Papagáj pre začiatočníkov
Ahojte, je tu nejaky chovateľ? Hrozne mi srdce piští po papagájovi. Viete mi niekto odporučiť menšieho papagaja do bytu, nie moc hlučného, prípadne ktorý sa dokáže naučiť pár slov a nemusí sa chovateľ vo dvojici? Ďakujem.♡
@mia247 ja som zaciatocnik a dlho riesim tuzbu po vtacikovi. u mna nakoniec vyhrali andulky, ale zvazovala som kakariky, su na papagaje pomerne tiche, ale naucia sa par slov, vraj sa daju pomerne lahko zkrotit, potrebuju nizsiu sirsiu klietku, vyzobavaju si na dne, radi lozia, ale su dost aktivne a vedia narobit pekny bordel, znicit izbove kvetiny atd. a su pomerne nenarocne. ale treba sa mu venovat, aby mu nebolo smutno.
@mia247 papagáje sú veľmi spoločenské a dlho žijú, naozaj by ste sa mu museli venovať veľmi a celé roky … nenáročný papagáj neexistuje
@modratrixie ano to je mi jasné 🙂 mali sme rôzne zvieratká, akrualne nám zostal uz len 14ročný psík..
Ahoj, máme 2 korelky (jedného už 11 rokov, druhý nám priletel na záhradu pred rokom a keďže sa k nemu nikto neprihlásil, už u nás ostal. Inak od detstva sme mali doma papagáje, či už korelky, rozelu, sestra aj andulku a teraz pyruru. Každopádne ako už bolo spomenuté, pokiaľ chceš vtáčika na ozdobu- do klietky, tak maximálne niečo úplne drobné a viac kusov, napríklad kanáriky. Väčšie papagáje sú veľmi spoločenské a potrebujú veľa veľa lásky a trpezlivosti, inak budú trpieť. Naši chlapci sú takmer celý deň so synom v jeho izbe (študent VŠ), sú pustení z klietok, potrebujú lietať, pritúliť sa, byť v spoločnosti človeka, treba sa s nimi pomaznať, poškrabkať hlavičku. No a tu treba rátať, že 2x v roku preperujú, takže pierka budú všade, že si sem tam trocha pokričia, že treba zachovať kľud a nie po nich ešte kričať, prípadne zavrieť niekde do tmy, prekryť uterákom a podobne ako to niekto robí. Proste nie je to hračka na použitie kedy chcem a potom odložím do klietky, vedia dať veľa lásky, ale ju aj potrebujú dostávať. Taktiež keď sú vonku- je to vtáčik a toho nenaučíš kakať do klietky, takže syn má v izbe balík mokrých utierok a poctivo utiera lebo by to bola katastrofa, čo za pár hodín dokážu po sebe nechať. Vedia sa veľmi naviazať na človeka a potom smútiť keď odíde. Takže pokiaľ si na toto pripravená, tak áno, ale ber to takmer ako malé dieťa alebo ako takého psíka, ktorého len nemusíš venčiť vonku..
@anonym_285 aj u nás tak je, sú to malé lásky naše.. väčšinou na niekom nalepené, zaspaté a rozmaznané, ale nedali by sme ich za nič

@mia247 papagáje sú veľmi spoločenské a dlho žijú, naozaj by ste sa mu museli venovať veľmi a celé roky … nenáročný papagáj neexistuje