icon

Pes napadol poštárku

Včera o 15:17

Včera dávali v telke že pes napadol poštárku v okrese Nové Zámky. Čo som čítala komentáre je to hnus čo ľudia vedia vypustiť z úst. Niektorým je ľúto psa že ho majú utratiť, vraj chudáčik pes.
To je choré na hlavu aby pes bol niečo viac než človek.
Mne je ľúto poštárky čo zažila akú traumu z toho môže mať a zdravotne ťažkosti.

biba_18
Včera o 15:21

@anonym_autor ale ten pes za to naozaj nemôže - a doplatí na hlúposť majiteľa…

anonym_a84ba0
Včera o 15:40

Takže sa tu máme vyjadriť, kto ľutuje poštárku a kto psa?

marci9
Včera o 15:41

záleží aké boli okolnosti prípadu...keď neviem, nevyjadrujem sa

anonym_28ba9c
Včera o 16:20

Keď som nosila noviny a išiel po mne pes mala som slzný plyn...a psy si to zapamätali.

sisska96
Včera o 19:01

Naš je tiež strážny pes , nie mojkáčik

baldinka
Včera o 19:12
@sisska96

Naš je tiež strážny pes , nie mojkáčik

@sisska96 Ludia so straznymi psami by si mali chodit po postu sami.Majitel by mal zaplatit postarke bolestne a kupit si mojkacika,ocividne nevie ako psa zabezpecit

wolf_
Včera o 19:19

K tomuto konkrétnemu prípadu sa vyjadrovať nebudem nijak nakoľko o ňom absolútne nič neviem. Tak len všeobecne ... Pes za útok v drvivej väčšine prípadov nemôže. Buď je vina na strane majiteľa - a tam je xy dôvodov prečo - neschopnosť čítať signály psa a na základe nich reagovať a neschopnosť psa vychovať adekvátnymi metódami atď (z čoho potom vznikne útočné správanie)... neschopnosť psa adekvátne zabezpečiť.. precenenie svojich síl v prípade adopcie psa s určitou minulosťou atď atď... Alebo je vina na strane "obete" - vstup na cudzí pozemok, vstup do osobného priestoru psa bez predošlej dohody s majiteľom atď...
Je úplne bezpredmetné polemizovať o tom kto je viac alebo nie je viac. Objektívne pes je v drvivej väčšine takýchto prípadov v tom nevinne. Zodpovednosť nesie človek.

sisska96
Včera o 20:08
@baldinka

@sisska96 Ludia so straznymi psami by si mali chodit po postu sami.Majitel by mal zaplatit postarke bolestne a kupit si mojkacika,ocividne nevie ako psa zabezpecit

@baldinka máme schránku tam hodí poštu. Nemá poštárka čo robiť na našom dvore

katarinkalilly
Včera o 20:13
@sisska96

@sisska96 vraj im niesla peniaze.

sisska96
Včera o 20:18
@katarinkalilly

@sisska96 vraj im niesla peniaze.

@katarinkalilly tak zazvoní a čaká kým prídem a otvorím bránku psa pošlem bokom nech sedí, a vtedy pes vie že nemá útočiť lebo poznam dotyčnú.

autor
Včera o 20:30

Poštárka že čakala vonku a pani keď otvorila bránu, pes vyskočil cez okno z domu a cez otvorenú bránu napadol ju. Žiadna poštárka nepôjde dovnútra do dvora keď vie že tam je pes, žiadna nechce aby bola pohryznuta a napadnutá psom.

autor
Včera o 20:32

Mne to prišlo hnusné čo podľa komentárov niektoré ľutujú psa akokeby pes bol viac než človek. To už kam sme sa dostali. Nikoho netrápi čo tá poštárka prežila akú mala traumu a aké bude mať z toho následky.

wolf_
Včera o 20:36
@anonym_autor

Mne to prišlo hnusné čo podľa komentárov niektoré ľutujú psa akokeby pes bol viac než človek. To už kam sme sa dostali. Nikoho netrápi čo tá poštárka prežila akú mala traumu a aké bude mať z toho následky.

@anonym_autor načo je dobré zavzdušňovať sa nad tým, či pes je viac, menej, rovnako? To nie je "fuj fuj pes", to je "fuj fuj nezodpovedný majiteľ".. A píšem to ako človek, ktorý nosí so sebou slzák aj paralyzér na obranu (aj voči psom, resp. primárne som si to zadovážila kvôli psom), ale áno, keby som to raz na nejakého psa použila (pevne dúfam, že nebude treba), tak áno, bude to chudák pes lebo zásah by si zaslúžil majiteľ ...

ivicatolic
Včera o 20:57

@anonym_autor kolegyňa dnes v práci hovorila, čo počula v rádiu..... moderátorka sa pýtala nejakej volanej osoby, že keby sa v jazere topil nejaký človek a jej milovaný pes, koho by zachránila... Že samozrejme psa....tak to je už sila 👎👎

anonym_3314ba
Dnes o 08:49
@sisska96

@sisska96 ja som tiez robila postarku schranku mali a pes ma pohryzol preskocil branu takze zly argument

anonym_5c57a2
Dnes o 08:58

Kľudne psa utratiť, psov je nekonečno.

marca12
Dnes o 09:02

@anonym_autor Bola som napadnuta psom a poviem ti,ze lutujem jedine postarku. Je to strasny zazitok. A pes,ktory raz napadne cloveka,napadne aj druhy krat. Co s takym psom? Bohuzial,je to smutne,ked sa musi pes utratit,ale v takejto situacii aj nevyhnutne.

wolf_
Dnes o 11:17

... a utratenie rieši situáciu? Ja nevravím, že neutratiť - nemám na to názor nakoľko si uvedomujem, že psov (aj tých nezvládnutých) je veľa a ľudí, ktorí by boli kompetentní dať takého psa "dokopy" je málo, ale to skrátka nie je riešenie.. Ten sa utratí, zadovážia si ďalšieho a s rovnakým nezodpovedným prístupom hrozí s ďalším to isté. Tu nie sú problémom psy, ale ľudia.. To, že psa môže mať sprepáčením každý blb... že chýba všeobecné povedomie o tom ako k psom pristupovať, ako ich vychovať, prípadne povinné školenia/testy/niečo pre človeka, ktorý chce/má psa... že keď už sa niečo udeje, tak majiteľom nehrozí nič hrozné... že psíčkari nie sú nijak kontrolovaní atď.. Aj preto je treba si uvedomiť, že za toto môžu ľudia a nie psy. Či vy sa cítite bezpečnejšie keď sa "vyrieši" len povrch (utratenie konkrétneho psa, riešenie polemiky o tom, kto je viac apod)? Lebo ja teda nie 🤷‍♀️

autor
Dnes o 11:18
@ivicatolic

@anonym_autor kolegyňa dnes v práci hovorila, čo počula v rádiu..... moderátorka sa pýtala nejakej volanej osoby, že keby sa v jazere topil nejaký človek a jej milovaný pes, koho by zachránila... Že samozrejme psa....tak to je už sila 👎👎

@ivicatolic O tomto hovorím že pre niektorých pes má väčšiu hodnotu než človek. Kam tento svet speje..

autor
Dnes o 11:22
@wolf_

... a utratenie rieši situáciu? Ja nevravím, že neutratiť - nemám na to názor nakoľko si uvedomujem, že psov (aj tých nezvládnutých) je veľa a ľudí, ktorí by boli kompetentní dať takého psa "dokopy" je málo, ale to skrátka nie je riešenie.. Ten sa utratí, zadovážia si ďalšieho a s rovnakým nezodpovedným prístupom hrozí s ďalším to isté. Tu nie sú problémom psy, ale ľudia.. To, že psa môže mať sprepáčením každý blb... že chýba všeobecné povedomie o tom ako k psom pristupovať, ako ich vychovať, prípadne povinné školenia/testy/niečo pre človeka, ktorý chce/má psa... že keď už sa niečo udeje, tak majiteľom nehrozí nič hrozné... že psíčkari nie sú nijak kontrolovaní atď.. Aj preto je treba si uvedomiť, že za toto môžu ľudia a nie psy. Či vy sa cítite bezpečnejšie keď sa "vyrieši" len povrch (utratenie konkrétneho psa, riešenie polemiky o tom, kto je viac apod)? Lebo ja teda nie 🤷‍♀️

@wolf_ Áno majiteľ mal zabezpečiť psa aby nevybehol von, mali by potrestať aj majiteľa a psa samozrejme utratiť lebo keď raz pohrýzol človeka spraví to aj druhý raz.

bomba36
Dnes o 11:23
@anonym_autor

@ivicatolic O tomto hovorím že pre niektorých pes má väčšiu hodnotu než človek. Kam tento svet speje..

@anonym_autor toto sú zase také kecy, že kam tento svet speje.. Keď si jeden majiteľ nevie vychovať psa tak svet sa v riť ide obrátiť?
Poštárka môže podať trestné oznámenie a bude sa to riešiť.

wolf_
Dnes o 11:26
@anonym_autor

@wolf_ Áno majiteľ mal zabezpečiť psa aby nevybehol von, mali by potrestať aj majiteľa a psa samozrejme utratiť lebo keď raz pohrýzol človeka spraví to aj druhý raz.

@anonym_autor potrestať primárne majiteľa, nie "aj", ale primárne. A začať tu konečne riešiť prevenciu a nie až keď sa niečo stane 😉

autor
Dnes o 11:26
@bomba36

@anonym_autor toto sú zase také kecy, že kam tento svet speje.. Keď si jeden majiteľ nevie vychovať psa tak svet sa v riť ide obrátiť?
Poštárka môže podať trestné oznámenie a bude sa to riešiť.

@bomba36 A keď bude mať trvalé následky čo jej pomôže podať trestné oznámenie? Ten pes mohol pohryznut aj niekoho iného, toto bola blbá náhoda že práve poštárka to schytala. Keby pohrýzol nejaké dieťa a keby tvoje dieťa tiež by si to brala na ľahkú váhu?

autor
Dnes o 11:29
@marca12

@anonym_autor Bola som napadnuta psom a poviem ti,ze lutujem jedine postarku. Je to strasny zazitok. A pes,ktory raz napadne cloveka,napadne aj druhy krat. Co s takym psom? Bohuzial,je to smutne,ked sa musi pes utratit,ale v takejto situacii aj nevyhnutne.

@marca12 Mňa už pár krát naháňali psy a vždy mám strach v očiach aby sa nestalo niečo horšie. Toto neni jediný prípad, veľa ľudí si nevie psa zabezpečiť, nie sú vychované vycvičené, utekajú von z dvora a barskedy sa môže stať zle. Môžu pohrýzť či poštárku alebo malé deti, len nikto to nerieši.