Pes napadol poštárku
Včera dávali v telke že pes napadol poštárku v okrese Nové Zámky. Čo som čítala komentáre je to hnus čo ľudia vedia vypustiť z úst. Niektorým je ľúto psa že ho majú utratiť, vraj chudáčik pes.
To je choré na hlavu aby pes bol niečo viac než človek.
Mne je ľúto poštárky čo zažila akú traumu z toho môže mať a zdravotne ťažkosti.
Takže sa tu máme vyjadriť, kto ľutuje poštárku a kto psa?
záleží aké boli okolnosti prípadu...keď neviem, nevyjadrujem sa
Keď som nosila noviny a išiel po mne pes mala som slzný plyn...a psy si to zapamätali.
Naš je tiež strážny pes , nie mojkáčik
K tomuto konkrétnemu prípadu sa vyjadrovať nebudem nijak nakoľko o ňom absolútne nič neviem. Tak len všeobecne ... Pes za útok v drvivej väčšine prípadov nemôže. Buď je vina na strane majiteľa - a tam je xy dôvodov prečo - neschopnosť čítať signály psa a na základe nich reagovať a neschopnosť psa vychovať adekvátnymi metódami atď (z čoho potom vznikne útočné správanie)... neschopnosť psa adekvátne zabezpečiť.. precenenie svojich síl v prípade adopcie psa s určitou minulosťou atď atď... Alebo je vina na strane "obete" - vstup na cudzí pozemok, vstup do osobného priestoru psa bez predošlej dohody s majiteľom atď...
Je úplne bezpredmetné polemizovať o tom kto je viac alebo nie je viac. Objektívne pes je v drvivej väčšine takýchto prípadov v tom nevinne. Zodpovednosť nesie človek.
@sisska96 vraj im niesla peniaze.
@katarinkalilly tak zazvoní a čaká kým prídem a otvorím bránku psa pošlem bokom nech sedí, a vtedy pes vie že nemá útočiť lebo poznam dotyčnú.
Poštárka že čakala vonku a pani keď otvorila bránu, pes vyskočil cez okno z domu a cez otvorenú bránu napadol ju. Žiadna poštárka nepôjde dovnútra do dvora keď vie že tam je pes, žiadna nechce aby bola pohryznuta a napadnutá psom.
Mne to prišlo hnusné čo podľa komentárov niektoré ľutujú psa akokeby pes bol viac než človek. To už kam sme sa dostali. Nikoho netrápi čo tá poštárka prežila akú mala traumu a aké bude mať z toho následky.
Mne to prišlo hnusné čo podľa komentárov niektoré ľutujú psa akokeby pes bol viac než človek. To už kam sme sa dostali. Nikoho netrápi čo tá poštárka prežila akú mala traumu a aké bude mať z toho následky.
@anonym_autor načo je dobré zavzdušňovať sa nad tým, či pes je viac, menej, rovnako? To nie je "fuj fuj pes", to je "fuj fuj nezodpovedný majiteľ".. A píšem to ako človek, ktorý nosí so sebou slzák aj paralyzér na obranu (aj voči psom, resp. primárne som si to zadovážila kvôli psom), ale áno, keby som to raz na nejakého psa použila (pevne dúfam, že nebude treba), tak áno, bude to chudák pes lebo zásah by si zaslúžil majiteľ ...
@anonym_autor kolegyňa dnes v práci hovorila, čo počula v rádiu..... moderátorka sa pýtala nejakej volanej osoby, že keby sa v jazere topil nejaký človek a jej milovaný pes, koho by zachránila... Že samozrejme psa....tak to je už sila 👎👎
Kľudne psa utratiť, psov je nekonečno.
@anonym_autor Bola som napadnuta psom a poviem ti,ze lutujem jedine postarku. Je to strasny zazitok. A pes,ktory raz napadne cloveka,napadne aj druhy krat. Co s takym psom? Bohuzial,je to smutne,ked sa musi pes utratit,ale v takejto situacii aj nevyhnutne.

@anonym_autor ale ten pes za to naozaj nemôže - a doplatí na hlúposť majiteľa…