Overené chovateľské stanice maltézskych psíkov na západnom Slovensku
Ahojte, nepoznate prosim niektora overenu chovatelsku stanicu maltezskych psikov? Najlepsie zapadne Slovensko. Dakujem
chovatelské stanice overuje zvaz - teda všetky sú overené 🤷♀️
chovatelské stanice overuje zvaz - teda všetky sú overené 🤷♀️
@biba_18 autorka to asi myslela tak, že s ktorou majú ľudia dobré skúsenosti, aj medzi chovateľskými stanicami sú odžubávači
@mikasa_ackerman to ma zaujalo .. ako by mohli byť? napr ...
@mikasa_ackerman to ma zaujalo .. ako by mohli byť? napr ...
@biba_18 napr. štýlom, že nekŕmia kvalitným kŕmivom, nestarajú sa o tie zvieratá tak, ako by mali, majú viac vrhov ako je povolené atď.
@mikasa_ackerman ale tie vrhy sa predsa dajú skontrolovať a to je dosť risk, či?
@mikasa_ackerman ale tie vrhy sa predsa dajú skontrolovať a to je dosť risk, či?
@biba_18 jasné, že sa dajú skontrolovať, ale keď som robila investigatívu ohľadom množiarní a chovných zariadení, zistila som kontroly sú v extrémne malom počte v minime zariadení😕
@biba_18 autorka to asi myslela tak, že s ktorou majú ľudia dobré skúsenosti, aj medzi chovateľskými stanicami sú odžubávači
@mikasa_ackerman dakujem za pochopenie aj vysvetlenie.
@mikasa_ackerman teda ako fakt aj riadne chovateľské stanice množia?? 😲 veď mi musia dať pp ku psíkovi ...
@mikasa_ackerman teda ako fakt aj riadne chovateľské stanice množia?? 😲 veď mi musia dať pp ku psíkovi ...
@biba_18 niee, myslím to tak, že som skúmala aj množiarne aj chs, a ani u jedného nie sú kontroly tak časté, ako by mali byť
@mikasa_ackerman tomu rozumiem, ale si písala že aj chs majú nepovolené vrhy ...
@mikasa_ackerman tomu rozumiem, ale si písala že aj chs majú nepovolené vrhy ...
@biba_18 FCI ani SKJ nerobia fyzické kontroly koľko vrhov fenka mala, disponujú iba informáciami, ktoré im chovateľ sám prizná. Veterinárna správa taktiež na kontroly kašle. Takže chovateľ môže mať aj vrhy “pomimo” tie nedostanú PP, predávajú sa potom často ako “šťeňatá bez PP po PP rodičoch”.
@mikasa_ackerman aha, už tomu rozumiem. ale ak chcem psika z chs, asi chcem s pp - teda aspoň ja 🤷♀️
@mikasa_ackerman aha, už tomu rozumiem. ale ak chcem psika z chs, asi chcem s pp - teda aspoň ja 🤷♀️
@biba_18 jasnačka, ja osobne by som si psíka/mačku zobrala buď s PP alebo z útulku, všetko medzitým je pre mňa množiareň😄
Len veľa ľudí funguje tak, že keď si chcú kúpiť telku, skúmajú parametre, hľadajú čo najlepší obchod atď. a keď si idú zaobstarať zvieratko - člena rodiny - napíšu do bazošu plemeno a dajú zoradiť podľa ceny, je to smutné.
@mikasa_ackerman my sme kúpili psika s pp, ale z druhej ruky, už mal 2 roky… a zobrala by som ho aj keby nemal pp… ale šteniatko len ako vravíš…

http://www.slovakmalteseclub.sk/chovatelske-sta...