icon

Neviditeľný plot pre psa

27. mar 2025

Ahojte máte skúsenosť s neviditeľným plotom pre psa? Potrebujeme zamedziť aby behal do záhrady a k prednému plotu, kde parkujeme.

Máte nejaké odporúčania na značky? Funguje to? Ďakujem

marsmykkok
27. mar 2025

Týranie psa, však dajte plot s bránkou do zadnej časti alebo treba posunúť bránu viac do dvora a parkovať pred bránou-urobiť tam parkovacie miesta. Dosť populárne riešenie teraz, lebo ľudia majú deti, psov, 2 autá a idú denne x krát a x krát otvárať a zatvárať bránu kvôli psovi alebo deťom alebo ochrane majetku aby neostal pozemok prístupný je otročina, elektrická brána máva poruchy tiež a tak si ľudia posunú bránu alebo z predzáhradky urobia parkovacie miesto a parkujú tam a bránu otvárajú iba malú...

lenkakravcova
27. mar 2025

Áno funguje to. Stačí to používať dva týždne a pes pochopí. Potom to dajte dole, už sa bude držať vytýčených hraníc. Pes nie je sprostý, keď ho to raz, dva razy kopne, pochopí a drží si odstup (takže blbé reči ako o týraní zvierat nerieš, pes sa týrať sám nebude, bude pekne držať odstup od hraníc, ktoré mu dáš).

katarinaba
27. mar 2025

Parada, ze tyranie 🤦‍♀️ zas niekto, kto nema ani paru o tom. To akoze je aj tyranie, ked si ohradim kone elektrickym oplotkom? Ved to nie je elektricke kreslo. Za prve, pre psov je tam najskor zvukovy signal, neskor vibracie a az nakoniec elektricky vyboj, ktory je u vela modeloch nastavitelny (podla velkosti a veku psa). A poviem asi tajomstvo - ale take vyboje - uz som statickou elektrinou dostala vacsiu supu (ale ano, su aj vyssie vyboje, a bezne sa pouzivaju pri vycviku pracovnych psov).
Zial s neviditelnym plotom nemam osobnu skusenost, len s vycvikovym elektrickym obojkom. A este mam ohradene vysunute zahony elektrickym oplotkom. Stacilo ze si kazdy pes vyskusal raz sa toho dotknut, viac mi zahony nevykopali. A ja sa bezne oprem, ked idem trhat burinu a zabudnem to vypnut 🤣🤣🤣 to cloveka nabudi 🤣🤣🤣
Ale tiez potrebujem vyriesit branu, tak ak pride niekto so skusenostou, potesim sa.

wolf_
27. mar 2025

Funguje, skúsenosť a odporúčanie nemám. Žijeme v byte, ale chodíme na návštevy, kde pes zostáva na dvore. Naučila som ju ako keby neviditeľnú bariéru (bez plotu, obojku a celkovo nejakých výbojov a pod) a je to = nechodí kam nemá.. čiže aj toto je riešenie.

autor
27. mar 2025

@marsmykkok pred záhradu sa nám nedá spraviť bránka 🙂 máme nový dom a na pozemku je všetko už robené. Pred domom máme normálne plot s bránou a parkujeme na našom pozemku. Bránu malé elektrickú.. a nikto tu nieje žiadny otrok

lenkakravcova
27. mar 2025

A ešte jedna vec z praktického hľadiska: nedávajte to psovi na krk príliš pritiahnuté.
Sú psy, ktoré by mali v hlave dosť rozumu aby to netrvalo zo seba kadejakými spôsobom, ale sú aj psy, ktorým nedochádza že keď sa to budú snažiť dať dole tým, že sa strčia medzi napr plot alebo niečo úzke, tak sa tam zaseknu, ťahajú sa celou silou preč zaseknutý o zeliezko, a môžu si spôsobiť aj poranenie (jeden z našich psov to pochopil takmer hneď a držal si hranice, druhý nechápavy sa zasekol medzi plotom, keď si myslel že tomu takým sposobom utečie - až potom mu došlo že čo spáchal, keď sa poranil../. Čiže nech to je voľne na krku, nech je tam vôľa a kontrolujte ten obojok denne, aby skutočne si s tým pes /ak nemá dosť rozumu/ sám neublížil. Ak by ste videli, že pes nechápe (môže existovať aj pes čo to nepochopí, a je to proste súťaž hlavička 🤣) tak sa na to vykašlite. Ale myslím si, že väčšina psov to pochopil a je to skutočne účinné, keď sa s tým pracuje rozumne a bezpečne.

My sme mali Dog fence. So zeleným drôtom.
A ešte jedna poznámka vlastne: kontrolujte poriadne batériu. Keď sa vybije, a pes na to príde (ak má dosť rozumu), tak môže prehrýzť káble aby to dobuducna nefungovalo. Jeden pán, ktorý má večného utekaca nám spomínal ako jeho pes má určite zakázané miesto v záhrade kam nesmie. Vtedy mu dávajú obojok keď je na celej záhrade, aby tam nechodil. No a on keď zistil, že batéria nefunguje, tak hneď sa pustil do kábla a urobil z neho rešeto. 😅

marsmykkok
28. mar 2025

@katarinaba ako tebe by sa páčilo keby niekde ideš a niečo ťa kopne a nevieš prečo lebo nevieš že tam nemáš ísť? Viditeľný elektrický plot je za mňa iné, to zviera vidí že je to ohradené a je tam prekážka a proste skúsi prekonať dostane výboj... Ale že niekde na pozemku z ničoho nič kopne psa elektrika a nevie prečo je za mňa cez...

katarinaba
28. mar 2025

@marsmykkok Dostane vyboj raz alebo dva krat. Zapamata si, kde vyboj dostane, viac sa tam nepriblizi. A ako som napisala, vyboj je to posledne, co pes dostane. Najskor pride zvuk, potom vibracie. Takze, ak si pes spoji dany zvuk s vybojom, treti krat bude stacit, ze obojok zapiska.
Co sa tyka viditelneho - pes, obzvlast ten, co rad uteka, nema problem s barierovym plotom, vzdy bude hladat miesto kade utiect, bude hrabat, kusat, skakat. Ale tu nema co rozkusat. Drot sa da zakopat alebo podlozit pod dlazbu. Na obojok by mal byt pes zvyknuty, takze dalsi navyse ho roculovat nebude.
A za dalsie - pes nemusi vsetko chapat preco nieco ma alebo nema robit. Moje psy tiez nechapu, preco nesmu do zahonov, ved tam je super hlina, rastlinky, drievka - ved to je super zabava, tak preco by tam nemali ist? Skus psovi vysvetlit, preco ma robit to a hento. On to nechape. Chape len to, ze musi, nemusi, smie a nesmie - ucel je mu hlboko vies kde. A naco mi je strazny pes, ktory bude zavrety niekde za domom? Alebo v koterci. Alebo nebude mat pristup na cely pozemok, ktory ma strazit? Za dalsie - ide aj o jeho bezpecnost. Ked je elektricka brana a ty ju otvaras z auta, velmi tazko zabranis psovi vybehnut. Moze byt cviceny, ale moze sa stat situacia, kedy vybehne - pokuse niekoho? Utecie za mackou? Vbehe pod auto? Myslim, ze dva ci tri elektricke vyboje do krku, ktore mu aleze absolutne neublizia su nic oproti nasledkom spomenutych situacii.
Nechapes celemu principu, preto je to pre teba cez.

autor
28. mar 2025

@lenkakravcova ďakujem za rady 😁
@katarinaba tiež ďakujem

autor
28. mar 2025

@marsmykkok tak samozrejme nechcem tam len plot dať a psa s nim neoboznamiť 😀 všetko začne s tréningom.

dobryden
28. mar 2025

@marsmykkok viesco nam sa stratil elektrick obojok ,aka smola pre nas.Druhy uz kupovat nebudem,lebo smad najdem stary.Pes dostal raz vyboj a uz mu staci ked ma len obojok na sebe.A ked sa na prechadzke nevie sprata do koze a odbehuje kde nema staci vibrácia,a neboj sa ,aj ja som si dala ten elektricky vyboj(omylom) a poviem ti ze silnejší výboj som zazila ked som vyberala pradlo z pračky.Takze svoje humánne rady si nechaj pre svoje psy.A detto kone su toez ohradeného za elektrickým plotom,tie nie su tyrane?