icon

Nosíte psíka na návštevy bez povolenia?

29. dec 2024

Ahojte, ti čo máte psíkov. Keď idete k blízkej rodine na návštevu beriete psíka so sebou ? Bez toho aby "domáci" povedali nech ho vezmete ? Alebo bez toho aby ste sa opýtali, alebo to aspoň oznámili ? Do domácnosti kde zvieratá nežijú. Nám sa to stáva a celkom neviem nájsť pochopenie.

Strana
z2
lia2929
29. dec 2024

Mne sa to nedavno stalo, ze prisla suseda k nam povodne na chvilku a doniesla bez opytania polrocneho psika ktory nasledne nam ocikaval byt a znackoval si to tu , v spalni koberec… ona sa smiala .. syn nastastie chapal ze to musim utierat teraz vsetko dezinfekcie atd…a uz asi 6x som povedala ze syn ide spat ze ukoncime to a ona furt sedela. ,
Syn (2r) jej nasledne doniesol topanky- proste moja mala zachrana 😃😇. Potom isla .. z polhodiny bolo 4,5 hodin…. Cize to ocikanie bolo pre mna sice mensie zlo ako to ze som pani 60 rocnu nevedela poslat domov. Nebola som nadsena ze sa neopytala ci moze doniest psika ale dovolila by som aj tak😊 teraz v tomto pripade uz ani ju ani psika😃.

Ale slusnost kaze pytat sa 😊

mimi3008
29. dec 2024

My obcas bravame nasho jedine k mojej tete na chatu, aj to len von po dvore a aj vtedy sa pytame. Ale napr. moji rodicia su v tom taki dost ignoranti, v r. 2018 sme pozvali na Vianoce ku nam svokrovcov, rodicov a svagrinu s 2 malymi detmi ku nam, byvali sme.v novom.dome 1 mesiac, svoje deti sme este nemali. Vyslovene sme poziadali nasich, ze bez psa. Povedali, ze bud pridu so psom alebo nepridu, nato sme povexali, ze nech robia, ako myslia, ale psa si vyslovene nezelame vnutri. A hadaj co? Prisli so psom...

lucia13022023
29. dec 2024

Keď som mala psíka, nikdy som ho nebrala nikam bez opýtania. On moc nemusel cudzích ludi, čiže ku kamarátkam som ho nebrala a k rodine ktorú mal rád som sa vždy spýtala.
Teraz k nám so psami chodí len sestra, a to sa vždy spýta ci môže, ale inak ich necháva doma keď niekam kde.

januska12323
29. dec 2024

To si neviem predstaviť, keby aj prišli opýtala by som sa či pes vydrží vonku alebo návštevu zrušíme? Ty sa neozveš, že ti to vadí?

zapalkazapalkova
29. dec 2024

Ak by k nám niekto prišiel so psom bez opytania, prah bytu by neprekrocil. Buď by ho musel nechať vonku alebo ísť preč.

mane01
29. dec 2024

@lia2929 ty mas teda nervy! Ja by som vyhodila aj prezidenta, keby mi jeho pes ostal koberec! Akoze v momente by letel pes z dveri… a majitelka rovno za nim.

gab1sol
29. dec 2024

Viem, ku komu nášho psíka môžeme a ku komu nemôžeme vziať. Vtedy sa nepýtame. Ak ideme niekam, kde to nevieme, pýtame sa, alebo ho rovno necháme doma.

glorikarebeka
29. dec 2024

Švagriná má psa a pekne počká na chodbe,ale máme dom....samozrejme nie pri výťahu...

lia2929
29. dec 2024

@mane01 mas pravdu 😏 nevedela som byt zla ale v hlave mi vrelo. Hlavne som nechcela aby ma mali videl zlu.

kulumulu123
29. dec 2024

Véd povedz návšteve že sú vítaní ale hlavne k daným okolnostiam bez psa keďže dieťa stvornozkuje a motá sa po zemi... Normálny človek pochopí blbé sa urazí a viac nepríde je jedno so psom alebo bez...

kikusenka1
29. dec 2024

V žiadnom prípade. Vždy som sa opýtala ci môžem prísť aj so psom. Ale väčšinou som ho nechávala doma. Mne by tiež nebolo prijemne keby sa ku mne dotrepe niekto so psom a psa pritom nemám. Takže za mňa by som sa určite opýtala. A keď mi to povolia raz, neznamená to, že to tak bude pravidelne ....

diewcatqoo
29. dec 2024

A ako ty reagujes, ked tam pridu so psom? Po prvom raze by som povedala, ze nabuduce ak chcu prist, tak kludne, ale bez psika. Ze mas male dieta a prekazaju ti psie chlpy a sliny.
K nam tiez raz takto prisli znami so psom. Povedala som im, ze ich odtial nevyhodim, ked uz su tu, ale nech si psa drzia na jednom mieste a nabuduce nech ho, prosim, nechaju doma. Tiez mam male dieta a fakt sa mi nechce upratovat.

vkatush
29. dec 2024

Keby ku mne niekto prišiel so psom, pes môže byť Max na dvore alebo sa s ním môžu otočiť a ísť domov. U nás pes v dome nehrozí a to som psíčkar a psov máme doma až až.

Len raz sme dovolili prísť návšteve so psom, ale oni cestovali stovky km karavanom. A nemali problém s tým, že pes ich počká pred dverami alebo bude spať v karavane.

maca1984
29. dec 2024

Nie, pes ostáva doma.
A nemám rada ani keď ku nám prídu so psom len tak, lebo si zmysleli.
Náš sa neznesie s každým psom,ať jedno.
A ať druhé, máme aj mačku a už ju raz jeden naháňal a nedopadlo by to dobre keby ju zdrapil.

katica06
29. dec 2024

Mám rada psov. Samozrejme aj doma máme. Bez opýtania ho nevezmem nikam, ani k našim, ich pes zle znáša iných psov.

lujza123
29. dec 2024

Nie, nikto normálny nevezme svojho psa k druhým na navstevu bez opýtania

Vaša navsteva je budto zvyknuta ze u vas so psom boli milionkrat a nikomu to nevadilo tak to berú ako automatiku

Alebo sú to nejaký divní ľudia 🤷🏼‍♀️

Treba sa ozvať ze psíka doma nechcete. Ak by to nerešpektovali pridite vy k ním na návštevu aj s nejakou kačicou či sliepkou a vypustite im tu hydinu v obývačke. Pochopia

libusak
29. dec 2024

My sme doma vsetci velky milovnici zvierat ale este nikto k nam neprisiel so zvieratkom bez toho aby sme o tom vedeli 🤔

adulka25
29. dec 2024

My psa nemáme, ale keby sme mali určite by som ho nikam nevzala bez opýtania. A ku nám keby prišla návšteva so psom tak ich hneď aj vyprevadim. Nezniesla by som psa v byte. Tiež mám bábätko a keby som aj nemala aj tak by som nezniesla.

reisi
29. dec 2024

Nie, na navstevu psikov nezoberieme. Nasi psikovia su nauceni na klud, pohodu a na navsteve by boli vystresovani a vzdy sa bojim, aby na nich nik nestupil kedze su mini. Doma im je lepsie a na gauci na nas v pohode pockaju.😆 Ale bezne chodia na dovolenky, ci na hotel atd ale maju vytvorene podmienky.

dusankomoj
29. dec 2024

Mne tak raz prišla na ,, návštevu,, bývalá kolegyňa, pes čakal vonku. Ale nečakal dlho,bola to krátka návšteva😏

wolf_
29. dec 2024

Zaujímavé ako ja zjavne žijem v úplne inej bubline 😀 Tu ako čítam psa skoro nikto neberie na návštevy, a zároveň by skoro nikto na návšteve ani psa nechcel... Zatiaľ čo v mojej bubline psa neberiem nikdy v podstate len na jednu návštevu - tam by naozaj vítaný nebol.. Ale všade inde ak psa nezoberiem mi dajú najavo sklamanie, že škoda, že sa tešili, že prídeme aj so psom 😁

konikmodry111
29. dec 2024

Mame tiež psa a bez spytania sa, by ma ani nenapadlo brat ho so sebou. Neviem či nemá niekto alergiu a to mi fakt nechýba ani mal koli nám niekto problém. Väčšinou ale aj tak navštevujeme ľudí kde sú s tým ok. Jedine ked ideme na Sk a ideme k niekomu na 1x sa spýtam či ho môžme brat so sebou, raz sa nám stalo že sme nemohli k muzovej sesternici lebo sami mali agresívneho psa, tak sme radšej odmietli keďže v aute ho nechávať dlho nechcem.

nila0622
29. dec 2024

Mám psy, zbožňujem ich, ale do bytu si ich nebrávam a teda ani cudzí pes u nás prah neprekročí 😊 Samozrejme 2 veľkých psov ani ja nikam na návštevy neberiem.

katrin21
30. dec 2024

Nie, nikdy by nas to nenapadlo, to by mi aj vadilo, keby mi sem len tak niekto doniesol psa ..

ala1301
30. dec 2024

Bez opýtanie určite nie,nie každý je s tým v pohode.

pupava36
31. dec 2024

Nie, nechodím zo psom na ziadne návštevy, beriem ohľad na to ze nie každý clovek ma doma zvieratá a nemusi sa to každému páčiť. K nam ked niekto chce prist zo zvieraťom vzdy sa opýta. Kedze mame aj my psa a nie s každým cudzím psom sa znesie.

ms_green
2. jan 2025

Nie nezobrala by som našeho chlpáča niekam bez opýtania. Obzvlášť keď toho človeka nepoznám, môže mať niekto alergiu alebo proste nechce psíka v byte. Na druhú stranu, nechceme ho nechávať na dlhšie samého doma, takže ak je to dlhšia návšteva (napr. do iného mesta) tak sa slušne spýtam, či môžeme prísť aj so psom a keď povedia, že nie tak poviem, že teda neprídeme, ak ho nemá kto postrážiť.
Každopádne prísť neohlásene so psom je neslušné.

bielasovicka
2. jan 2025

Nie, určite by som nešla so psom na návštevu. A ani by som nechcela, aby ku mne niekto prišiel so psom.

Strana
z2