Trojmesačné šteniatko nechce jesť

20. júl 2021

Neviem si uz rady s nasim tri a pol mesacnym steniatkom Maltezskeho psika..je od chovatelky, cize je s papiermi. U nas je uz vyse mesiaca..od kedy k nam prisiel, tak nebol velky jedak, no hrou som mu dokazala dat krmnu davku na ten den. Pekne pribera a bol krmeny 4 krat do dna a medzi tym este dostal ovocie a zeleninu. Je krmeny granulami N&D a pridavam sem tam konzervu od Animondy. Asi dva tyzdne dozadu sa rozjedol, granule hltal a od vcera ako keby utal, par ich zobne s tazkou biedou, ale nechce uz ani z ruky ani zo zeme ani z misky. Ked som mu na to pridala konzervu, zjedol to asi na styrikrat. Inak sa mi javi v poriadku..ani nezvracia. Varenym ho nechcem rozmaznat, v granuliach ma zatial vsetky ziviny na spravny vyvoj..nejake rady, ci ho mam nechat vyhladovat (to si nie som ista pri steniatku) alebo? 🤨😟 dakujem

maccmacc
20. júl 2021

Zavolala by som na veterinu a poradila sa tam ako tu... Často sú tu rady ktoré nie sú ani overené poprípade vymyslené psychopatkami nakoľko je to anonymne... Veterinár poradí najlepšie ci nie je na príčine parazit alebo vrodená porucha... Hoc čo to môže byť

syslik81
20. júl 2021

4x denne jest omg moja ma granule v myske a vezme si kedy chce plus raz za den dostane konzervu .. je teplo jedia teraz menej plus aj u psa je normalne ze sa dacoho prezere a uz to nechce.. konzervy jej menim granule ma stale svoje.. niekedy zje viac inokedy vobec

ckatka
20. júl 2021

Porad sa s veterinárom.
Ale trojmesačné stena by ešte malo jest to co jedlo u chovateľa, s miernym občasným pridávaním ďalších vecí. To ako keď dieťa začínaš prikrmovat...
Neviem,ci ste s ním nezačali moc zhurta...

autor
20. júl 2021

@syslik81 steniatko by malo jest 5x denne po mensich davkach..u nas nie je teplo, je tak 20 stupnov..a cely den nechavat granule v miske? pes ma mat podla mna pravidla, a tie granule akurat tak vyvetraju pocas dna

autor
20. júl 2021

@ckatka ako to myslis, zhurta?

0silvia0
20. júl 2021

nechceš sa najprv poradiť s chovateľom, od ktorého máte psa?

autor
20. júl 2021

@0silvia0 radili sme sa...nepovedala, co robit, iba ze u nej vsetci jedia to, co maju v miske..dala nam pre istotu nejaky gel proti nechutenstvu, tak trochu dostal, uvidim, ci zaberie

ckatka
20. júl 2021

Aj granule, aj konzerva, aj ovocie aj zelenina....to je predsa na trojmesačné stena ktoré máte zrejme doma len nejaký mesiac celkom zmena. (teda ak je normálny chovateľ co psa vydá až po 8 týždni)
My sme prvý mesiac len zabarali granule (tie co sme dostali od chovateľa) stenacim mliekom (tiež od chovateľa).
A nič iné a nič nové zo začiatku.

hennyinnsbruck
20. júl 2021

3 mesacnemu staci 3x denne.
Rano dat ,nechce -zoberiem , dam druhy x nechce zoberiem…. Samozrejme pri predpoklade ze je inak zdravy. Uz to neni mini stena 2-3dni hladovka ho nezabije.

autor
20. júl 2021

@ckatka Aj chovatelka pridavala konzervu, od nej ju aj mame. Skusali sme granule od zaciatku, ale moc mu nesli, pricom vraj u nej jedol.

hennyinnsbruck
20. júl 2021

Od stola nedostava nic??

autor
20. júl 2021

@hennyinnsbruck asi skusime fakt stiahnut davky na trikrat denne..mozno len je prepapany..dakujem

ckatka
20. júl 2021

Sú rôzne názory.
Keď už náš pes jedaval len suché granule (tie sme začali dávať až keď narástol trvalý chrup), tak sme granule v miske nechávali. A keď dojedol prišiel si vypýtať.
Ale zasa mame veľkého psa a kvôli riziku torzie žalúdka je lepšie keď je po troche kľudne aj celý deň a nie 3x a hltavo.

Čiže náš pes keď ide okolo misky tak si "zobne". A neriešim. Už je starý a stále je v skvelej kondícii.
Snáď to aj u vás bude okej. Možno mu len z tepla nechuti. Pokiaľ pije a je hravý, je to okej.

hennyinnsbruck
20. júl 2021

Skus 4x je podla mna moc… neviem aku aktivitu ma stendo,ale ak cely den „nic „ nerobi ani nema mat preco hlad …..😅

autor
20. júl 2021

@hennyinnsbruck cely den sa mu venujem, nakolko som doma. Cely den beha, ucime povely, zamestnavane hlavu, vsetko ho to bavi. Vecer dostava poslednykrat o 6 vecer..ze by do rana do 8 nevyhladol?

hennyinnsbruck
20. júl 2021

Super ze sa mu venujes 👍👍 ak dostava od stola tak problem bude tam zakopany.ak nie -neviem ci stena moze „vymyslat“ ale isto by som to zredukovala na 3 davky a ako som pisala nezozeres do 10 min mas smolu.

hennyinnsbruck
20. júl 2021

Nechcem byt premudrela - len som chcela - popri hrani ho nauc aj oddychovat a byt sameho aby si raz problemy nemala☺️

littlebubble
20. júl 2021

3× denne sa krmi steniatko.Potom sa davka znizuje na 2× denne a kazde plemeno ma urcene kolko gramov ma zjest za cely den.Zalezi od veku a vahy.

Steniatko sa uci na pravidelny cas.Ak sa nenaje tak sa miska berie a dalsiu davku dostane az ked pride dalsi cas jedenia.Miska sa nikdy nenechava na zemi plna.

Ked prestava jest uplne aj v takom pripade, tak treba navstivit veterinara.

My sa od zaciatku radime radov chovatelov a vedomostami mojho muza ohladom psikov.

gleep1
20. júl 2021

Nechápem takýmto témam, na internete je informácií dosť. Nájdi si relevantný zdroj a čerpaj informácie odtiaľ keď si nie si ista alebo ešte lepšie, kúp si nejakú knihu.
Celkom ma zarazilo že si mu dala ovocie a zeleninu- no, samozrejme môžeš ale sú druhy ovocia a zeleniny ktoré sú pre psa toxické a pokial nebudeš vedieť krore sú to, tak mu take veci prosím ta radšej ani nedávaj.
https://www.mpsr.sk/aktualne/agrorezort-zacal-b...
Tu bola nie až tak dávno vydaná základná príručka o chove psov. Stiahni sú ju a preštuduj.

autor
20. júl 2021

@gleep1 dakujem za radu, ale ohladom toxicity ovocia a zeleniny mam vedomosti, tak isto aj o tom, ze takych tem je dost..no chcela som vediet, ci nemate nejake finty alebo podobnu skusenost..mimochodom, aj inych tem, ktore sa neustale zakladaju na konikovi je na nete dost..

autor
20. júl 2021

@gleep1 a je nieco zle na tom, ked zje kusok jablcka alebo mrkvy? su chovatelia, ktori krmia vyhradne barf uz o stenacieho veku, to je na tom nieco zle? pochybujem, ze by preto odmietal granule

autor
20. júl 2021

@littlebubble dakujem, skusim sa toho drzat a uvidim

autor
20. júl 2021

@hennyinnsbruck snazim sa, neboj 😊

kockopes2206
20. júl 2021

Ja by som tiez znizila davky na 3 denne. Zeleninu a ovocie je super davat od steniatka. Este ma napadlo,ci pri vycviku povelov, pises ze s nim vela trenujes, sa nenapcha odmenami. Potom samozrejme zje o to mensiu davky, su to drobnosti, ale potom sa ti moze zdat, ze malo zje, aj ked prijem dokopy je uz splneny. Tym nechcem povedat, ze mu nemas dat odmenu, ale ze mozbo vobec nie je dovod na obavy.

autor
20. júl 2021

@kockopes2206 za jednu krmnu davku ratame aj piskotky, a vacsinou zje dve male psie a ostatok ideme za pochalu..takze v tomto to asi nebude..mna napadlo, ci sa mu nemenia zubky, mozno ho to boli, lebo posledne dva dni vacsinou iba okusuje veci a je vidiet, ze mu to robi dobre, lebo pritom zatvara az ocka..no uvidime 😊

kockopes2206
20. júl 2021

Mozu to byt aj zuby, ked malo je, davala by som susene masko ako odmenu, je to lepsia volba.

gleep1
20. júl 2021

Nie nie je na tom nič zle, napísala som že sa môže, samozrejme, ale len ak ma človek vedomosť o tom čo pes nemôže a to som si nebola ista či vieš. Keď vieš tak je to v poriadku. A neprekrmuj ho. Keď sa bojis tak si ho odváž a keď priberá, tak nie je žiadny problém.

autor
20. júl 2021

@gleep1 chvalabohu, pribera ☺️ no, pockam a uvidime, ci to je len prechodne..dakujem za rady