Ubytovanie papagája počas dovolenky

12. jún 2023

Dobrey den, mate niekto nejaky tip, cloveka, chovatela, ktory by dokazal ubytovat papagaja pocas dovolenky-dovoleniek? Je to mudry inteligentny papagaj sivy zako. Doteraz sme ho davali otcovi, ten ale zacal holdovat alkoholu a raz mu aj uletel (doteraz sa nepriznal ako, kedze on je velmi pokojny papagaj). Inu rodinu nemame ani znamych, co by do toho sli. Vacsina sa tak velkeho papagaja boji. Dakujem.

marcellka32
12. jún 2023

Neviem odkiaľ si, ale existuje hotel aj pre papagáje
https://www.zvieratkovo-raca.sk/

martinmmartin
12. jún 2023

to ale treba riesit ovela skorej nech zako uz zhruba pozna kam ide ak sa da. Ten hotel by ste mali navstevovat casto pred odchodim , stale na dlhsie a dlhsie.

autor
12. jún 2023

@marcelka32 ano, ale tam by bol chudak cely cas zavrety v klietke a on je zvyknuty byt cez den na volno. Je to velmi socialny vtacik a ma rad spolocnost.

autor
12. jún 2023

@martinmartin to je v pohode, on nie je stresar pre cudzich ludi, praveze je zvedavy jak male decko.

kulumulu123
12. jún 2023

Odkial si?

autor
12. jún 2023

@kulumulu123 Trnava

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jún 2023

@oonnaganamakusai prosim? Aha, ty poznas mojho papagaja viac ako ja 15 rokov 🤭

simsalabim
12. jún 2023

@oonnaganamakusai ano, aj deti sa neskutocne na rodica upnu. Ludia, co maju deti, si to uvedomuju a uz sa od dietata ani nepohnu. Irony off.

salome123
12. jún 2023

skus Farma dolinka (ale okres Brezno)

ali08
12. jún 2023

Skus ci nemáte niekde blízko seba CVČ (u nás v meste tam maju aj zvieratka a dali sme zajka na 2tyzdne,teraz budeme musieť dat papagaja aj my)možno budú ochotny alebo nejaká dobra suseda.my nemáme rodinu pri nás tak riesime zverinec takto bud suseda alebo CVČ

belllinka
12. jún 2023

podľa mňa v nejakej FB skupine zameranej na papagáje by si rýchlo niekoho ochotého našla

kulumulu123
12. jún 2023

Hmmm daleko od nas... Ale skus fb skupinu zamersnu na papagaje, pripadne nejaku kamosku ci ochotnu susedu...

eeffka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
12. jún 2023

niekto znamy, sused a pod? keby bol v klude aj doma, len by ho niekto prisiel pozriet, nakrmit?

autor
12. jún 2023

@simca06022011 ani nie a on musi byt aspon chvilku cez den vonku z klietky. Nie je to kanarik, ze moze cely zivot prezit v klietke. Je velmi socialny, napr teraz ked vecer kukame telku, tak sedi na operadle gauca a kuka tiez.

simca06022011
12. jún 2023

no tak bohuzial, bude musiet chvilu vydrzat.. moze niekto prist pobudnut s nim hodinku dve, pustit ho, zavriet... nemoze by tnapr pusteny v izbe aj ked nie ste doma? (neviem, este som papucha doma nemala)... ved aj do prace podla mna chodite, cize cely den s nim nikto nebyva.. ono taketo zvierata "haklive" je podla mna dobre mat zabezpecene, napr. susedou na ktoru su zvyknute, rodinu.. co pridu, ten clovek vie co s nim... aj pre pripad ze sa nieco stane, nahodou niekto nemoze prist domov atd...

autor
13. jún 2023

@simca06022011 pusteny sam? To by mi naaranzoval vsetky domace rastliny a vsetky rohy nabytku by som mala pekne zaoblene 😆 Praveze je takmer cely den vonku, partner je na home office. Pan papagaj si zije kralovsky zivot. Zavrety je len na noc, ked sa upratuje, alebo robi nieco, kde by si mohol ublizit, alebo by moc zavadzal, kedze ma zobak strceny vsade. So susedmi take vztahy nemame, ze by sme ho nechali niekomu z nich na starosti. 🫤

simca06022011
13. jún 2023

Tak nič🙂) nič sa nedá, tak vela stastia pri hľadaní:D je fajn mat zviera ktoré ma kráľovský život, ale za 15r by si mala mat pre tieto prípady už vymyslené scenáre a naplánované;)

autor
13. jún 2023

@simca06022011 to ano, doteraz byval u otca, bez problemov, len co, ked ten zacal popijat, dohovory po dobrom ani po zlom nepomahaju. Tak hladame alternativy.

refly
13. jún 2023

Môžem sa spýtať na ako dlho a ako moc obžiera rastliny? Alebo nábytok? Prípadne, aký má názor na iné zvieratká - 3 mačky a tiež väčšinou voľno pustenú holubicu?

autor
13. jún 2023

@refly no ved ako male dieta, vie, ze sa to nesmie. Inak mam vela izbovych rastlin ale cielene k nim nelieta. Nabytok - no ved to iste ako dieta, kto si hraje, nezlobi. Ked ma kopec hraciek, tak nabytok ho nezaujima. Ine zvierata - ma vonkajsiu volieru, tak od pohladu macky pozna, v podatate ignoruje, sedi si na bidielku a vyspevuje. Inak macka je predator a do styku s akymkolvek operencom by nemala, stale je tam riziko. Takisto macacie sliny su skodlive pre papagaje/vtaky.

kaja01
13. jún 2023

No ono žakovia sú dosť háklivý na zmenu prostredia, je dosť možné, že aj keď niekoho nájdeš, tak žako nebude spokojný a môže sa stať, že sa celý ošklbe. My chováme veľkých papagájov a aj žakov a všetci sú veľmi háklivý na zmeny, oni sú schopný nežrať aj týždeň keď sa im zmení poloha kŕmidla alebo dostanú nové bydlo, žako sa nám ošklbal len preto, lebo sme im nainštalovali do voliéry brúsny kameň.

refly
13. jún 2023

Ste ma teda na chvíľu vyľakali s tými slinami, lebo holubica sa občas napije aj z mačacej misky :D Ale nie, tie sliny sú iba o tom, že tlamy (akékoľvek) obsahujú veľa baktérií a ostré zuby, ktoré tie baktérie vedia dostať veľmi hlboko. Takže aj malinká rana vie spôsobiť sepsu. Sliny ako také sú ale neškodné.
S predáciou je to jasné, ale teda spolu žijú už 8 rokov a ešte žiadny pokus o vraždu nebol :D Niekedy si aj pospia vedľa seba, na tom istom stole alebo posteli :D
Ale to som nechcela... len ma zaujalo toto vlákno, že už som mala doma veľa zvierat na dočaske. Jeden kus hydiny už mám a na pár dní by mi nejako nevadil ani druhý, aj keď teda náhodný človek z internetu asi nie je presne to, čo hľadáte... 😅

zenazaba
16. jún 2023

A uz bol ten papagaj v cudzom prostredi? Lebo ja som sa takto pokusala prestahovat korelu, ked som sa stahovala od rodicov a takmer mi zdochol :( ....inak v Trakoviciach na druzstve chova Juraj Popluhar nejaku exoticku zver, opytala by som sa jeho. Najdes ho na fb, ako profilovku ma ciernobiely obrazok jasterice.

jenny2505
27. jún 2023

Dobrý deň, ak ste z Trnavy, tak my papagáje dávame k pani čo má hotel pre zvieratá aj o papagáje sa postará. Na ulici Jaderná, Pet hotel Trnava, pozrite.