icon

Pes nechce granule: Kedy zmeniť značku?

10. jún 2024

Zdravím, asi 2 dni sa nám deje že dáme psíkovi kŕmení dávku ( 3x za deň na jeho vek ), z granulí odje len trošku a ďalej už nechce. Neviete čo za tým môže byt? Máme vymeniť granule? Popripadne akú by ste odporúčali 3 mesačnému.

Strana
z2
colsami
10. jún 2024

@ar3m1s ano mam psa nejedneho, som aj chovatelka a nie jedno desatrocie. A ani nie som ziadna teoreticka veterinarka.

Navyse, pisala som o pripade, ak pes nema zdravotny problem - odmieta granulky ale ine papa, je aktivny a zdravy . Ak vam pes x dni nezere az zvracia denne zlc, nemate co doma krmit z ruky psika ale mali ste byt ako zodpovedny majitel u veterinara. Ci tiez by ste sa doma vyhladovali az k zvracaniu?

Staci citat s porozumenim predtym nez zacnete urazat.
Ale myslite si co chcee, mne to je jedno. Klientov ako Vy mavame dost casto na to aby sa ma toto dotklo, ktori zjedli vsetku mudrost sveta ale do ludi sa obuvat vedia, miesto toho aby pocuvali pozorne a sledovali argumenty a trosku sa rozumeli fyziologii. Nie v zlom. Vsetko dobre zelam.

ar3m1s
10. jún 2024

@colsami Budem rada ak ma nebudete hadzat do kosa s touto skupinou ludi pretoze tou isto niesom ;) neviete vsetko ako som s psikom postupovala a nemusim to tu hadam cele vypisovat aby ste ma pochopili... Taktiez to nie je moj prvy pes a tiez s nimi pracujem. A nijako som vas neurazala iba som podotkla ze mi to pride tak ako by ste nemali ziadne skusenosti, rovnako ako ste vy podotkla ze som vraj dala psovi hned olej pricom to tiez nebola pravda 🙂 takze tak... A ked mam byt taka ko vy (kedze si zjavne myslite ze mate pravdu len vy) taktiez som stretla plno veterinarov ako vy vdaka ktorym mi umrelo par zvierat 🙂 a nie nebola to moja chyba - spackana operacia a pod. ;) takze ... Nie v zlom. Tiez zelam vsetko dobre .

irongear
11. jún 2024

Nedocital som poslednu vetu, moja chyba. Myslel som ze sa jedna o stareho psa kedze sa autor odvolaval na vek.

martul
11. jún 2024

Dobre robíte, pes nemám mať potravu nonstop v miske. Dať žrať, nechať nech sa nazere a zobrať.

jankasmejka
19. jún 2024

No nekŕmte ho ničím iným len granulami. Info od veterinára, že ako naučiť psa jesť granule. Načo by jedol granule, keď má iné a varené jedlo. A druhá vec, že mu to množstvo stačí, tak už neje granule. Mám dvoch yorkov, jedia iba granule a jeden zje vždy menej ako ten druhý, stačí mu to.

jankasmejka
19. jún 2024

@vsadeviem prosím vás neraďte jej takú hlúposť, že kŕmiť psa granule so šunkou, šunka samá soľ a iné nevhodné zložky. Odídu mu ladviny a bude majiteľka "spokojná".

jankasmejka
19. jún 2024

Nie, malé šteňa 2-3 krát denne. A dospelý pes malého plemena 2 krát, lebo ma malý žalúdok. Veľké plemeno 1 krát. Rátajte s tým, že granula v žalúdku zväčší svoj objem cca štvornásobne. Tiež info od veterinára.

jankasmejka
19. jún 2024

@colsami super odpoveď. Musim s vami úplne súhlasiť. 🍀

Strana
z2