icon

Odporúčate barfovanie pre 6-mesačného psa?

4. sep 2024

Ahojte, aký máte názor na barfovanie v tomto veku? Odporúčate / neodporúčate? Ďakujem za názory

wolf_
Autor odpoveď zmazal
colsami
4. sep 2024

Neodporucam.
Som veterinar a na pracoviskach mavame pravidelne rastove deformity a metabolicky rozbitych psikov, s ktorymi majitelia "barfuju". Vsetko stenata a mlade psy.
Pravdou ostava ze naozaj skusenych ludi ktory sa rozumeju vyzivarstvu je minimum. Asi 10% z tych co tvrdia ze "barfuju" - ak som aj nepovedala vela.

Toto je najhorsi vek (obdobie rychleho rastu psa) s niecim experimentovat - ak pochybite, zmeny su nezvratne.
Vzdy hovorim ludom, ak to chcete skusat, pockajte kym pes dospeje (tych 12 mes) kedy je zakladny rast ukonceny a potom skusajte... Tam ak sa nieco "domrvi", da sa to zvratit. U rastuceho stenata uz nie.

autor
4. sep 2024

@colsami Ďakujem za názor. Barfovať viem, no u šteňaťa som to ešte neskúšala. Radšej teda počkám, nič neutečie. 😄

misulka22
4. sep 2024

Barfovala som3psov hned od 8tyzdnov ( bulterier,2x pyrenej).vsetko ok,rtg robene,psy uchovnene.ale mam vystudivanu vyzivu zvierat.len tak "od oka" by som to nerobila hlavne u velkych plemien