icon

Partner odmieta psíka v byte: Hľadám riešenie

1. nov 2024

Dobrý deň. S budúcim partnerom sa mame brať, nežijeme ešte spolu. Ja som u rodičov v rodinnom dome. Priateľ ma nový prerobený byt. Mám veľkého psa. On ho ale do bytu nechce, ale navrhol, že môže byť teoreticky u jeho rodičov v rodinnom dome. Nie som s tým úplne stotožnená, avšak chápem, že nechce aby môj pes zničil nejaké veci v novom byte, a že to nie je 5kg pes. Nemáte nejaké iné riešenie ? Neviem fakt, čo robiť.

Strana
z6
bielasovicka
2. nov 2024

@aandrea9 👍👍

322sima123
2. nov 2024

@heleninamama presne :D pes je proste priorita c. 1 a bodka. Chore

nika523
2. nov 2024

@bielasovicka presne tak zostať bývať u rodičov

lienka.7
2. nov 2024

@autorka mozno by bolo fajn si odpovedať na otázku, kto ti je bližší... ci pes alebo tvoj nastávajúci.
Za mňa pes je vždy iba zviera, porovnávať ho s človekom, pripadne stavať ich na jednu úroveň je proste chore.

alyson29
Odpoveď bola odstránená
lujza123
3. nov 2024

Autorka, ako čítam tvoje odpovede podľa mňa úplne najlepšie riešenie pre vas by bolo psovy nájsť nový domov.

Samozrejme ze ked pes žije v koterci nadmerne šteká, ničí všetko co sa dá roztrhať a nenormálne žiarli na psov z domu, hlavne ak ide o mladého nekastrovaneho samca. Takýto pes, navyše bez 100% poslušnosti fakt nepatrí do neskúsených rúk k nejakým svokrovcom co v živote psa nemali ani rodičom co majú svojich psov a pochybujem ze by mali čas na každodenne hodinové vychádzky a venovanie sa mu.
Unudený mlady NO zavretý v koterci bez práce a mentálneho zamestnania sa stane ešte viac agresívnym

nika523
3. nov 2024

@lienka.7 áno je to choré porovnávať tak prečo porovnávaš psa s človekom? Ty to robíš keď sa pýtaš kto je jej bližší

nika523
3. nov 2024

@lienka.7 ona si už vybrala keď si toho psa zadovážila pes nie je hračka že už mi nevyhovuje pre akýkoľvek dôvod tak ho odpracem, pes je záväzok na roky a keď už sa tak rozhodla tak teraz je úplne od veci otázka že kto je jej bližší lebo ako píšeš porovnávať psa s človekom je choré ale o tom to nie je, ten pes je tu lebo ona sa tak rozhodla a dúfam že každý vie že pes nežije rok dva ale že je to záväzok na 15 rokov napr

lienka.7
3. nov 2024

@nika523 kde som porovnavala?

@nika523 nikde nepíšem, ze pes je hracka. Iste je, že priateľ do bytu psa nechce. A pri NO sa mu ani nedivím lebo taky pes do bytu ani nepatrí!!!
Pokial mala psa skôr ako priateľa, mala hľadať takeho priateľa, ktorý by s tým problém nemal. Alebo mali hľadať dom, kde by bol pes vonku. Jednoduché.

nika523
3. nov 2024

@lienka.7 porovnávaš keď sa pýtaš kto je jej bližší či pes či priateľ ale o tom to nie je a že nechce NO do bytu sa nečudujem ani ja a súhlasím že si mala hľadať priateľa ktorý by mal dom alebo mu nevadil pes v dome alebo si nemala zadovážiť psa ale pes už je tu takže porovnávať kto je jej bližší je zbytočné

autor
3. nov 2024

@unicornlady psa som si zadovážila v inej životnej situácii a nebývala som vtedy s rodičmi
@aandrea9 priznám sa, že som podcenila svoje schopnosti vychovať psa, bola to chyba, ale snažím sa mu venovať, chodili sme na tréningy, len cvičiteľ ktorý nam vyhovoval, pôsobí dosť ďaleko a tieto cvičaky v mojom okoli sú katastrofa. A nájsť nový domov dospelému NO, nie je take jednoduché. Skončil by ešte v horších podmienkach ako u mňa, a to nechcem. A čo sa týka tvojej blikajúcej kontrolky, nemusíš to chápať, sme kresťania a dodržujeme čistotu kvôli Bohu a preto budeme bývať spolu až po svadbe.

autor
3. nov 2024

@lujza123 veľmi pochybujem, že by som našla niekoho, kto by si zobral dospelého NO a skutočne sa mu aj venoval, skončil by prinajlepšom niekde na pozemku, kde by sa mu nikto nevenoval

autor
3. nov 2024

@nika523 to som mu ako mala povedať, že prepáč, rozumieme si, ale máš byt a nie dom, tak nič? 😃😃 trochu iné hodnoty rozhodovali o budúcom manželovi, ako je majetok

autor
3. nov 2024

@lienka.7 kúpil byt skôr, ako sme sa poznali. Momentálne cena domov je šialene vysoká, pokiaľ sa nejedna o nejaký starý dom v pôvodnom stave v nejakom zapadákove, do ktorého vrazíš raz toľko.

nika523
3. nov 2024

Tak si si nemala kupovať psa keď si si chcela hľadať manžela a nemala vlastné bývanie a súhlasím že nájsť domov tak veľkému psovi nie je jednoduché a môže skončiť zle napríklad aj niekde v osade

lujza123
3. nov 2024

Autorka kým nevyskúšaš nevieš, je to ešte mlady zdravý pes, šancu na nový domov má. Mas čas a možnosti si preveriť kam pôjde, nemusíš ho dať prvému záujemcovi. Je to tvoja zodpovednosť a povinnosť mu zabezpečiť vhodný život, s ohľadom na jeho potreby.

V tej situácii co si ja osobne tam moc iných možnosti nevidím. Možno ešte tí svokrovci, ale museli by naozaj mať záujem o psa.
Jasne ze pes vie byt v byte, pokiaľ ma dostatok pohybu (a u mladého silného psa tým myslím aspoň hodinovú vychádzku behom ) a podnetov tak pracovný čas kým sú majitelia preč prespí. Aj vonkajší pes co si trhá pelechy sa vie v byte správať úplne inak, čím viac je s ľuďmi tým je kľudnejší, cistotnejsi, neničí veci.. Môj pes tiez roztrhá čokoľvek co mu dám do búdy a predsa ked býva v zime v dome s nami, či sme na cestach tak sa svojho pelechu ani nedotkne, a to už je starší pes tých príležitosti za tie roky mal dosť

Ale ty s manželom budete mať co robit aby ste sa vôbec zladili ako pár co práve zacal spolu byvat, nie ešte do toho riešiť psa.

lienka.7
3. nov 2024

@autorka sorry, ale tak si si mala ujasniť priority co vlastne chceš, priateľa, psa, dom, byt...
Zial, sla si na to z tej zlej strany. Tak je teraz na tebe, co vlastne chceš.

dariaaa
3. nov 2024

To zvieratko za to nemoze koho si si vybrala.Je pravda,ak ma v byte drevene podlahy,parkety,chapem.Bude sa nahanat,poskrabe,je to vidno.Ale pri plavacke,dlazbe kobercoch,tam by to vadit nemalo.Co ine moze znicit,ak je nauceny byvat vovnutri?Ja som cely zivot obklopena ludmi,ktori miluju zvierata,preto rozlucenie so zvieratom po rokoch len kvoli partnerovi,ktory ma rad veci neviem pochopit.

buducamama
3. nov 2024

Neviem čo máte za psíka, ale jednoduché to nebude. Skúsiť to môžeš, ak si vášnivá psíčkarka, podľa mňa si ale zvolíš jednoduchšiu cestu pre teba. Iné riešenie neexistuje. Buď psa skúsiš naučiť na interiér postupne už teraz (v novom však môže opäť reagovať inak), alebo psíka necháš u svokrovcov, alebo ho dáš preč úplne. Medzitým nie je nič. My psíka nepoznáme. A ani partnera nie, chlpy a pach psa nie každý v byte znesie. A so zničenými vecami treba rátať.

lienka.7
3. nov 2024

@buducamama ma nemeckého ovčiaka, ak som to správne pochopila z debaty...navyše bez akéhokoľvek výcviku.

svetlonos
3. nov 2024

@stanka_k
tak to si mala riadnu smolu teda 🫣 ! Nám vytopilo 2x "len" pivnicu ale stačilo to na nervy aj škodu. Mne raz dom (praskli trúbky) tiez hrôza.
Ale 3x sused a ak ešte aj ten istý, tak radsej ani nekomentujem.
Ja si neviem predstaviť teda, že ľudia majú doma zvieratá a 💩 na zemi!? To snáď nemyslis vážne.

buducamama
3. nov 2024

Inak, sama som sa ujala psika 12 rocneho, mix nemeckeho ovciaka, ale mensieho vzrastu, 15 kg. Cely zivot zil na dvore, kedysi davno ho aj niekto nieco naucil, inak sa mu nik nevenoval, obcas zdrhol zo dvora a tulal sa po dedine, po poli. To zvieratko si ma tak zamilovalo, ze z nas boli okamzite partaci. Samozrejme potreboval usmernit, naucila som ho zakladne povely, mozno ich aj z minulosti vedel, ale dali sme aj privolanie (jediny krat mi zdrhol za zajkom, ale aj to sa mi podarilo ho oducit). Zil cely zivot vonku, do domu sa vstupit bal, ale podarilo sa mi ho po dlhsom case naucit aj na to. Aj ked nikdy neostaval sam doma, takze pobudol so mnou a potom sup na dvor. Neviem ako by zvladol byt doma sam. Ono ten havo chce byt predsa len so svojim clovekom, aj ked sa kazdy psik je iny, nepoznam tvojho, ale je mozne, ze prave tvoj bude ochotny sa za tuto vymozenost aj prisposobit. Len mu to treba ukazat, ako na to.

Strana
z6