6. apr 2023

@jamimo Čivavy neznášam. 😀 Zatiaľ tie, ktoré sme stretli na prechádzke, najviac brechali a skákali zo všetkých psov.. Naša borderka začne samozrejme brechat tiež. Jedna pani k nám minule šla bližšie ze nech sa skamaratia. Pritom ta jej čivava vrčala, chvost hore a verila zuby. Už som len ťahala našu preč, nech toho mini nasrateho psa, nezlikviduje.
Ešte si pamätám ako taká mini pidi psia nervozitka takmer odkusla nášmu domácemu psovi na dedine ňufák. 🙈 Od tých čivav skutočne človek/ani pes nevie čo čakať. 😀

jamimo
6. apr 2023

@lenkakravcova problém čiváv sú asi z môjho malého prieskumu majitelia, ktorí nezvládnu ich charakteristickú povahu a temperament. Kúpia si psa do kabelky, na sedačku, na fotku na IG, lebo ďaľších 300 báb ho má na instáči 😄 Môjmu chlapovi sa tiež páčia chrty, ale asi si ho nezaobstará na gauč, keď s ním treba behať denne 30 km...to by bol chudák pes.

marsmykkok
6. apr 2023

@jamimo To ano, plus je to nepríjemné striehnut na psa aj seba či sa nezakusne a ešte dávať pozor aj na nohy nech sa nepotkneš o toho psa. A potom zbadas debilneho majiteľa alebo majiteľku čo sa tvári že pes ani jej nie je a nerieši a máš tlak 300... Ale čo urobiť? Ublížiť psovi čo nemôže za to ako ho majitelia (ne)vychovali? Riešiť cez políciu alebo mesto zbytočné, všetci ťa vysmejú že ide o "hračkárskeho" psa a čo riešiš.

marsmykkok
6. apr 2023

@jamimo On je malý, malý štekajú/skáču-je to prirodzené, s malým nepôjde na výcvik to by bolo smiešne a tak ďalej. To sú hlášky, ktoré som si vypočula ak som sa ozvala. Nie nadarmo sa hovorí aký majiteľ taký pes. Ak to nemá v poriadku v hlave majiteľ nemôže mať ani ten malý pes.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jamimo
6. apr 2023

@marsmykkok súhlasím, pokiaľ u psa nieje patológia zo zlého prežitého, alebo psychická porucha je to len a len vizitka majiteľa... to však neznamená že môže hrýzť a trhať všade okolo. Ja som ináč aj za náhubky, napr: pes sa rozbehne, možno poškriabe, pri veľkom plemene môže váhou prevaliť drobného dospelého, dieťa určite, ale nepohryzie. Ja som raz tak čakala s mamou na sestru pred prácou, spoza rohu sa vyrútil rotvajler, papuľa dokorán, dobre nabrúsený. Ja sa psov nebojím ale toto bol fakt prúser. On okolo nás dokolečka dokola. Za ním bežala majiteľka, kričala, vytrieskala ho s vodítkom. Ja teda nezvyknem... ale naložila som jej čo sa do nej zmestilo. Keby tam namiesto mňa stála žena s buginou a dieťaťom to dieťa už nemá minimálne jednu končatinu. Keď už ten pes ušiel, budiš, stane sa, ak keby nemalo.. ale keby mal náhubok, no problem. A na záver, keď viem akého mám psa, tak mu ten náhubok dám, kúpim riadnu vôdzku (i keď tá váha a sila psa môže urvať aj majiteľovi rameno..) alebo idem s ním na výcvik. A možno keby fungovala poriadková polícia a riadne pokuty, aj by sa táto komunita prevychovala k lepšiemu... a nielen tá. A nebolo by to veru na škodu 🤔

jamimo
6. apr 2023

@estrella5 súhlasím, ale nie so záverom... s tými malými hryzadlami čivavy mojej svokre zašívali prsník, píšem vyššie..aj malé zuby dokážu urobiť galibu. Ale fakt, tí majitelia si to asi takto vysvetľujú.

estrella5
6. apr 2023

@jamimo to s tým nevadí,... čo som písala som myslela ironicky 🙂 (internet no - človek nepočuje intonáciu)... aj malý pes vie ublížiť (nie tak ako veľký, ale vie..)

simca06022011
6. apr 2023

Inak tie male psy su casto agresivne, lebo sa proste boja velkych psov. Nie je im co vycitat. Ja mam "socializovaneho" westika v rodine, a je to kludas dama, ktoru nejaky "krpec" nerozhadze, ani pes za branou.. ale v momente ako pride vacsi pes, alebo moj (viszla) zacne skakat okolo, tak nervy stres a stekot..
Nie su zvyknute = stres= aspon stekaju a hryzu... casto su doslova chranene pred velkym psom (co je jasne, civave aj viszla dokaze ublizit vazne, je to proste drobec), a prave preto sa nevedia spravat. Kabelkove panicky si nevychvoaju psov, mam v rodine slecnu co mala pitbulla a potom staforda ako milacika, a tie psy s nou zametali ako s handrou, nevycvicene, neposlusne, nebezpecne. Doslova. Lebo je to frajerina takeho psa mat. Tak radsej nech ostanu pri tych civavach... ano zuby maju male a ostre, ale mojho dohryzla nemecka doga, doslova s im pozametala ulicu, skoro mu hlavu odhryzla... a tam som fakt nevedela co robit... to krpate clovek zdrapi a je...

jamimo
6. apr 2023

@estrella5 áno chápem, docvaklo mi keď som dopísala 😄

marsmykkok
6. apr 2023

@estrella5 áno presne tak to berú majitelia malých psov a preto to tak vyzerá. Jasné, je s nimi manipulácia ľahšia, ak zaútočia zväčša to nemá také fatálne následky ako keď zaútočí napriklad pitbull. Ale keby urobili aspoň niečo a nemechali tých malých zurit na všetko naokolo. Buď socializujem a bude môcť chodiť voľno, ak je socializacia ťažká vodím na voditku alebo naučím dokonale privolanie a jednoducho sa psom a ľuďom budeme vyhýbať. Ale oni ani socializovať, ani dať na voditko, ani naučiť dokonale privolanie.

svetlonos
6. apr 2023

@simca06022011
keby to nebolo trestne, bolo by treba to pouzit na utocneho psa a hned aj na majitela! Rozum sice z toho nedostane ale mozno by pochpil, ze je zbytocne sposobovat druhym bolest, ktorej sa da zabranit.
Teda dat psa na voditko aby mu nepreplo a nedaj boh zautocil na dieta, ci dospelych alebo ineho psa.
Aj ked podla mna by ti psicjari mali robit psychotesty ako na zbran. Mozno by toho psa ani nedostali.

simca06022011
6. apr 2023

@svetlonos len veľa tých psickarov toho psa ani neudrží.. čiže tam ani voditka nepomôžu niekedy

svetlonos
7. apr 2023

@simca06022011
no ved o tom to je. Pravidelne precenuju svoje schopnosti starostivisti o zvierata.

elmivelmi
7. apr 2023

no veru,nedavno ,bolo to aj v novinach pri sarvatke dvoch psov (ockovanych) ked majitelka svojho psa chcela oddelit od druheho,ju ten jej uhryzol a majitelka dostala besnotu.Mna keby nejake psisko uhryzlo,by videlo.A majitelku by som poslala trestne oznamenie vo veci napadnutia.