Petardy a ich vplyv na zvieratá počas Silvestra
Milé dámy, viem, že 99,9% z vás ma budú odsudzovať a kopať do mňa. Ale prisahám, že keby sa mi dostal do rúk len jeden z tých retardovaných slaboduchých jedincov, čo toto nezmyselné "vítanie Nového roka" sprevádzajú petardami, tak ho dokopem tak, že by už v živote nevstal a žral by do konca života cez slamku. Dôvodov je hádam dosť, lebo každý normálne zmýšľajúci človek vie, aké to sú. A to nespomínam ani tých státisíce zvierat na celom svete, čo na Silvestra uhynú kvôli debilite človeka.
Stačilo výjsť na ulicu v polnoci...
Dobre.
@anonym_autor a hladas ich na konovi? Sak si mala vyliezt von, uz o polnoci trebalo byt s bejzbalkou na ulici 😃
@anonym_autor a zase je tu Silvester čas kedysa masozravci zrazu idú posrat lebo týranie zvierat 🥰🥰🥰😂
Suhlasim s komentom vyssie , vsak si mala vyjst na ulicu a niektoreho dokopat tak ze bude zrat uz len cez slamku ako pises. Ci si sa bala a radsej to len pises ? To je lahsie 🙃
Byvali sme v okresnom meste a o pol noci sme pozerali ohnostroj zpoza zavreteho okna, inak to bolo zivotu nebezpecne. Skusal som ist aj von ale fakt to byvalo o zdravie. Rakety vystrelovane horizontalne, ktorym ludia uskakovali, petardy hadzane do kapucni, naschval pod nohy, do smetnych kosov, z ktorych potom vystreloval ich obsah ... ani z balkona sa nedalo. lebo bezne vybuchovali rakety aj tesne pred nim ... vsetko pripite a agresivne. Nie, takto si zabavu fakt nepredstavujem.
@anonym_autor Ja som bola veľmi prekvapená, keď začali strieľať prvé petardy. Žila som v domnení, že je to od januára 2025 zakázané. Manžel ma vyviedol z omylu, že je to zakázané mimo Silvestra medzi 18:00 - 01:00. Akože vážne? Kto už by len strieľal petardy o 14:00? Alebo o 6:00 po funuse? To sa páni politici ani nemuseli unúvať s takým zákazom.
Stačilo vyjsť na ulicu a mohla si ich tam dokopať minimálne 20tich
Ked si frajerka na internete , bud aj v realite.
U nas na ulici to vyzeralo ako na pyrotechnickom zraze, priserne cosi, cakala som co podpalia, ale nastastie je vsetko ok, von som nesla ale pri najblizsej prilezitosti dotycnym nieco poviem
@anonym_autor Ja som bola veľmi prekvapená, keď začali strieľať prvé petardy. Žila som v domnení, že je to od januára 2025 zakázané. Manžel ma vyviedol z omylu, že je to zakázané mimo Silvestra medzi 18:00 - 01:00. Akože vážne? Kto už by len strieľal petardy o 14:00? Alebo o 6:00 po funuse? To sa páni politici ani nemuseli unúvať s takým zákazom.
@d_ivana xyz ľudí. U nás sa petardy strieľali od desiatej a ešte dnes ráno. Nie nami - nejakú mladí ľudia sa tešili.
Hav hav
Cim menej rozumu, tym vacsia petarda 🤷♀️ Tieto hlucne ohnostroje mozu robit len hlupaci, no a tych neodradi ani to ze su (u nas v meste) zakazane a pokuta je smiesnych par €. Treba zaviest likvidacne pokuty alebo nejake prisne postihy. A to mne su teda uplne ukradnute psiska, to steka a kadi a otravuje cely rok, ale vadi to nam dospeym a najma malym detom. Utisit strach babatka pri polnocnych zabavkach primitivov je fakt tak cool.
U nas na ulici to vyzeralo ako na pyrotechnickom zraze, priserne cosi, cakala som co podpalia, ale nastastie je vsetko ok, von som nesla ale pri najblizsej prilezitosti dotycnym nieco poviem
@sssss123 no a to uplny vrchol co som zazila bol ohnostroj priamo uprostred krizovatky! pod balkonmi bytoviek, bolo stastie ze sa nic nestalo…naozaj nedokazem pochopit zmyslanie takeho primitiva
Byvali sme v okresnom meste a o pol noci sme pozerali ohnostroj zpoza zavreteho okna, inak to bolo zivotu nebezpecne. Skusal som ist aj von ale fakt to byvalo o zdravie. Rakety vystrelovane horizontalne, ktorym ludia uskakovali, petardy hadzane do kapucni, naschval pod nohy, do smetnych kosov, z ktorych potom vystreloval ich obsah ... ani z balkona sa nedalo. lebo bezne vybuchovali rakety aj tesne pred nim ... vsetko pripite a agresivne. Nie, takto si zabavu fakt nepredstavujem.
@aalt zakázať to úplne a ak už áno, proste len nech to robí nejaký vyškolený človek s oprávnením napríklad na námestí pre mesto alebo pred hotelom pre hotelových klientov a len o polnoci. Toto nepatrí do rúk ožranom ani pubertálnym chlapčiskám čo nevedia čo so sebou.
@d_ivana Naši spoluobčania strieľajú petardy už od novembra každý rok. Nezáleží na tom, koľko je hodín a hádžu ich do dvorov. Policajti s tým nič nerobia.
Nechápem čo to riešite veď bol Silvester a odjakživa ľudia vítajú nový rok s ohňostrojom a petardami, je to milá tradícia. Ja som pozerala z okna ohňostroje čo robili po okolí a dnes budeme mať novoročný ohňostroj čo usporiada naša dedina. Určite sa tam pôjdeme s deťmi pokochať sa. A to mám malé deti aj psa a čo raz do roka vydržia aj zvieratá ohňostroj, nič im to neublíži. Ja nechápem pomaly každému niečo vadí, čo tak trochu pokory a tešiť sa aj z maličkostí.
Tiez si rada z kopca pozriem krasny ohnostroj.je to pre mna symbol Noveho roka🥳🎉✨️🧨🎆🎇
@d_ivana U nas v okoli strielaju uz 2 tyzdne. Ide ma z toho porazit. Neznasam ten zvuk a navyse nas pes sa z toho ide zblaznit. Vcera od rana strielali susedovci. Nechapem,ze niekto tolko penazi da na taku blbost.
Mne nevadí pekný ohňostroj, vadia mi tie hlučné petardy ci co to je, co vybuchne ako bomba, a trasie sa pri tom celé okolie.
@anonym_autor ja viem že ste nahnevaná, ale toto čo ste napísali je hrubé vyhrážanie aj keď nie nikomu konkrétnemu. Sama to nemám rada a som proti , ale vyjadrujme sa na verejnom fóre snáď slušne. Nadávame na politikov ako sa v parlamente chovajú a sami sa chováme ako v krčme. Proste sú veci , na ktoré nemáme dosah. Naozaj vás chápem a áno. Zvieratká, smutne. Ale tie rodiny psych chorych deti atď...
Nechápem čo to riešite veď bol Silvester a odjakživa ľudia vítajú nový rok s ohňostrojom a petardami, je to milá tradícia. Ja som pozerala z okna ohňostroje čo robili po okolí a dnes budeme mať novoročný ohňostroj čo usporiada naša dedina. Určite sa tam pôjdeme s deťmi pokochať sa. A to mám malé deti aj psa a čo raz do roka vydržia aj zvieratá ohňostroj, nič im to neublíži. Ja nechápem pomaly každému niečo vadí, čo tak trochu pokory a tešiť sa aj z maličkostí.
@anonym_38e11f niekedy bolo normálne, že sa 40 roční muži zenili s 12 ročnými deťmi a následne bola manželská noc. Len preto, že niečo je/bola tradícia, alebo sa to zvyklo robiť, neznamena, že to je pozitívne alebo to nemá dopad na okolie a my ako ľudia, by sme to mali chápať.
@anonym_38e11f odjakživa asi nie, keďže ohňostroje na Silvestra sa začali riešiť na prelome 19 a 20 storočia. Takže ľudstvo malo podstatne viac rokov bez ohňostroja (na Silvestra) ako s nimi. Takže keď sme to "odjakživa" prežili bez, na čo teraz? Dnes už majú ľudia ozaj so všetkým problém, čo tak trochu pokory.
@anonym_38e11f odjakživa asi nie, keďže ohňostroje na Silvestra sa začali riešiť na prelome 19 a 20 storočia. Takže ľudstvo malo podstatne viac rokov bez ohňostroja (na Silvestra) ako s nimi. Takže keď sme to "odjakživa" prežili bez, na čo teraz? Dnes už majú ľudia ozaj so všetkým problém, čo tak trochu pokory.
@janagem Veď práve že majú ľudia pomaly so všetkým problém, čo tak tešiť sa z maličkostí ako taký ohňostroj a svet by bol hneď krajší. Berme si príklad z deti ako sa tešia keď vidia ohňostroj lebo to není každý deň tým pádom je to pre ne vzácne.
@janagem Veď práve že majú ľudia pomaly so všetkým problém, čo tak tešiť sa z maličkostí ako taký ohňostroj a svet by bol hneď krajší. Berme si príklad z deti ako sa tešia keď vidia ohňostroj lebo to není každý deň tým pádom je to pre ne vzácne.
@anonym_38e11f prečo ti nestačí maličkosť ako prskavky napríklad? Deti sa tešia aj z prskaviek. Ľudstvo prežilo úplne v pohode bez ohňostrojov a deti sa vedia tešiť aj z iných veci.
Ja som 21 rokov trávila Silvestra na samote, kde bol kľud. Tento rok som z rodinných dôvodov bola nútená byť na Silvestra v meste na sídlisku a bol to najhorší Silvester v mojom živote. Nikdy viac! Petardy vkuse od 17.00 do 1.00 hod. Pre ľudí, čo sú citliví na hluk /patrím k nim/ a zvieratká to je masaker. Chceli sme pozerať tv, ale nemohli sme, lebo sme ho proste nepočuli. Keďže sme boli v paneláku, o 20.00 som musela ísť vyvenčiť psíka, lenže petardy búchali tak, že vôbec nebol schodný sa vyvenčiť, len sa triasol a ťahal domov. Míňala nás skupinka výrastkov a ako okolo nás prešli, hodili petardu meter od neho. Naschvál. Dávno mal byť uzákonený úplný zákaz predaja petárd, lebo toto nie je normálne.
Mne sa ohnostroj paci, moje morca to tiez bez ujmy prezilo. Pozerala som z okna a mala som krasny vyhlad na cast Prahy rovno z postele :D
Potom je tu druha stranka veci a to su volne zijuce zvierata. Kvoli nim by mali prejst skor na nejaku laserovu show.
Ja sa vždy pousmejem keď vidím správy, ako niekomu vybuchla petarda v ruke. Som zvedavá, či budú búchať aj na ďalší Silvester 😊
Viem celkom pochopiť ohňostroj, ale petardy fakt nie. Viem celkom pochopiť na Silvestra/Nový rok, ale celý december a január a niekedy aj november, ako sa petardy často ozývajú u nás, fakt nie. Ale ja sa s tým už posledné roky neserem a kľudne volám políciu. Nemyslím si, že nejaké prosby alebo naopak nasraté príspevky na soc. sieťach majú nejaký efekt.
Ja sa vždy pousmejem keď vidím správy, ako niekomu vybuchla petarda v ruke. Som zvedavá, či budú búchať aj na ďalší Silvester 😊
@nicoletta98 NO neviem, nejakému panovi z Budejovic odtrhlo od zapastia obe ruky. Ano, je to jeho sprostost, ale toto nezelam ani nepriatelovi.

koniec výlevu.