icon

Maltézsky psík - rada

izabela333
22. jún 2022

Ahojte,

od decembra 2021 máme v domácnosti maltézskeho psíka. Má pol roka a zatiaľ sme ho naučili chodiť cikať na podložku. Cez deň vydrží dokým sa vrátim domov a vypustím ju von ale v noci chodí na tú podložku. Keď podložku schovám ciká kade tade. Chcem aby sa naučila pýtať von, tie ocikané podložky zapáchajú a nechcem ich mať v byte ďalších 16 rokov. Ako ste to riešili Vy? Je ešte šanca, že sa naučí chodiť von?

Ďakujem za rady

martinagnidova
•
22. jún 2022

My sme mali maltezaka.. Naučili sme ju všetko krásne.. Ale my sme mali so sestrou budík a chodili sme každé 4 hodiny vonku... Neskôr už sama pýtala ak jej trebalo ísť aj v noci. Ale potom nepýtala už vôbec, spala pekne celú noc.. Ale je pravda ze bola menšia.. My sme ju zobrali keď mala asi 2 mesiace. A učili sme ju všetko hneď..

tarvika
•
22. jún 2022

podlozku posuvaj ku dveram, par dni enchaj pred dverami, potom vonku na chodbe pred bytom, potom skus o par poschodi nizsie a tam s nim chodit, potom podlozku brat vonku, nech tam na nu cika a napokon vziat podlozku.

pribinak
•
22. jún 2022

Mám bisonika. Kým bol stena, cca do 6 mes., von sme šli ešte pred polnocou, len vycikat a ráno o 5.00 sme už boli vonku. Von sme chodili čo najčastejšie
4 hod pauza je veľa, po 2.5 max 3 hod znovu von
Aj my sme mali podložku, pomaly sme ju posúvali k dverám až zmizla

martinagnidova
•
22. jún 2022

@pribinak rozmýšľam ze máš pravdu... Každé 2 hodiny sme chodili... Ci deň, či noc... Len to preto sa mi zdalo ze každé 4 hodiny, lebo sme sa so sestrou striedali.. Takže každá išla každé 4 hodiny...

mb2021
•
Odpoveď bola odstránená
•
izabela333
autor
•
22. jún 2022

@mb2021 este sa neharala a ma pol roka. Myslis ze je este sanca ze sa nauci?

mb2021
•
Odpoveď bola odstránená
•
izabela333
autor
•
22. jún 2022

@mb2021 no presne ma 7 mesiacov, v juli bude mat osem

mb2021
•
Odpoveď bola odstránená
•
izabela333
autor
•
23. jún 2022

@mb2021 ??? preco by som si mala vymyslat? Keby som chcela tak si vymyslimmnoeco vyzivnejsie a nie cikajuceho psika. Brala som to
priblizne- pol roka. Ked nevies poradit tak nemusis reagovat.