Pes sa bojí všetkeho

4. máj 2024

Ahojte, máme psa už 3 roky, ide o Nemeckú dogu.
Toto plemeno je samo o sebe také, nazvala by som to opatrné (kto pozeral Scooby doo ten vie o čom točím 😁)
Keď bol šteňa bál sa strašne keď som utrela podlahu a ona sa lesklá, bol v stave neísť na ňu aj hodinu/dve a keď sa na konci odvážil (už bola dávno suchá) tak sa na nej klzal a bol nestabilny že padal na néj až kým neprišiel po koberec. (doposiaľ sa nič nezmenilo).
Pod žrádlom má koberček a keď je čo i len 10 cm posunutí nebude jesť lebo sa bojí že padne.
Žrádlo len do jednéj miske dávame lebo pri udere granule o misku vydáva tón ktorý mu nevadí ale keď dáme inú misku, tá má iný ton a vtedy nebude jesť 😁
Na predné dvere nevojde, iba cez terasu lebo je vpredu dlažba. 😁
Ide o to že sme dnes boli na skúšku v hoteli pre psov a tam sa bál aj tých ľudí aj dlažby aj granúl.... 😁
Majiteľ hotelu povedal že bude potreba prísť ešte pár krát na skúšku pred pobytom.
Mám pocit že má nejakú OCD 😁
Máte skúsenosti s takýmto psíkom a jeho pobytom v hoteli?
Traumu nemá žiadnu, skôr má takú povahu inak je to strašne milý, hravý a bláznivý pes, len sa bojím že nám ho na koniec nevezmú do toho hotelu 😔
Ďakujem 😊

gelifil
4. máj 2024

mz sme nasho do hotela nedavali...hladali sme sukromneho opatrovatela, trpel by tam😢

butterflyeffect
4. máj 2024

Tiez by som psika do hotela nedavala,boli sme sa raz pozriet ako to tam funguje lebo sme zvazovali, ale nakoniec sme im riesili opatrovanie- myslene viezli sme ich cez celu republiku k rodine 😁 lebo to by sa mi po tyzdni v hoteli asi mesiac spamatavali ked vobec a to nemam az takych uzkostlivych ako je ten tvoj. Myslim ze by mu to neprospelo a trpel by tam.

colsami
4. máj 2024

Tak, pes evidentne je labilnejsi v povahe. Videla som par takych ND, vacsinou to naozaj (teraz nic proti) boli jedince bez PP, lebo co poznam chovatelov a ich psy su to praveze vyborne sebavedome psy. Samozrejme mozu byt aj vynimky potvrdzujuce pravidlo, ale takto mam odpozorovane nemecke dogy s ktorymi realne prichadzam do kontaktu.
Takze ak viete ze uz 3rocny psik ma takyto problem, uz vcera bolo neskoro, takze urcite odporucam socializacne treningy a vycvikovy plan s odbornikom, ktory vam ukaze ako so psom pracovat.

Co sa tyka hotelu, ano je spravna pripomienka majitela, tiez mam kamosku co ma hotel vo velkom meste a berie iba psiky ktore uz pozna, tie ktore su novi klienti, musia ist na par h navykacky, aby si bola ista ze jednak pes bude v komforte v tom prostredi a v ich starostlivosti, a jednak nebude aj pre nu problemovy.

Takze uvidite ako to bude s hotelom ale aj bez ohladu na to by som intenzivne zapracovala so psom - pod odbornym vedenim samozrejme. Nie hocijaky cvicak a nie hocijaky trener.
Drzim palce!! 😊

autor
4. máj 2024

@butterflyeffect
@gelifil
Nerada ho dávame do hotelu, bolo to ťažké rozhodnutie ale tým že budeme mať krst dieťaťa tak iné riešenie nie je. Krst bude od Slovenska 500km a už raz sme absolvovali cestu aj sním tých 500km a keď sme sa vrátili naspäť domov tak verte že nepreháňam ale spal 35 hodín v celku, že sme chodili za ním zisťovať či žije.

Hotel má pán ktorý trénuje psíkov tak že o to sa nebojím, nebude to ľahké ani pre nás ani pre psíka, to viem ale je to na 6 dní tak snáď to zvládneme.
Z Hotelu mám dobrý pocit práveže.
Len to že som si až teraz uvedomila že sa tak bojí, do teraz sme to brali tak trošku s humorom.
Inak, on keď príde návšteva až vyžaduje pozornosť a chodí za ľuďmy tak toto ma prekvapilo že mal rešpekt pred kontaktom personálu hotela 🙂