icon

Nie je hromadné očkovanie psíkov proti besnote len biznis?

kukulienka83
10. apr 2025

Dobrý....mám otázku...Chodime na očkovanie psa v dedine ...také hromadné... pred 2 rokmi to bolo raz za rok...teraz sa ohlásili už po polroku...aj v Očkov.kalendari psa máme že apríl 25...nieje to už skôr biznis ? Každého polroka proti besnote a ešte to aj stále zdražujú...raz za rok nestačilo?

tundra
10. apr 2025

@colsami ti urcite napise,ako sa ockuje besnota.
Nas labrador je ockovany kazde 3 roky.

nika523
10. apr 2025

Ja viem že raz za rok sa očkuje som nepočula že každý pol rok

nynia
10. apr 2025

Besnota sa u nás očkuje buď každý rok, 2 alebo 3. Záleží od vakcíny.

pribinak
10. apr 2025

Očkujeme každé 2 roky.

Jednu dobu sme mali na sídlisku pomerne veľa líšok a bolo odporúčané ockovat každý rok
Ale viem že prw líšky dávali vakcínu do zradla

katica06
10. apr 2025

@kukulienka83 nikto ti neukáže chodiť na toto hromadne očkovanie. Na Slovensku je slobodná voľba lekára dokonca aj veterinára. Kľudne môžeš ísť so psom k inému vet. kde sa očkuje inou vakcínou kde bude očkovať raz 3r

som_realistka
10. apr 2025

my máme 3-ročnú vakcínu, možno chodia na dedinu častejšie aby dali zaočkovať aj tí čo pred polrokom neboli, alebo majú nových psíkov, však pozri do preukazu, tam by si mala mať dátum ďalšieho očkovania

kiki68
10. apr 2025

Zalezi na type vakciny, bud 1/2 alebo 3 roky. Ale urcite nie 6 mes. Obratte sa na nejaku veterinu v okoli

babushkaem
10. apr 2025

po roku sa ockuje, pokial chodis do zahranicia, tam musi byt ockovanie raz za rok, inak 2-3 roky ak je pes na SVK

colsami
10. apr 2025

Ockuje sa bud kazdy rok, alebo sa dava vakcina s platnostou na 2 alebo 3 roky.
Neockuje sa kazdeho pol roka a urcite to nebude zvyk obce. Mozno len potrebuju zmenit dobu ockovania, alebo maju zazmluvneneho noveho vet, ktory bude chodit v tomto case a pod. Pochybujem ze bude hromadne ockovanie byvat kazdeho pol roka, mozno len potrebovali zmenit cas samotnej "akcie", alebo byvaju hromadne akcie castejsie atd. Tak ako sa tu pise, nemas nijaku povinnost tam chodit. Ked nastane cas konca platnosti vakciny Tvojho psa, vezmi ho do auta a chod k hocktoremu vet a kedy chces.

kukulienka83
autor
10. apr 2025

Ďakujem za rady... Ide o to, že v ockovacom kalendári má napísané že platnosť do 4/25 a boli sme v auguste 24.... Preto sa pýtam... veterinár chodí 2x do roka na dedinu, to je v poriadku...ale nejde mi ten ockovaci kalendár do hlavy

colsami
10. apr 2025

@kukulienka83 v preukaze? A to je aka vakcina? Aky stary je pes?

kukulienka83
autor
10. apr 2025

Má 4 roky a tiez som nato pozerela neveriacky ale má to tak tak zaznačené

micicka
10. apr 2025

@kukulienka83 a vam kazu prist po pol roku na ockovanie? Asi nie. Teraz pojdu ti na ockovanie, co neboli pred pol rokom. Ked mas v preukaze po roku, na preco chces ost po pol roku.

luliu
10. apr 2025

@micicka má tam platnosť 4/25 - čítanie s porozumením

vesimelonimarsista
10. apr 2025

Kolko platis za vakcinovanie psa proti besnote? Treba pozerat platnosti v pase zvierata.

gregik66
3. jún 2025
@colsami

@kukulienka83 v preukaze? A to je aka vakcina? Aky stary je pes?

@colsami dobry den, ste veterinarka? Ak som teda spravne pochopila z komentarov? Pes mojich svokrovcov bol ockovany vskcinou BIOCAN NOVEL DHPPI/L4R pred 18 mesiacmi. Nema v preukaze napisane preockovanie. Ked som spravne pochopila pribalovy letak co som nasla na nete, preockovanie je po troch rokoch? Dakujem pekne za odpoved.

olivierko229
3. jún 2025

@kukulienka83 nam bolo vysvetlene, ze zalezi od toho, kde sa pes pohybuje, co robi. Bytovy pes, raz za tri roky je ok, pes co beha do lesa kazdy den, raz za rok/dva.

colsami
3. jún 2025
@gregik66

@colsami dobry den, ste veterinarka? Ak som teda spravne pochopila z komentarov? Pes mojich svokrovcov bol ockovany vskcinou BIOCAN NOVEL DHPPI/L4R pred 18 mesiacmi. Nema v preukaze napisane preockovanie. Ked som spravne pochopila pribalovy letak co som nasla na nete, preockovanie je po troch rokoch? Dakujem pekne za odpoved.

@gregik66 zalezi od toho aky to je pes (najma vekovo), kde sa pohybuje, aku ockovaciu schemu mal doteraz, atd. Takze nie, ta jedna informacia z pribaloveho letaku nie je relevantna ked nepozname ostatne info. Mimochodom, zrovna Biocan je vakcina ktora teda nie je ziadna slava... Ale to je verejne "tajomstvo".

gregik66
3. jún 2025
@colsami

@gregik66 zalezi od toho aky to je pes (najma vekovo), kde sa pohybuje, aku ockovaciu schemu mal doteraz, atd. Takze nie, ta jedna informacia z pribaloveho letaku nie je relevantna ked nepozname ostatne info. Mimochodom, zrovna Biocan je vakcina ktora teda nie je ziadna slava... Ale to je verejne "tajomstvo".

@colsami ma zhruba 12 rokov, doteraz bol ockovany raz rocne priblizne. Je len na dvore, uz s nim vonku nechodia. Ak sa mozem opytat, co je zle s tou vakcinou? Vobec sa takto do veteriny nevyznam.